De 4 leukste koffiebars in Antwerpen

Niets is lekkerder dan een goed kopje koffie in een trendy koffiebar als je op city trip bent. Daarom geven we je in deze blog onze favoriete adresjes voor een perfecte koffie in Antwerpen.

Antwerpen is altijd al een echte koffiestad geweest dankzij de haven. Tot op de dag van vandaag ligt de meeste ongebrande koffie ter wereld in de haven van Antwerpen en dat zie je ook terug aan de vele koffiebars in de stad.

1.Cuperus koffie

Deze bar is waarschijnlijk een van de oudste in de stad. Wat ooit begon als een traditioneel koffiehuis is uitgegroeid tot een van de hipste bars in de stad.

De eigenaars branden niet alleen hun eigen koffie maar handelen ook direct met de koffieboeren. Zo zorgen ze er voor dat ze de beste kwaliteit hebben en dat de koffieboeren eerlijk vergoed worden voor hun harde werk.

Cuperus heeft twee bars waar je terecht kan voor espresso, slow coffee en een uitgebreid assortiment aan thee.

CUPERUS KATELIJNEVEST
Sint Katelijnevest 51
2000 Antwerpen

CUPERUS PAARDENMARKT
Paardenmarkt 28
2000 Antwerpen

2. Normo

De bar Normo is een favoriet onder de locals. Ze branden hun eigen koffiebonen in de zaak en in de zomer is het leuk om buiten te zitten in de oude binnenstad. Ze hebben lekkere espresso en slow coffee, maar probeer ook zeker een van de verschillende ijskoffies die ze op het menu hebben staan.

NORMO
Minderbroedersrui 30
2000 Antwerpen

3. Caffenation

Dit is een van de bekendste koffiebars in de stad en ook een van de pioniers op gebied van specialty coffee in Antwerpen. Ze hebben een groot terras wat het een druk bezochte bar maakt in de zomermaanden. Al de koffiedrankjes die ze maken zijn bereid koffiebonen die ze zelf ter plaatse branden. Het enige nadeel van deze bar is dat het soms erg lang kan duren voor je van je kop koffie kan genieten omdat de bar zo groot is.

CAFFENATION
Mechelsesteenweg 16
2000 Antwerpen

4. Black & Yellow Coffee Bar

In de hippe Antwerpse wijk ‘t Eilandje vind je de koffiebar Black & Yellow.  Het is een kleine gezellige bar waar je van uitstekende koffie kan genieten,met zicht op een van de bekendste Antwerpse gebouwen, het MAS (Museum aan de Stroom). Naast koffie staat hiphop bij de bar centraal, wat voor een extra hippe sfeer zorgt. Ben je in ‘t Eilandje, stop dan zeker even bij Black & Yellow.

BLACK & YELLOW
Nassaustraat 7
2000 Antwerpen

  • delen op social media

Gerelateerde berichten

5 ijskoffie recepten voor een warme zomerdag

De 5 meest smaakvolle recepten voor de heerlijkste ijskoffie's - die jou helpen om de warme zomerdagen door te komen. Kijk snel en zie hoe eenvoudig het maken van een verfrissende ijskoffie kan zijn.

door baristaworden

Lees meer

Verse koffiebonen, waar let je op bij het kopen van koffiebonen?

Er gaat natuurlijk niets boven een vers bakje koffie. Maar een vers bakje koffie heeft - zoals veel mensen denken - weinig te maken met hoe lang geleden de koffie gezet heeft. Verse koffie hangt voornamelijk af van de versheid van de koffiebonen. In dit artikel leggen wij jou uit waar je op moet letten bij het kopen van koffiebonen en hoe je de verse koffiebonen optimaal benut. Lees snel verder!

door baristaworden

Lees meer

TOP-5 beste elektrische melkopschuimers 2021

Wil je thuis cappuccinos zetten? Dan kan een elektrische melkopschuimer goed van pas komen. In dit artikel vind je de beste 5 elektrische melkopschuimers.

door baristaworden

Lees meer

Maak kennis met onze bloggers!

Frank reist graag de wereld over en verblijft meer in het buitenland dan in Nederland. Als oprichter van baristaworden.nl en NOURISH eatery in Hoi An, Vietnam bepalen koffie en eten grotendeels zijn leven. ”Elke dag zijn er weer nieuwe dingen te leren, dat maakt de koffiewereld zo interessant ” – aldus Frank

Frank Neem contact met Frank op

De grootste passie van Joachim is de wereld van eten, drinken en reizen. Na een reis in Centraal Amerika raakte hij gebeten door koffie en alles wat er mee te maken heeft. In 2016 deed hij mee met het Belgisch barista kampioenschap, waar hij in de top 5 belandde. Joachim volgt de wereld van koffie op de voet en schrijft regelmatig voor baristaworden.nl.

Joachim Neem contact met Joachim op