De Douwe Egberts-koffiemachines voor de zakelijke markt toegelicht

Koffie tips
Bijgewerkt op 21 feb 2024

De coronacrisis legde Douwe Egberts geen windeieren. Thuiswerkers sloegen massaal aan de koffie en kozen daarbij voor Douwe Egberts. Voor wie Douwe Egberts een beetje kent, hoeft dat niet te verbazen. Niet alleen is de Douwe Egberts-koffie van een ontegensprekelijke kwaliteit, bovendien heeft Douwe Egberts ook een aantal uitstekende koffiemachines voor de zakelijke markt.

Het is onmogelijk om ze allemaal op te sommen, maar de volgende drie koffiemachines verdienen zeker een extra woordje uitleg. Ontdek ze samen met ons en kom te weten welk exemplaar onmisbaar is voor je bedrijf en je dagelijks momentje van verpozing.

Cafitesse Excellence Compact Touch, een veelzijdige koffiemachine in een compact jasje

De Cafitesse Excellence Compact Touch is een koffiemachine waarbij gebruikers keuze hebben tussen zes verschillende koffievariaties. Een latte macchiato, een espresso een café crème?

Appeltje-eitje. Een café au lait is evenmin een probleem, net zoals een cappuccino of een espresso. Zelfs een chocolademelk behoort tot de mogelijkheden van deze Douwe Egberts-koffiemachine.

Met een zetsnelheid van 17 seconden per kopje is de Cafitesse Excellence Compact Touch niet meteen het snelste apparaat. Hoewel die molen langzaam maalt, zet je toch gewoon 30 tot 100 koffies per dag. Te traag voor een groot kantoor maar wellicht de favoriete toevoeging voor kantoren met 10 tot 25 werknemers. Wie wil er ook gezwindheid als je kwaliteit kan krijgen?

Douwe Egberts L’OR Promesso, waar stijl en kwaliteit elkaar ontmoeten

Zoals je wel kan zien, heeft de Douwe Egberts L’OR Promesso een wel heel fraai design. Dat maakt ‘m automatisch al een welkome gast in een boetiek, maar ook op kantoor.

Daarnaast krijg je er ook nog eens een ontegenzeglijke koffie-ervaring bovenop. Met maar liefst 11 standaardvariaties, waaronder een ristretto en een espresso, is deze winnaar van de Red Dot Design Award een ongelofelijke toevoeging voor ieder kantoor.

De zetsnelheid bedraagt hier wel 19 seconden, wat de Douwe Egberts L’OR Promesso nog net iets trager maakt dan de Cafitesse Excellence Compact Touch.

Anderzijds heb je gewoon lekker veel smaakopties, kan je alles individueel afstemmen en kan deze koffiemachine toch ook moeiteloos 25 werknemers en/of gasten aan. Dankzij de vele personaliseermogelijkheden en het stijlvol design is deze koffiemachine ideaal voor waar de lat hoger ligt, ongeacht of dat nu in een advocaten- of marketingkantoor is. Dat de L’Or Promesso geen chocoladedrankjes kan zetten? Dat wordt ‘m daar vast vergeven!

Cafitesse Excellence Touch, een snelle en veelzijdige koffiemachine voor de zakelijke markt

Mag het allemaal net iets meer zijn? Dan is het de Cafitesse Excellence Touch die je zoekt, namelijk het grotere broertje van de Compact Touch.

Verwacht je aan twee extra koffievariaties en de mogelijkheid om een verrassende espresso choco in het leven te roepen. Deze goede koffiemachine zet er graag vaart achter want op zes seconden zet hij al een kopje. Geef je ‘m een half minuutje? Dan krijg je een kan van 900 ml van dat zwarte goud!

Met een capaciteit van maximaal 700 kopjes per uur is het een echte snelheidsduivel, maar de kwaliteit blijft toch gewoon constant en dat maakt ‘m toch wel heel bijzonder. De Cafitesse Excellence Touch is in z’n nopjes in omgevingen met 50 tot 80 werknemers of gasten per dag.

Verschillende zetmethoden en soorten koffie

Naast deze drie prijspakkers heeft Douwe Egberts natuurlijk nog een aantal andere koffiemachines in z’n assortiment. Te veel om ze allemaal op te sommen, maar de verschillen hebben vooral te maken met de manier waarop de koffiemachines werken.

Zo zijn er bijvoorbeeld de Cafitesse-koffiemachines die werken met een vloeibaar koffie-extract. Ze zijn eenvoudig te bedienen, hebben een constante kwaliteit en zijn dan ook geschikt voor op kantoor. Daarnaast heb je er ook die verse koffiebonen meteen voor jou vermalen en de lekkerste koffie voor je maken. Heerlijk, maar het duurt wel even voordat je bakkie er is.

Toch liever een instant-variant of een koffiecupmachine? Dat is niet meteen onze favoriete keuze, maar ze hebben zeker ook voordelen te bieden. Ontdek hieronder de vele mogelijkheden en maak vooral je eigen keuze.

  • Koffiebonen: de koffiemachine vermaalt live de koffiebonen voor een unieke ervaring zoals bij een volautomatische koffiemachine. Bekijk onze test met volautomaten.
  • Promesso: de kwaliteit van een vloeibaar koffie-extract, goed voor het maken van klassieke en bijzondere koffievariaties
  • Cafitesse: een vloeibaar koffie-extract dat alleen geschikt is voor de Cafitesse-koffiemachines
  • Instantkoffie: de bekende oplos- of vriesdroogkoffie voor een constante kwaliteit en een optimaal gemak
  • Fresh Brew: combineert de voordelen van koffiebonen met instantkoffie. Het gaat om gemalen koffie, maar dan gemaakt van verse koffiebonen
  • Filterkoffie: gemalen koffiebonen voor gebruik in combinatie met een papieren filter
  • Koffiecups en -pads: kant-en-klare oplossingen voor de consumentenmarkt of voor in een kleine bedrijfskeuken

Bekijk ook onze favoriete kantoor koffiemachines.

Een Douwe Egberts-koffiemachine kopen of huren?

Zakelijke Douwe Egberts-koffiemachines kan je kopen of huren. Net zoals een zakelijke wagen, maar dan lekkerder. Het voordeel van huren is dat je altijd technische ondersteuning hebt en vaak vrij flexibel kan overschakelen of opzeggen.

Anderzijds word je nooit eigenaar van je Douwe Egberts-koffiemachine en is het op lange termijn minder voordelig. Als starter is huren misschien een goed idee, maar in het andere geval kan je beter een Douwe Egberts-koffiemachine kopen. Dan heb je meteen je eigen stukje hemel.


Waar wil je over lezen?

Koffie tips