Blog

Keuzehulp: welke koffiebonen passen bij mijn zetmethode?

Onlangs schreven we een gastblog met tips voor het vinden van de geschikte koffie voor jouw zetmethode voor onze vrienden van maalwerkkoffie.nl.

Lees meer

Een Italiaanse mokkapot kopen, waar let je op?

Met de Italiaanse Mokkapot, de voorganger van de traditionele espressomachine, zet je heerlijke sterke koffie dat in de buurt komt van een espresso. Weten hoe het werk?

Lees meer

Tips voor barista’s: welke melk geeft het beste resultaat voor cappuccino?

Wil je cappuccino's zetten met een perfecte schuimlaag, maar is dit tot op heden nog niet gelukt? Grote kans dat het niet aan jouw skills ligt, maar dat het soort melk dat je gebruikt de dwarsligger is. Lees hier voor welke melk het beste is voor het opschuimen van melk.

Lees meer

TOP-5 beste elektrische melkopschuimers 2021

Wil je thuis cappuccinos zetten? Dan kan een elektrische melkopschuimer goed van pas komen. In dit artikel vind je de beste 5 elektrische melkopschuimers.

Lees meer

TOP 5 – slimme koffiemachines met app bediening

Via een smartphone app jouw koffiezetapparaat bedienen? Dat kan.. bekijk onze TOP- 5 met aanbevelingen op basis van prijs, onderhoud en gebruiksgemak.

Lees meer

TOP-5 goedkope koffiemachines voor als je op budget bent.

Je bent op budget, maar wilt wel van alle gemakken van een volautomatische espressomachine genieten? Onze TOP-5 met betaalbare volautomaten helpt je op weg.

Lees meer

De 4 leukste koffiebars in Antwerpen

Breng je een bezoek aan Antwerpen en wil je de leukste koffiebars bezoeken? Er zijn veel hippe koffiebarretjes in Antwerpen. Deze 4 zijn de leukste als je het ons vraagt.

Lees meer

5 tips om betere slow coffee te maken

Wil je thuis betere koffie zetten, maar weet je niet goed hoe? Met onze 5 handige en praktische tips wordt thuis koffie zetten niet alleen leuker, maar ook nog eens lekkerder. Lees snel verder!

Lees meer

Een dag op de koffieplantage: van zaadje tot kop koffie

Joachim neemt je op reis naar een koffieplantage in Salento, Colombia. Hij legt je precies uit wat er allemaal gebeurd totdat de groene koffiebonen de boerderij verlaten. Van de juiste planten kweken tot de verwerking van de koffiebessen.

Lees meer

Hoe maak je snel cold brew koffie

Je hebt zin in cold brew koffie, maar op de traditionele manier duurt het maar liefst 24 uur. Cold brew wordt gemaakt met koud water en koffie. Door de lage temperatuur duurt het ontzettend lang om zijn smaak aan het water af te geven.

Lees meer