Koopgids 2021: beste volautomatische koffiemachines

Hallo! Mijn naam is Frank,

Met behulp van onze TOP-10 en zelf geschreven reviews hopen we de keuze voor jou makkelijker te maken. Kom je er niet uit? Stuur ons gerust een mailtje.

1. De beste espressomachine9/10

Te bedienen via een smartphone op tablet, een dubbele bonenreservoir en keuze uit 14 koffiespecialiteiten. De Melitta Barista T Smart F830-102 kwam als beste uit de test van de Consumentenbond. Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • keuze uit 14 koffiespecialiteiten
 • op afstand te bedienen via smartphone
 • dubbele bonenreservoir
 • te bedienen via touchscreen en display
 • automatisch reiniging en ontkalken
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Veel mogelijkheden en opties: keuze uit 14 koffiespecialiteiten waarbij je ook nog eens de sterkte, koffie- en melkhoeveelheid, sterkte, temperatuur en maalgraad in kunt stellen. Ook beschikt de machine over een dubbele bonenreservoir en een klepje voor gemalen koffie.
 • Zeer eenvoudige bediening: de touchscreen is zeer eenvoudig in gebruik en je hebt de mogelijkheid om de machine op een afstand te bedienen via de smartphone app.
 • Eenvoudig in onderhoud en schoonmaak: automatisch reinigen van de machine en melkleidingen, uitneembare zetgroep en beschikt over een Smart Waterfilter waardoor er maar je maar een keer per jaar hoeft te ontkalken.
 • 2 koffie of cappuccino tegelijk zetten: dit maakt de machine geschikt voor grootverbruikers, verjaardagen en kleine ondernemingen.
 • Geluidloze machine: word wakker van jouw koffie in plaats van het lawaai dat door je espressomachine veroorzaakt wordt.
 • Hoog in energieverbruik
 • Relatief kleine waterreservoir van 1,7 liter
 • Behuizing is van kunststof wat minder duurzaam is dan metaal of RVS.
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

Met de Melitta Barista T Smart F830-102 geniet je van alle luxe zonder de hoofdprijs te betalen. De espresso machine ziet er minimalistisch en strak uit, maar zit vol met mogelijkheden.

Specificaties in het kort

 • keuze uit 14 koffiespecialiteiten
 • op afstand te bedienen via smartphone
 • dubbele bonenreservoir
 • te bedienen via touchscreen en display
 • automatisch reiniging en ontkalken
 • melkfunctie met melkslang en is automatisch

Scoort 8,4 op gebruiksgemak

De bediening verloopt via touch knoppen. Deze reageren lekker vlot en maken de bediening erg eenvoudig. Het display laat je precies zien wat je aan het doen bent. Ondanks de vele opties werkt het menu eenvoudig. Wat wel een nadeel is, is dat je de button 2 seconden moet inhouden om terug te keren naar het hoofdmenu van deze volautomaat koffiemachine.

Melitta® Connect smartphone app

Een groot pluspunt is de Melitta® Connect smartphone app die je download in de App store van Apple of de Google Play store. De verbinding wordt via Bluetooth gemaakt. In tegenstelling tot de meeste apps van andere merken werkt de Melitta Connect app zeer prettig. Vanaf je bed of de toilet bestel je eenvoudig jouw gewenste koffie.

Koffieprofielen opslaan

Ook is het mogelijk om koffie profielen via de app op te slaan. Voor elk koffieprofiel stel je de gewenste sterkte, de melk- en waterhoeveelheid en de temperatuur in. Het is mogelijk om in totaal 4 koffie profielen op te slaan. Vergeet niet een kopje onder de machine te zetten.

Persoonlijke voorkeuren verschillen. De ene gebruiker zal de bediening via smartphone of tablet vaker gebruiken dan de ander.

Espresso machine met dubbele bonenreservoir

De Melitta Barista T Smart F830-102 is uitgerust met een dubbele bonenreservoir en een klein klepje voor gemalen koffie. Een dubbele bonenreservoir is handig voor mensen die graag verschillende soorten koffie drinken. Ideaal wanneer je af en toe een décafe drinkt of wanneer je koffies met verschillende brand profielen wilt afwisselen. Beide bonenreservoirs zijn 270 gram en worden airtight afgesloten.

Dit espresso apparaat geeft een melding wanneer het water- of bonenreservoir bijna leeg is.

Espresso apparaat met melkreservoir 300 ml

Het melkreservoir wordt los meegeleverd. Via een melkslangetje wordt het melk opgeschuimd. Dit werkt erg goed. De Consumentenbond beoordeelde de kwaliteit van het melkschuim met een 8,7! Het melkreservoir is airtight en kan eenvoudig (los) gekoppeld worden.

Met een melkreservoir van 300 ml zet je ongeveer 5 tot 6 cappuccino’s.

2 espresso’s en cappuccino’s met één druk op de knop

De mogelijkheid om 2 espresso of melkspecialiteiten per keer te zetten, maakt deze espressomachine uitstekend geschikt voor grotere gezinnen of een kleine onderneming. Deze functie komt goed uit wanneer je in een korte tijd meerdere koffies wilt zetten.

Weinig geluid

Veel espressomachines maken lawaai tijdens het malen van de koffiebonen. De Melitta Barista T Smart F830-102 is relatief stil in vergelijking met andere espresso machines. Het geluidsniveau is 65,5 dB voor het zetten van zwarte koffie en 60 dB voor een cappuccino.

Schoonmaken en onderhoud

Zowel het schoonmaken als het ontkalken van de machine werkt zeer eenvoudig. De espressomachine komt met een smart waterfilter waardoor je maar één keer per jaar hoeft te ontkalken. Het ontkalkingsprogramma neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Automatisch reinigen

De machine en de melkleidingen worden na gebruik automatisch schoongespoeld. Dit voorkomt opgedroogde koffie- en melkresten. De zetgroep is een belangrijk onderdeel voor het zetten van koffie. In dit onderdeel blijven koffieresten en vetten achter.

Het wordt aangeraden om deze wekelijks te reinigen. Via het reinigingsprogramma wordt de zetgroep automatisch schoongespoeld. Om er zeker van te zijn dat de zetgroep goed schoon is, kun je deze uit de machine halen en onder de kraan afspoelen.

De machine geeft een melding wanneer het afvalbakje geleegd moet worden. Het afvalbakje heeft ruimte voor koffieprut van 8 tot 10 lege capsules.

Extra functionaliteiten

De Melitta Barista T Smart F830-102 is uitgerust met een kopjes warmhoudplaat die zich bovenop de machine bevind. Het voordeel hiervan is dat de temperatuur minimaal afneemt bij het zetten van koffie. Voor theeliefhebbers: de machine beschikt over een heetwaterfunctie.

Zijn er ook nadelen?

Zoals met elke machine hebben we bij de Melitta Barista T Smart F830-102 een aantal nadelen gevonden. Met een waterreservoir van 1,7 liter moet de machine regelmatig met water bijgevuld worden.

Ondanks dat de machine er erg stijlvol uitziet, vinden we het jammer dat de behuizing van kunststof is gemaakt. Kunststof gaat minder lang mee dan bijvoorbeeld roestvrijstaal en ziet er goedkoper uit.

