Bundles review: Waarom je koffiemachine “bundlen” een goed idee is

Koffiezetapparaat bonen
Bijgewerkt op 12 apr 2023

Wij Nederlanders houden van koffie. Gemiddeld gezien drinken we zo’n 4 koppen koffie per dag. Maar in de loop der jaren zijn onze koffie gewoontes veranderd. Zo is de kans groot dat je bent opgegroeid met een filter-koffiezetapparaat, maar dat deze inmiddels vervangen is door een bonenmachine. Een goede ontwikkeling, want er gaat niets boven een kop koffie van versgemalen koffiebonen.

Makkelijker kunnen ze het je niet maken

Een bonenmachine is handig. Zo zet je met één druk op de knop een espresso of cappuccino en heb je volledige controle over de smaak door de sterkte, het volume van het water of de melk en de temperatuur aan te passen. Ook over het onderhoud hoef je je geen zorgen te maken, dit doet het apparaat namelijk zelf.

Vandaar de naam ‘volautomaat’ of volautomatische koffiemachine: alle handelingen vinden automatisch plaats. Van het malen van de koffiebonen tot het opschuimen van de melk. Klinkt goed toch?

Of toch niet?

Absoluut. Een volautomatische koffiemachine is ontzettend handig en het gros van de gebruikers is er uitermate tevreden over. Want wie wil er thuis nou niet genieten van een kop koffie van café-kwaliteit zonder er enige moeite voor te hoeven doen?

Zoals eigenlijk met alles zitten er een aantal adertjes onder het gras waar we jou graag meer over vertellen.

Hoge aanschafkosten

Zet je graag een espresso, maar wil je zo nu en dan ook een cappuccino of een latte macchiato drinken? Een kwalitatief hoogwaardig koffiezetapparaat kost al gauw vele honderden euro’s. Niet iedereen heeft dit budget of zin om zoveel geld aan een koffiemachine uit te geven. Er zijn tenslotte leukere dingen om je geld aan uit te geven.

Bij CoffeeBundles betaal je alleen voor de koffiebonen met een minimale afname van gemiddeld 2,5 koppen koffie per dag. Voor het koffiezetapparaat wordt alleen een borg van 50 euro in rekening gebracht.

Veel marketingpraatjes

Fabrikanten doen hun best om hun producten aan de man te brengen. En daar geven ze veel geld aan uit. Zo beweert Philips dat je met hun gepatenteerde AquaClean filter tijdens de eerste 5.000 koppen koffie niet hoeft te ontkalken, maar in de praktijk blijkt dit tegen te vallen. Met al dat geschreeuw wordt het voor de consument lastig om een goede keuze te maken.

Bij CoffeeBundles hebben ze al het vervelende uitzoekwerk al voor jou gedaan. Na veel testen zijn ze uitgekomen op de Siemens EQ.6 Plus s300 TE653M11RW. Naast dat dit koffiezetapparaat heerlijke koffie zet, is het ook nog eens gemaakt van hoogwaardige materialen. Belangrijk, want je wilt natuurlijk voorkomen dat het apparaat binnen een paar jaar bij het oud vuil belandt.

Teleurstellingen

Wie de online recensies over volautomaten leest komt erachter dat er altijd wel negatieve reviews zijn. Want tsja, je koopt een koffiemachine van bijna duizendeuro en als dan de koffie niet helemaal naar wens smaakt of het apparaat maakt meer lawaai dan verwacht, dan is dat natuurlijk heel teleurstellend..

Bij CoffeeBundles probeer je het koffiezetapparaat eerst twee maanden uit. Bevalt het niet? Dan kun je deze altijd laten ophalen zonder bijkomende kosten. Ook ná de proefperiode is het abonnement iedere maand opzegbaar, maar dan zijn ze helaas wel genoodzaakt om een “verplaatsbijdrage” van 50 euro te verrekenen met je borg.

Oeps, koffiebonen op!

Niets vervelender dan in de morgen realiseren dat je voorraad koffiebonen op is. Dat is alles behalve een goede start van de dag…!

Met CoffeeBundles kom je nooit zonder koffie te zitten. Hoe dan? Dankzij hun innovatieve SmartPlug (komt samen met de machine) weten ze precies wanneer jouw voorraad bonen op is. Dus altijd op tijdliggen er weer verse koffiebonen op jouw deurmat – de doosjes koffie passen namelijk precies door de brievenbus.

Tot slot

CoffeeBundles maakt het voor iedereen mogelijk om thuis van versgemalen koffie te genieten. Via de Bundles WebApp kun je namelijk je keuze doorgeven uit 4 verschillende typen koffiebonen, die je met de machine in het welkomstpakket ontvangen hebt. En daarnaast ook nog decafe-maling of -bonen, voor wie alleen maar decafe wil drinken.

Deze koffiebonen zijn van Moyee Coffee en zijn altijd vers gebrand en van “Premium Arabica” kwaliteit. Gebrand en verpakt in het land van oorsprong, zodat er meer waarde achterblijft in deze koffielanden. En met meer inkomsten voor lokale koffieboeren, door middel van “FairChain” premies die door jou ook nog eens in de Blockchain kunnen worden gecontroleerd. Meer weten? Ontdek hoe CoffeeBundles werkt.

Waar wil je over lezen?

Koffiezetapparaat bonen


CoffeeBundles
CoffeeBundles
De flexibele all-in-one oplossing