Door de vele mogelijkheden en het onderhoudsgemak is de espressomachine niet bepaald zuinig. Ben je op zoek naar een duurzamere machine? Dan past de JURA D6 beter bij je.

 

Voor wie is de Melitta Barista T Smart geschikt?

De Melitta Barista T Smart F830-102 is bedoeld voor koffieliefhebbers die:

 • waarde hechten aan koffie van hoge kwaliteit.
 • cappuccino liefhebbers
 • grootverbruikers en kleine ondernemingen
 • de machine via een smartphone of tablet willen gebruiken
Bekijk de prijs

2. Het meest budgetvriendelijke espresso apparaat8/10

De reden dat de Philips 2200 LatteGo EP2231/40 op nummer twee staat is de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor een hele goede prijs ontvang je een luxe volautomaat koffiemachine die van alle gemakken voorzien is. Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • Intuïtief touch display
 • Met één druk op de knop een cappuccino zetten.
 • Melkfunctie: automatisch met melkreservoir
 • 100% keramische maalschijven
 • Slime waterfilter: 1e 5.000 kopjes niet ontkalken.
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Cappuccino met één druk op de knop.
 • Veel instellingsmogelijkheden: keuze uit 12 maalgraden, 10 koffiesterkten en mogelijkheid om de temperatuur en hoeveelheid in te stellen.
 • 100% keramische maalschijven wat beter is dan metalen maalschijven, namelijk geen verbrande koffiesmaak.
 • Eenvoudig te bedienen dankzij het intuitive touchscreen.
 • Compact formaat en stijlvol design.
 • Behuizing is van kunststof wat minder duurzaam is dan roestvrijstaal.
 • Geen geheugen voor koffieprofielen.
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

Met de prijs-kwaliteitsverhouding zit het bij Philips altijd wel goed. Hetzelfde geldt voor de Philips 2200 EP 2231/40 die begin dit jaar door Philips werd uitgebracht en met veel positieve reacties is ontvangen.

Touchscreen, keramische schijven, automatisch reinigingssysteem en veel instellingsmogelijkheden. Hoe is het mogelijk voor slechts € 400,-?

Espresso machine met stoompijpje of automatisch melksysteem?

Philips heeft twee modellen onder de 2200-serie uitgebracht. De Philips 2200 EP2231/40 – waar deze review over gaat – is uitgerust met een automatisch melksysteem. Met één druk op de knop zet je een cappuccino of latte.

Voor € 100,- minder wordt de Philips 2200 Serie EP2220/10 aangeboden. Je zet dan een cappuccino met een stoompijpje. Helaas kost dit best veel tijd en levert het wisselende resultaten op. Drink je regelmatig een cappuccino en kun je € 100,- meer veroorloven, kies dan voor de Philips 2200 EP2231/40.

De beste smaakbeleving met de nieuwste snufjes

Of je nu zwarte koffie drinkt of een cappuccino, de Philips 2200 EP2231/40 is uitgerust met vele technische snufjes die voor een betere smaakbeleving zorgen in vergelijking met andere espresso machines.

Aroma-extract systeem

Dit systeem zorgt voor een constante koffiezettemperatuur. Het houdt de watertemperatuur tussen de 90 en 98 graden. Ondertussen wordt de doorstroomsnelheid van het water gereguleerd, waardoor je geen last hebt van onder- of overextractie.

Deze machine heeft de mogelijkheid om twee espresso’s tegelijk te zetten. Handig wanneer je partner ook een koffieliefhebber is.

My Coffee Choice

Met de My Coffee Choice is het mogelijk om de sterkte en de hoeveelheid naar eigen voorkeur in te stellen. De ingebouwde bonenmaler biedt 12 maalstanden. Zo kun je de bonen zo fijn of grof malen als je zelf wilt. Voor een goede espresso maak je gebruik van de fijnste maalstand.

Volautomaat koffiemachine 100% keramische maalschijven

Philips is de enige fabrikant die volautomaten met keramische maalschijven voor een betaalbare prijs aanbiedt. Espresso machines met keramische maalschijven leg je al gauw meer dan € 600,- voor neer.

Het voordeel van keramiek is dat het minder snel warm wordt. Dit voorkomt een verbrande koffiesmaak bij intensief gebruik. De meeste espressomachines voor thuisgebruik maken gebruik van metalen maalschijven. Deze worden snel warm en kunnen de koffiebonen een verbrande smaak meegeven.

Onderhoud: reinigen en ontkalken

Om de levensduur van een espressomachine te verlengen is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken en ontkalken. Deze koffiemachine  spoelt zichzelf na gebruik door en het 2-delige Latte Go melkreservoir reinig je eenvoudig, door ‘m simpelweg af te spoelen onder de kraan. De zetgroep is afneembaar en spoel je wekelijks onder de kraan af.

De koffiedikbak, lekbak, melkreservoir en opvangrooster zijn vaatwasbestendig.

AquaClean filter

Dankzij de innovatieve waterfilter van Philips hoef je de eerste 5.000 kopjes niet te ontkalken. Vervolgens geeft de machine een melding wanneer er ontkalkt dient te worden. Het ontkalken duurt ongeveer 30 minuten en dit doe je eens per anderhalf jaar.

Gebruiksvriendelijke volautomatische espresso machine

Het intuïtieve touchscreen maakt het eenvoudig om deze machine te bedienen. De machine beschikt over een kleine display waar je ziet wat je aan het doen bent. Bekijk het introductiefilmpje om een beter idee te krijgen hoe de bediening werkt.

Goed om te weten over dit espresso koffiezetapparaat

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je besluit deze espresso machine aan te schaffen:

 • Het waterreservoir is slechts 1,8 liter. Bij intensief gebruik moet het reservoir regelmatig bijgevuld worden.
 • Deze machine beschikt niet over koffie profielen. Het is dus niet mogelijk om jouw favoriete instellingen op te slaan.
 • Geen dubbele bonenreservoir. Houd je ervan om verschillende koffies te drinken dan is het wellicht een beter idee om voor een espressomachine met een dubbele bonenreservoir te kiezen.
 • Geen kopjes verwarmplaat. Het is niet mogelijk om je kopjes warm te houden. Zodra de koffie via het tuitje in het kopje beland, zal de temperatuur van de koffie iets afnemen doordat het kopje een lagere temperatuur heeft.
 • Door het kleine formaat beschikt de espresso machine over een relatief kleine koffiedikbak, lekbak, melkreservoir en opvangrooster. Bij intensief gebruik moet je deze onderdelen regelmatig reinigen, legen en/of bijvullen.

 

Conclusies Philips 2200 EP2231/40

De Philips 2200 EP2231/40 is een luxe apparaat voor de prijsklasse waar het in valt. Met de prijs-kwaliteitsverhouding zit het dus wel goed. Ben je op budget en wil je waar voor je geld? Dan zit je met de Philips 2200 EP2231/40 wel goed.

Voor grootgebruikers, gebruikers die hun espressomachine via een app willen bedienen of geen tijd kwijt willen zijn aan reinigen en onderhoud is het beter om verder te kijken in onze TOP-10.

Bekijk hier het totale assortiment koffiemachines Philips.

Bekijk de prijs

3. Meest complete volautomatische koffiemachine9/10

Wie bereidt is om veel geld neer te leggen, krijgt ook wat! De Siemens EQ.9 s500 TI9553X1RW scoort op alle vlakken een dikke voldoende. Lees onze review en ontdek wat deze geluidloze espresso apparaat allemaal in petto heeft. Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • Eén druk op de knop: 10 koffiespecialiteiten!
 • Bediening via smartphone app mogelijk
 • 2 melkspecialiteiten met een druk op de knop
 • Aantal instelbare gebruikersprofielen: 10
 • Ruim waterreservoir van 2,3 liter.
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Zeer gebruiksvriendelijk: draaiknop, groot kleurenscherm en bedienen vanaf de app.
 • Krachtige machine: een pompdruk van 19 bar, ruime waterreservoir en twee koffiespecialiteiten tegelijk zetten.
 • Heerlijke espresso: de instellingsmogelijkheden, keramische maalschijven en de Senseo Flow maken het verschil.
 • Geluidloze machine: begin je dag rustig!
 • Je moet flink in de buidel tasten
 • Het melkreservoir te klein voor een literpak
 • Montage melkreservoir gaat niet zo makkelijk en er worden ook geen instructies gegeven.
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

Een kleurenscherm, bediening vanaf een smartphone app en twee cappuccino’s tegelijk zetten met slechts één druk op de knop. De Siemens EQ.9 s500 TI9553X1RW heeft een RVS behuizing met anti fingerprint en is muisstil.

Dit klinkt natuurlijk allemaal geweldig. In onze review vertellen we niet alleen wat deze espresso machine zo goed maakt, maar ook wat de minpunten zijn.

+1 voor de gebruiksvriendelijkheid

Laat de gebruiksaanwijzing gerust in de doos. De werking van deze volautomaat van Siemens spreekt voor zich met dank aan het grote kleurenscherm.

Met de draaiknop geef je aan welke koffiespecialiteit je wilt zetten en stel je jouw favoriete koffie-instellingen in. Op het kleurenscherm zie je precies wat je aan het doen bent. Lekker makkelijk.

De Siemens EQ.9 s500 TI9553X1RW kun je ook bedienen via je smartphone. Hiervoor download je de Home Connect App van Siemens. Het werkt allemaal vlekkeloos, een koffie vanuit je luie bed bestellen of van je favoriete instellingen te voorzien. In de praktijk is het natuurlijk maar afwachten hoe vaak je hier van gebruik maakt.

Drink koffie zoals jij dat wilt

Siemens gaat met de EQ.9 s500 TI9553X1RW een stapje verder en dat geeft de barista modus oneindig veel instellingsmogelijkheden. Per zet beurt stel je de sterkte van de koffie, dubbel shot, temperatuur, melkhoeveelheid, de intensiteit en de hoeveelheid van je kopje handmatig in.

Ook is het mogelijk om jouw favoriete instellingen op te slaan als een koffieprofiel. Een koffieprofiel is een combinatie van instellingen die je ten alle tijde kunt raadplegen. De EQ.9 s500 TI9553X1RW heeft geheugen voor 10 koffieprofielen.

Een geschikt espresso apparaat voor grootverbruikers

Wordt er bij jou thuis veel koffie gedronken? Of zoek je een oplossing voor een klein bedrijf met minder van 10 medewerkers? Dan is de EQ.9 s500 een goede optie.

Deze machine is met haar ruime waterreservoir erg geschikt voor grootgebruikers zoals een groot huishouden of een kleine onderneming.

 • Waterreservoir: 2,3 liter. Pluspunt: De machine geeft een melding wanneer er ca. nog 0.4 liter in de reservoir zit.
 • Bonenreservoir: 250 gram + een klein bakje voor decafe koffie.
 • Melkreservoir: 0,7 liter

Daarbij heb je de mogelijkheid om twee espresso of cappuccino’s tegelijk te zetten. Zo voorkom je lange wachtrijen voor de koffiemachine. Een nadeel: het duurt redelijk lang voordat de machine volledig opgewarmd is. Dit neemt ongeveer 3 tot 5 minuten in beslag.

Geen tijd kwijt aan onderhoud

Met onze drukke levens schiet schoonmaken er nog wel eens bij in. Gelukkig is deze volautomaat van Siemens zo ontwikkeld dat je bijna geen tijd kwijt bent aan schoonmaken en het onderhoud. Hieronder leggen we uit hoe je deze espressomachine onderhoud en welke stappen je hiervoor moet ondernemen.

Je stelt zelf in hoe vaak de machine ontkalkt dient te worden. Het duurt ongeveer 10 minuten om de EQ.9 s500 TI9553X1RW te reinigen. Dit is bijzonder snel in vergelijking met zijn voorgangers die er 25 minuten over doen. Het ontkalkingssprocess is te volgen via de Home Connect App. Het wordt aangeraden de machine eens per 200 kopjes te ontkalken (afhankelijk van de waterhardheid in jouw regio).

Espressomachine met automilk Clean Functie

De Automilk Clean functie reinigt het de melkfunctie automatisch na iedere zetbeurt. Ook de stoomshot wordt hiermee schoongemaakt. Handig, zo hoef je deze zelf niet af te spoelen.

Waterfilter meegeleverd

De waterfilter haalt het kalk uit het water. De filter installeer je zelf en dien je regelmatig te vervangen. Hoe vaak precies hangt af van van de kwaliteit van het water in jouw woongebied.

Uitneembare zetgroep

De zetgroep kun je zelf uit de machine halen. Het is raadzaam deze wekelijks uit de machine te halen en af te spoelen. Het kan zijn – zeker bij veelvuldig gebruik – dat er koffieprut in de zetgroep blijft hangen wat verwijderd moet worden.

Precies wat je van een espresso machine verwacht!

Een mooi cremalaagje, heerlijke aroma’s en volle smaken. De Siemens EQ.9 s500 TI9553X1RW zet espresso’s waar je wakker voor wilt worden. De espresso is de basis voor iedere koffiespecialiteit waardoor dit niet alleen goed nieuws is voor espresso liefhebbers, maar ook voor mensen die liever een cappuccino drinken.

De hoge kwaliteit van de espresso is deels te danken aan de Senseo Flow die ervoor zorgt dat de temperatuur constant blijft. Bij veel volautomaten is de temperatuur niet constant genoeg om een lekkere espresso te zetten. Een te lage temperatuur zorgt voor zure smaken en een te hoge temperatuur levert bittere smaken op. Door de constante temperatuur is de koffie altijd in balans!

Zeer eenvoudig espresso’s zetten met deze volautomatische koffiemachine

Het bereiden van een espresso gaat met de EQ.9 s500 TI9553X1RW bijzonder eenvoudig. Zo eenvoudig, dat de Consumentenbond hiervoor een 10 gaf! Met de draaiknop selecteer je het drankje en geef je o.a. aan hoe sterk deze moet zijn, de hoeveelheid en of je een dubbel shot wilt.

Groot pluspunt: keramische maalschijven

Bij de meeste espressomachines zijn de maalschijven van metaal gemaakt. Op zich is hier niks mis mee wanneer je een beperkt aantal kopjes koffie per dag drinkt. Bij veelvuldig gebruik in een kort tijdsbestek wordt het metaal heet wat voor een verbrande koffiesmaak zorgt. Keramiek heeft als eigenschap dat het niet snel warm wordt, waarmee een verbrande koffiesmaak voorkomen wordt.

Een vredige morgen..

Sommige volautomaten maken zoveel lawaai dat je de koffie niet eens meer nodig hebt om wakker worden. Wat erg fijn is aan deze espressomachine van Siemens is dat het bijna geen lawaai maakt. Het wordt niet voor niets beschouwd als de meest geluidloze machines die op dit moment op de markt is.

 

Conclusies Siemens EQ.9 s500 TI9553X1RW

Het liefst zouden we deze machine iedere dag gebruiken. Hij werkt fijn, vereist weinig onderhoud en met zijn vermogen is het je beste vriend tijdens verjaardagen of andere gelegenheden.

Deze espressomachine is een van de meest luxe machines die op dit moment op de markt is. Maar hier hangt wel een prijskaartje aan. Past deze Siemens EQ.9 s500 TI9553X1RW niet binnen jouw budget? kijk dan eens naar de Melitta F830-102 Barista T Smart

Bekijk de prijs

4. Espresso machine met de beste prijs/kwaliteit verhouding

Zit je op budget, maar wil je zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan onderhoud? De Krups EA8150 beschikt over automatisch spoel- en ontkalkingsprogramma’s. Lees onze review en ontdek of deze espressomachine bij je past. Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • Met één druk op de knop: espresso, zwarte koffie
 • Melkfunctie: stoompijpje
 • Kopjes warmhoudplaat
 • Waterreservoir: 1,7 liter
 • De zetgroep reinigt zichzelf automatisch
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Weinig schoonmaak- en onderhoudswerk: dankzij handige reiniging en ontkalking programma’s. Perfect voor mensen met weinig tijd.
 • Met een druk op de knop zet je een espresso of lungo.
 • Budgetvriendelijk: binnen haar prijsklasse is de Krups EA8150 een uitstekende machine zonder poespas.
 • Opslaan 2 koffie profielen: sla jouw favoriete instellingen (koffiesterkte, hoeveelheid en temperatuur) in en raadpleeg deze met één druk op de knop
 • Twee kopjes koffie tegelijk zetten.
 • Koffiezetten duurt best lang. Helemaal wanneer je cappuccino of een latte wilt zetten.
 • Het waterreservoir is niet uitneembaar. Je vult de machine bij met een extra waterkan of met een uitneembare kraan.
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

De hoeveelheid onderhoud is met de Krups EA8150 minimaal. Je ontvangt een melding wanneer er ontkalkt moet worden, de machine meet de waterhardheid, speelt hier op in en reinigt zichzelf na gebruik.

De Krups EA8150 is een uitstekende keuze wanneer je op budget bent en niet al teveel tijd kwijt wilt zijn aan schoonmaken en onderhoud.

Wat mag je van deze budgetvriendelijke volautomaat verwachten?

Heb je geen baat bij een kleuren en/of touchscreen, bediening via een applicatie en een roestvrijstalen behuizing? Dan zit je met de Krups EA8150 wel goed. Ondanks de lage prijs geniet je toch van alle gemakken die een volautomaat te bieden heeft.

Koffie zetten met een espressomachine

Met één druk op de knop zet je een espresso, lungo of zwarte koffie. Liever een cappuccino of een latte machiatto? Maak dan gebruik van het handige stoompijpje aan de zijkant van de machine. De bediening werkt voor zich.

In het begin zal je wat handigheid moeten krijgen met het stoompijpje. Het is vooral belangrijk dat je het pijpje op de de juiste positie in het melkkannetje plaatst. Als je dat eenmaal onder de knie hebt, mag je rekenen op consistente melkschuim.

Eén nadeel: het duurt gemiddeld 2 minuten duren om een cappuccino te zetten.

Schoonmaken en onderhouden

Het handige aan deze Krups EA8150 is dat de machine een melding geeft wanneer er ontkalkt moet worden en je precies vertelt welke stappen je moet ondernemen. Hoe vaak er ontkalkt moet worden hangt van de waterhardheid in jouw regio. Deze wordt gemeten door de machine en op basis hiervan bepaald de koffiemachine hoe vaak er ontkalkt moet worden.

Tijdens het ontkalkingsprogramma wordt de zetgroep, waar eenvoudig koffieprut aan blijft plakken, automatisch schoon gespoeld. De machine geeft aan wanneer de druipbak vol is en deze geleegd moet worden.

Deze volautomatische espressomachine ontkalken

Het ontkalkingsprogramma neemt ongeveer 20 minuten in beslag en dient gemiddeld eens in het kwartaal te gebeuren. Het is jammer dat de onderdelen niet vaatwasbestendig zijn en je ze dus handmatig moet afspoelen. De machine komt zonder waterfilter, wat op zich normaal is voor espressomachines binnen deze prijsklasse.

Omvang en uiterlijk

Het blijft natuurlijk een persoonlijke mening, maar wij vinden de Krups EA8150 er stijlvol uit zien. De bonenreservoir steekt boven de machine uit. Handig, zo kun je de voorraad in een oogopslag zien. De behuizing is gemaakt van kunststof wat gebruikelijk is voor volautomaten binnen deze prijsklasse.

Dit espresso apparaat is erg compact wat hem zeer geschikt maakt voor kleinere huishoudens. Ideaal voor studentenwoningen of kleine appartementen.

Ondanks het kleinere formaat beschikt deze machine over een ruime waterreservoir van 1,7 liter. Een nadeel: het waterreservoir is niet uitneembaar. Je vult het reservoir met een waterkan bij of middels een uitneembare kraan.

Bedienen en instellingen

De Krups EA8150 is een machine zonder poespas wat de bediening een stuk eenvoudiger maakt. De bediening verloopt via drukknoppen. Het LCD schermpje geeft duidelijk weer wat je aan het doen bent.

Wat regel je met behulp van de drukknoppen?

 • Keuze voor koffiespecialiteit. Met één druk op de knop zet je een espresso of lungo. Voor melkspecialiteiten maak je gebruik van het stoompijpje.
 • Bediening stoompijpje: plaats het stoompijpje in het melkkannetje en druk op de knop om te beginnen met stomen.
 • Instellingen: de sterkte, de hoeveelheid en de temperatuur van het water.

De maalgraad stel je in met een hengeltje die zich in het bonenreservoir bevindt. Hoe fijner de maalgraad, hoe beter de espresso.

Opwarmplaat voor lege kopjes

Op de bovenkant van de Krups EA8150 bevindt zich een opwarmplaat voor kopjes. Plaats hier je lege kopjes en je geniet altijd van warme koffie.

Gebruik je de warmhoudplaat niet? Dan heb je de optie deze uit te schakelen.

 

Conclusies Krups EA8150

De Krups EA8150 is een uitstekende keuze voor mensen op budget. Het is van alle gemakken voorzien zoals koffie zetten met één druk op de knop, eenvoudige reinigings- en ontkalkingsprogramma’s en genieten van een cappuccino wanneer je maar wilt.

Bij een budget machine moet je je verwachtingen natuurlijk wel bijstellen, maar we kunnen stellen dat de Krups EA8150 binnen haar prijsklasse een uitstekende machine is.

Bekijk de prijs

5. Espressomachine met oneindig veel mogelijkheden8.5/10

De Siemens TE655203RW EQ6 Plus behoort tot één van de meest complete koffiemachines van dit moment. 2 cappuccino’s tegelijk zetten, persoonlijke gebruikersprofielen instellen en met één druk op de knop keuze uit 12 soorten koffie. Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • 12 koffiespecialiteiten
 • Melksysteem: automatisch met slangetje
 • 2 cappuccino’s tegelijk zetten
 • Geheugen voor koffieprofielen
 • Automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Veel onderhoudsgemak dankzij automatische schoonmaak- en ontkalkingsprogramma’s.
 • Keramische schijven, geen verbrande koffiesmaak wat wel het geval kan zijn bij metalen maalschijven.
 • 2 cappuccino’s tegelijk zetten.
 • Geheugen voor koffieprofielen
 • Roestvrijstalen (RVS) behuizing
 • Constante watertemperatuur voor de perfecte espresso.
 • Geen kopjesverwarmer
 • Relatief kleine waterreservoir van 1,7 liter
 • Geen waterfilter inbegrepen. Deze moet je er dus los bij kopen.
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

EQ is een productlijn van Siemens waar verscheidene volautomaten onder vallen. De Siemens TE655203RW EQ6 Plus is hiervan de meest complete optie. Het is van alle gemakken en luxe voorzien, zoals:

 • 2 cappuccino’s tegelijk zetten
 • Geheugen voor koffieprofielen
 • Automatische melkopschuimer met slangetje
 • Geavanceerde touchscreen
 • Keramische maalschijven
 • Automatische reiniging melktoevoer
 • Problemen met de machine? Siemens verleent service aan huis

De kwaliteit van de espresso

Leuk al die functionaliteiten en luxe, maar hoe zit het met de kwaliteit van de espresso? De espresso is heel goed dankzij de Senseo-Flow, die de extractie van de koffie op gecontroleerde wijze regelt. Dubbel shot? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Daarbij is het mogelijk om zelf de maalgraad, volume van de koffie en de temperatuur van het water in te stellen via het touchscreen.

Hoe zet ik een cappuccino met deze espressomachine?

Met één druk op de knop zet je een cappuccino. Je vult de bijgeleverde kan met melk en plaatst het slangetje erin. Ook is het mogelijk om het slangetje rechtstreeks in een pak melk te plaatsen (scheelt weer schoonmaakwerk).

Vervolgens druk je op de knop en wordt het melk uit de kan / melkpak gezogen en opgeschuimd tot een heerlijke zachte schuim. Perfect voor een cappuccino of latte!

Het fijne aan deze espresso machine is dat je twee cappuccino’s per keer kunt zetten. Bij de meeste espressomachines is dit namelijk geen optie, waarbij je maar één cappuccino per keer kunt zetten.

Helaas zit er geen melkkan inbegrepen. Deze dien je zelf aan te schaffen.

Koffieprofielen instellen

Stel je favoriete instellingen op in een zogenoemd koffieprofiel. Met één druk op de knop kun je vervolgens deze instellingen raadplegen. Via de instellingen sla je de temperatuur, met of zonder melk, de volume en de sterkte op. Het is mogelijk om maximaal 4 gebruikersprofielen in te stellen.

Om je een voorbeeld te geven: persoonlijk houd ik van een sterke bak koffie in de morgen en een milde cappuccino in de avond. De Siemens TE655203RW EQ6 Plus onthoudt mijn instellingen, waardoor ik niet iedere morgen de instellingen hoeft aan te passen. Lekker makkelijk!

Reinigen en onderhoud

De Consumentenbond beoordeelde deze machine op het aspect ‘schoonmaak’ met een 9,4. Door alle handige functionaliteiten gebeurd bijna alles automatisch, zodat jij weinig tijd kwijt bent aan het schoonmaken van de koffiemachine. Van welke reiniging functionaliteiten is deze volautomatische espressomachine voorzien?

 • Uitneembare zetgroep: eenvoudig afspoelen onder de kraan
 • Automatisch spoelprogramma bij in- en uitschakelen
 • AutoMilkClean: melksysteem reinigt automatisch
 • Onderdelen afneembaar zoals melkschuimer, waterreservoir, lekbakje en bonenreservoir. Ook zijn deze onderdelen vaatwasbestendig.

Helaas zit er geen waterfilter inbegrepen. We raden je aan deze apart te bestellen, aangezien het de levensduur van de machine verlengt. Een losse waterfilter kost tussen de 10 en 40 euro.

Keramische schijven

Keramiek wordt niet snel heet, waarmee een verbrande koffiesmaak voorkomen wordt. Het kent een lange levensduur en deze hoeven dus niet vervangen te worden.

De meeste koffiemachines maken gebruik van metalen maalschijven. Wanneer je veel kopjes koffie in een korte tijd zet, worden de maalschijven erg warm wat de koffie een verbrande smaak kan meegeven.

Roestvrijstalen (RVS) behuizing

RVS is duurzaam, ziet er stijlvol uit, is makkelijk schoon te maken en gaat jaren mee!

Zijn er ook nadelen?

Niet echt! Deze machine scoort op veel aspecten een dikke voldoende. Vandaar ook dat je iets meer geld betaald in vergelijking met andere espressomachines. Je krijgt dus waar voor je geld!

Houd er wel rekening mee dat dit een grote machine is die bijna 10 kilo weegt. De machine is 43,1 cm breed, 35,3 cm hoog en 52,1 cm diep.

Enige nadeel: de machine beschikt niet over een kopjesverwarmer en een waterfilter + melkkan wordt niet meegeleverd. Wat opzich raar is gezien de hoge prijs.

Garantie Siemens

De fabrieksgarantie bij Siemens bedraagt 24 maanden. Heb je problemen, dan bel je Siemens en wordt er service aan de deur geleverd. In sommige gevallen wordt de machine gerepareerd of helemaal vervangen.

In de doos van dit espresso apparaat

Espressomachine, 1 maatlepel, 1 teststrip en een handleiding.

Bekijk alle Siemens espressomachines

 

Voor wie is deze volautomaat geschikt?

De Siemens TE655203RW EQ6 Plus is bedoeld voor mensen die:

 • op zoek zijn naar een luxe en complete espressomachine
 • regelmatig een cappuccino of latte drinken
 • zonder al teveel moeite een bak koffie willen zetten
 • bereidt zijn meer geld uit te geven aan een goede koffiemachine

Deze volautomatische machine is niet bedoeld voor mensen die alle handelingen zelf willen doen.

Bekijk de prijs

6. Klein, maar fijn!

Draait het bij jou allemaal om de perfecte espresso? De Jura ENA 8 zet espresso’s die alle verwachtingen te boven gaan. Heerlijke aroma’s en een mooie cremelaag, gegarandeerd! Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • Keuze uit 6 koffiespecialiteiten
 • Melkfunctie: automatisch via melkslang
 • Roestvrijstalen behuizing
 • Smart waterfilter: nooit meer ontkalken
 • Automatisch reinigingsprogramma
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Ultieme espresso ervaring – een 9,7 voor de kwaliteit van de espresso is veelzeggend!
 • Veel instellingsmogelijkheden: keuze uit 6 maalgraden, 10 koffiesterkten en mogelijkheid om de temperatuur en hoeveelheid in te stellen.
 • Aroma G3 molen: zeer krachtige molen met een hele fijne koffiemaling als resultaat. De molen is bijna geluidloos!
 • Bouwkwaliteit = topklasse: zowel de buiten- als binnenkant zijn gemaakt van de beste materialen waardoor de machine lang mee gaat.
 • Compact formaat en stijlvol design: ideaal voor kleine keukens, behuizing van roestvrijstaal met een glanzende afwerking.
 • Klein water- en bonenreservoir. Het waterreservoir is 1,1 liter groot (ong. 5 kopjes) en het bonenreservoir 125 gram (ong. 12 kopjes).
 • Geen 2 kopjes tegelijk zetten
 • Boiler heeft best veel tijd nodig om op te warmen
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

De espresso is de basis voor alle koffiedranken. De Jura ENA 8 scoorde in de test van de Consumentenbond een 9,7 voor de kwaliteit van de espresso. Met de espresso zit het dus wel goed!

Ook voor het kwaliteit van het melkschuim werd beoordeeld met een hoog cijfer, namelijk een 9,1. Dit maakt de Jura ENA 8 uitstekend geschikt voor huishoudens waar zowel espresso’s als koffie met melk wordt gedronken.

De ultieme espresso

De Jura ENA 8 is uitgerust met Pulse Extraction Process (P.E.P.) zetmethode waarmee het water gecontroleerd door de filter met gemalen koffie heen loopt. Het extractieprocess is zo geoptimaliseerd dat de druk van het water zich aanpast bij het bereiden van korte koffiedranken zoals ristretto en espresso.

De vele instellingsmogelijkheden, aroma G3-molen en smart waterfilter dragen ook bij aan het zetten van een perfecte espresso.

Instelbare temperatuur, waterhoeveelheid en sterkte

Het fijne aan deze volautomaat van Jura is dat je de temperatuur, waterhoeveelheid en sterkte kunt aanpassen naar je persoonlijke voorkeuren. Er zijn in totaal 10 koffiesterkten.

Aroma G3-molen

Erg belangrijk voor een goede espresso is dat de koffie zeer fijn gemalen wordt. De Aroma G3-molen kent 6 verschillende maalstanden. Hoe fijner de maalgraad, hoe intenser de smaken. Koffiebonen malen met de nieuwe technologie van Aroma G3 gaat een stuk sneller.

In vergelijking met andere Jura modellen maakt de koffiemolen in de Jura Ena 8 meer lawaai.

Smart waterfilter

Schoon water zonder chloor en kalk is belangrijk voor het zetten van een ‘clean’ cup. De Jura ENA 8 komt met een smart filter die zichzelf aanpast op basis van de waterhardheid in jouw regio. Daarbij laat de machine precies weten wanneer deze waterfilter vervangen moet worden.

De smart waterfilter laat de espresso’s beter smaken en zorgt ervoor dat jouw espressomachine langer meegaat.

De nadelen in een notendop

Wat we persoonlijk een nadeel vinden is dat je geen 2 kopjes espresso tegelijk kunt zetten. Hierdoor kan het koffie zetten voor een grote groep (tijdens een verjaardag bijvoorbeeld) best veel tijd in beslag nemen.

Daarbij is het waterreservoir slechts 1,1 liter (5 kopjes koffie) waardoor je deze regelmatig moet bijvullen. Het duurt best lang voordat het water volledig is opgewarmd.

Conclusie: Dit maakt deze espressomachine geschikt voor kleine tot middelgrote huishoudens en voor gelegenheden met een beperkt aantal mensen.

De beste schuimkwaliteit

Voor het zetten van een perfecte cappuccino moet zowel de espresso als het melkschuim van hoge kwaliteit zijn. Gelukkig scoorde de Jura ENA 8 op beide vlakken een dikke voldoende, waardoor deze machine voor zwarte koffie én cappuccino liefhebbers een goede aanwinst is.

Met de Jura ENA 8 heb je keuze uit 6 koffiespecialiteiten met één druk op de knop. Voor het zetten van een cappuccino of een latte plaats je de melkslang in het kannetje. Het fijne aan deze machine is dat het de melkleidingen automatisch schoon spoelt na gebruik.

Melkschuim had warmer gekund

Een nadeel is dat het redelijk lang duurt voordat het melkschuim op temperatuur is. Sommige gebruikers vinden dat de melkschuim wel wat warmer had gemogen. Daarbij moeten we niet vergeten dat iedereen andere voorkeuren heeft natuurlijl.

Schoonmaak en onderhoud

Met de Jura ENA 8 hoef je zelf weinig meer schoon te maken. De machine spoelt zichzelf automatisch door na gebruik. Het beschikt over een reinigingsprogramma die je zo nu en dan moet doorlopen. Tijdens dit programma wordt de zetgroep ook doorgespoeld waardoor je deze niet handmatig hoeft schoon te maken.

We horen van gebruikers dat de machine redelijk vaak gespoeld moet worden, wat soms vervelend kan zijn.

Nooit meer ontkalken met deze volautomaat koffie

De Jura ENA 8 wordt standaard geleverd met een smart waterfilter. Deze waterfilter is zo krachtig dat het al het kalk, chloor en andere stoffen die je niet in je koffie wilt hebben uit het water filtert.

Met als voordeel dat je nooit meer hoeft te ontkalken. De machine geeft een melding wanneer de waterfilter vervangen dient te worden.

Als je geen gebruik maakt van de waterfilter geeft de espressomachine een melding wanneer je het ontkalkingsprogramma moet doorlopen.

Het gebruiksgemak van deze espresso koffiemachine

De bediening verloopt via drukknoppen die zich naast het kleurenscherm en de display bevinden. Op het kleurenscherm zie je precies wat je aan het doen bent. Dit maakt de bediening erg overzichtelijk.

Met één druk op de knop kies je uit 6 koffiespecialiteiten. Per koffiespecialiteit pas je eenvoudig de instellingen aan. Alles spreekt voor zich. De machine scoorde op gebruiksgemak een 8,8 in de test van de Consumentenbond.

Compatibel met Jura Smart Connect App

Om de JURA ENA 8 compatibel te maken met de smartphone app van Jura zal je de Smart Connect moet aanschaffen. Dit is een klein apparaatje die je aan espressomachine koppelt.

Via bluetooth wordt er contact gemaakt met de Smart Connect App van Jura. Dit maakt het mogelijk om koffie op een afstand te bestellen, het onderhoud en voorraad via de app bij te houden.

Stijlvolle espressomachine

Wat ons betreft is de JURA ENA 8 een van de stijlvolste volautomaat koffiemachines van dit moment. De roestvrijstalen behuizing en de glanzende afwerking maken deze machine een lust voor het oog.

De JURA ENA 8 kent de volgende uitvoeringen: nordic white en Sunset red, metropolitan black.

Ideaal voor een kleine keuken

De Jura ENA 8 is een kleine en compacte volautomaat koffie (zeker in vergelijking met andere Jura koffiemachines) wat hem uitstekend geschikt maakt voor kleinere keukens. Slechts 27,1 cm breed, 32,3 cm hoog en 44,5 cm diep.

Het kleine formaat levert beperkingen op voor grootgebruikers. Zo is het bonenreservoir slechts 150 gram, het waterreservoir 1,1 liter en kan er slechts één kop koffie per keer gezet worden.

Bekijk hier alle Jura koffiemachines.

Bekijk de prijs

7. Luxe voor een betaalbare prijs9/10

Wil je net iets meer, maar niet de hoofdprijs betalen? De DeLonghi ECAM 350.55.B Dinamica is een uitgebreide koffiemachine voor een betaalbare prijs. Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • Met één druk op de knop een cappuccino zetten.
 • Uitgerust met maar liefst 13 koffieprogramma’s
 • Extra thermoblock voor de melk.
 • Geheugen voor koffierecepten
 • Ruim bonenreservoir van 300 gram
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Cappuccino met één druk op de knop
 • Dubbel thermoblock waardoor je snel een cappuccino kunt zetten.
 • Geheugen om je favoriete instellingen op te slaan.
 • Ruim melkreservoir van 300 ml
 • Service aan huis bij problemen
 • Geen optie om de temperatuur aan te passen
 • De behuizing is van kunststof
 • Geen kopjes warmhoudplaat
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

Bij deze volautomaat geniet je van extra snufjes zoals een dubbele thermometer, geheugen voor koffierecepten en veel instellingsmogelijkheden.

Perfect voor cappuccino liefhebbers

Het nadeel van de meeste volautomaten is dat het zetten van een cappuccino best veel tijd in beslag neemt. Door de dubbele thermoblock heb je daar met de DeLonghi ECAM 350.55.B Dinamica geen last van. Het extra thermoblock is speciaal voor het opwarmen van de melk. Een cappuccino is dus zo gezet!

Het gepatenteerde LatteCrema Systeem

De kwaliteit van het melkschuim is bepalend voor het zetten van een goede cappuccino. Delonghi heeft een speciaal melksysteem ontwikkeld waar ze een patent voor hebben gekregen. Het voordeel van het LatteCrema systeem is dat het een ‘gladde melkschuimlaag’ creëert, waardoor de schuim niet onder in het kopje komt liggen.

Conclusie: met de DeLonghi ECAM 350.55.B Dinamica zet je snel een cappuccino met de perfect schuimlaag. Ideaal wanneer je veel cappuccino’s drinkt.

Personaliseer je dranken

In totaal heb je keuze uit 13 verschillende koffierecepten. Het is mogelijk om deze aan te passen naar eigen voorkeur. Door de maalgraad of de fijnste instelling te zetten, zet je de beste espresso’s,

Als je eenmaal jouw favoriete instellingen gevonden hebt kun je deze eenvoudig opslaan en met één druk op de knop raadplegen. Wat we wel jammer vinden is dat deze volautomatische koffiemachine geheugen heeft voor slechts één koffieprofiel. Dit is niet echt ideaal wanneer meerdere personen de espresso machine gebruiken.

Schoonmaken en onderhoud 

Het schoonmaken en onderhouden van deze espressomachine is vrij eenvoudig. De inbegrepen waterfilter zorgt ervoor dat je nauwelijks hoeft te ontkalken. Je ontvangt een melding wanneer er ontkalkt moet worden (eens per kwartaal, afhankelijk van het gebruik). Het ontkalken neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Afneembare zetgroep

De zetgroep is afneembaar en spoel je handmatig af. Een voordeel is dat de meeste losse onderdelen vaatwasbestendig zijn: deksel bonenreservoir, koffie-uitloop, koffiedikbak, lekbak, melkreservoir, melkslang, opvangrooster en het waterreservoir.

Dit espresso koffiezetapparaat spoelt zichzelf automatisch door na gebruik. De melkleidingen spoel je handmatig af.

Ruime bonenreservoir

Bij intensief gebruik is het een voordeel dat deze koffiemachine volautomaat uitgerust is met een ruime bonenreservoir van 300 gram, wat goed is voor 25 tot 30 bakjes koffie. De deksel van het bonenreservoir is airtight waardoor de bonen lekker vers blijven.

Gratis Service aan Huis tijdens de garantieperiode

Bij DeLonghi begrijpen ze maar al te goed dat ze jouw niet te lang zonder espressomachine moeten laten zitten. Ontstaan er problemen aan de koffiemachine dan neem je contact op met de klantenservice van DeLonghi.

Ze komen bij je thuis langs om de machine te repareren of te vervangen. Indien de machine meegenomen wordt voor reparatie ontvang je een koffiemachine als tijdelijke vervanging.

Goed om te weten over deze espressomachine:

Lees de onderstaande punten voordat je besluit of je deze koffiemachine wilt aanschaffen:

 • De behuizing is van kunststof wat minder duurzaam is dan roestvrijstaal.
 • De machine maak redelijk wat lawaai bij het malen van de koffiebonen. Dit is voor de één vervelender dan de ander.
 • Het is niet mogelijk om de temperatuur van de koffie aan te passen. Dit is een nadeel wanneer je de koffie warmer of minder warm wilt drinken.
 • Beschikt niet over een warmhoudplaat voor de kopjes.
 • Het waterreservoir is 1.8 liter. Bij intensief gebruik moet je deze regelmatig bijvullen.
 • Deze koffiemachine heeft een geheugen voor één koffie profiel. Dit is niet voldoende wanneer je met meerdere personen van de machine gebruik maakt en dus meerdere koffie profielen wilt opslaan.

Conclusies DeLonghi ECAM 350.55.B Dinamica

Als je het ons vraagt is deze DeLonghi ECAM 350.55.B Dinamica met name geschikt voor mensen die dagelijks meerdere koffies met melk drinken. Het grote voordeel van deze volautomaat is dat een cappuccino dankzij de dubbele thermometer zo gezet is. De melkschuim is van hoge kwaliteit door het speciale LatteCrema Systeem.

Deze volautomaat koffiemachine is niet geschikt voor grootgebruikers, gebruikers die alleen zwarte koffie drinken en mensen die hun espressomachine via een smartphone app willen bedienen.

Bekijk de prijs

8. Best verkochte espressomachine8/10

De Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.B is door de Consumentenbond als ‘beste koop’ uit de test gekomen. Eén van de best verkochte koffieapparaten alle tijden voor een betaalbare prijs.  Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • Melksysteem: klassiek stoompijpje
 • Inhoud waterreservoir: 1,8 liter
 • Zelf instellen: koffiesterkte, maalgraad, temperatuur
 • Automatisch ontkalkings- en reinigingssysteem
 • Uitneembare zetgroep
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • eel instellingsmogelijkheden: pas de maalgraad, sterkte, temperatuur en volume zelf aan.
 • Eenvoudig te onderhouden dankzij een automatische ontkalkings- en schoonmaakprogramma.
 • Apart vakje voor gemalen koffie
 • Eén van de best verkochte modellen alle tijden.
 • Meer onderhoud in vergelijking met andere volautomaten.
 • Het zetten van een cappuccino kost best veel tijd.
 • Het heeft geen display.
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

De Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.B is een prima keuze voor koffieliefhebbers die op budget zijn. Met deze volautomaat van DeLonghi zet je heerlijke zwarte koffie. Drink je zo nu en dan een cappuccino dan maak je gebruik van het stoompijpje.

Hieronder lees meer over alle belangrijke specificaties en functionaliteiten en geven wij onze mening over dit apparaat.

Wat is er allemaal mogelijk met deze volautomaat koffiemachine?

Met één druk op de knop zet je een espresso of gewoon zwarte koffie. Gebruikers hebben ons laten weten dat het met de kwaliteit van de koffie wel goed zit. Zowel de espresso als de zwarte koffie komt met een heerlijke cremalaag. Het is mogelijk om twee kopjes koffie tegelijk te zetten.

Naast het bonenreservoir bevindt zich een apart vakje voor gemalen koffie. Deze gebruik je wanneer je zo nu en dan een ander soort koffie wilt drinken (bijvoorbeeld voor decafé koffie).

Cappuccino of latte zetten

Voor het zetten van een cappuccino of een latte maak je gebruik van het stoompijpje. In het begin kan dit wat onwennig aanvoelen, maar oefening baart kunst. Je hebt wel meer geduld nodig dan bij een volautomaat koffiemachine met een automatische melkfunctie.

Het opschuimen van het melk kan – zeker in het begin – best veel tijd in beslag nemen en de resultaten zijn wisselend.

De kans is groot dat je met deze koffiemachine alleen een cappuccino zet wanneer je hier tijd voor hebt (bijvoorbeeld in het weekend). Drink je s ochtends graag een cappuccino, maar heb je weinig tijd? Dan is het beter om voor een andere espressomachine te kiezen. Bijvoorbeeld de Philips 2200 Serie.

Instelbare koffiesterkte, volume en temperatuur

Met een handige draaiknop stel je de gewenste sterkte in. Dit is ideaal wanneer je een keer zin hebt in een sterke of een milde bak koffie. Via het menu stel je de standaard temperatuur en hoeveelheid per bakje koffie in.

In de bonenreservoir bevindt zich de draaiknop voor de maalgraad. Voor de beste espresso zet je deze op de fijnste maling.

Onderhoud Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.B

Het onderhouden van deze koffiemachine neemt iets meer tijd in beslag in vergelijking met andere volautomatische espressomachines. De machine reinigt zichzelf automatisch na iedere zet beurt.

Alle losse onderdelen zoals de lekbak en koffiedikbak zijn vaatwasbestendig. De melkleidingen spoel je onder de kraan af.

Ontkalken

Er zit helaas geen waterfilter inbegrepen. Dit betekent dat je vaker moet ontkalken of een losse waterfilter moet aanschaffen. Het ontkalken dient eens in het kwartaal te gebeuren en je ontvangt een melding wanneer het zover is. Het ontkalkingsprogramma neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Goed om te weten over dit espresso apparaat:

Lees de onderstaande punten door, voordat je besluit of de Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.B iets voor jou is.

 • Cappuccino zetten met een stoompijpje: het bereiden van een cappuccino en de schoonmaak na afloop neemt meer tijd in beslag dan bij volautomaten met een automatisch melksysteem.
 • Geen display: de bediening verloopt via knoppen. Dit werkt eenvoudig en gebruiksvriendelijk, maar je kunt dus niet zien wat je aan het doen bent.
 • Deze machine beschikt niet over een waterfilter wat betekent dat je vaker moet ontkalken.
 • De zetgroep wordt niet gereinigd met het automatische reinigingsprogramma. Deze dien je wekelijks zelf onder de kraan af te spoelen.
 • De behuizing is van kunststof wat minder lang meegaat dan roestvrijstaal.

Conclusies review Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.B

De Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.B is niet voor niets tot beste koop uitgeroepen door de Consumentenbond. Je zet er heerlijke zwarte koffie mee. Voor het zetten van een cappuccino heb je iets meer geduld nodig en dit levert wisselende resultaten op. Deze machine is geschikt voor jou als je niet teveel geld uit wilt geven en zo nu en dan een cappuccino drinkt.

Ben je op zoek naar een duurzame espressomachine die jarenlang meegaat of een luxe volautomaat machine die je via je smartphone bedient? Of drink je dagelijks een cappuccino? Dan is het beter om verder te kijken in onze TOP-10.

Bekijk de prijs

9. Speciaal voor grootverbruikers9/10

Deze krachtige espressomachine is met een waterreservoir van 2,3 liter geschikt voor grootgebruikers die graag een cappuccino drinken. Via het gebruiksvriendelijke touchscreen zet je twee espresso’s of cappuccino’s tegelijk.  Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • Espresso, zwarte koffie, cappuccino
 • Melkfunctie: automatisch via melkslang
 • 2 kopjes tegelijk zetten
 • Waterfilter inbegrepen
 • Active Speed koffiemolen maalt bonen 20% sneller
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Compacte espressomachine: dankzij haar kleine formaat is deze machine uitstekend geschikt voor kleinere keukens.
 • Twee bakjes koffie per zet beurt: ideaal wanneer je voor meerdere mensen koffie zet of een verjaardag hebt
 • Uitstekende prijs / kwaliteitverhouding: deze budgetvriendelijke machine is van de belangrijkste gemakken voorzien. Met een druk op de knop een espresso of zwarte koffie zetten en eenvoudig te reinigen / onderhouden.
 • De zetgroep reinigt zichzelf automatisch: waardoor de machine langer meegaat.
 • Waterfilter inbegrepen
 • Bouwkwaliteit is basisklasse. De behuizing is van kunststof waardoor de machine minder lang meegaat.
 • Een cappuccino zetten neemt met het stoompijpje redelijk wat tijd in beslag.
 • Deze machine scoorde een onvoldoende op energieverbruik in de test van de Consumentenbond.
 • De machine maakt tijdens het malen van de koffiebonen redelijk wat lawaai.
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

De Krups Espresso Automatic Evidence+ EA894T is een perfecte keuze wanneer er bij jou thuis veel koffie gedronken wordt. De inhoud van het waterreservoir (2,3 liter) is ontworpen voor intensief gebruik en daarbij heb je de mogelijkheid om twee cappuccino’s of espresso’s te zetten.

Keuze uit 10 verschillende koffiespecialiteiten

De keuze is reuze: Espresso, americano, doppio, koffie verkeerd, lungo, ristretto, cappuccino, espresso macchiato of een flat white, wat is jouw favoriet? Met één touch zet je jouw favoriete koffie.

Voor espresso-liefhebbers, met deze koffiemachine zet je eenvoudig een espresso met een extra shot.

Melkreservoir met melkslangetje

Voor het zetten van een cappuccino dien je het melkreservoir te vullen en deze te koppelen met het melkslangetje. Het voordeel hiervan is dat je het melk gewoon in de koelkast kunt bewaren. Het nadeel hiervan is dat het meer ruimte in beslag neemt.

Het is zelfs mogelijk om 2 cappuccino’s tegelijk te zetten.

Snelle bereidingstijd met deze volautomatische koffiemachine

Dankzij een geavanceerde technologie (Krups Quattro Force systeem) is elke stap volledig geoptimaliseerd. De maalschijven zijn gemaakt van hoge kwaliteit staal en malen 20% sneller dan gebruikelijk.

Met het 30 kg tamping-systeem wordt de gemalen koffie op efficiënte wijze aangedrukt, wat in een snelle bereiding en heerlijke koffie resulteert.

Instellingsmogelijkheden

Per zetbeurt heb je de mogelijkheid om de sterkte, de hoeveelheid of de temperatuur via het touchscreen aan te passen. Middels een draaiknop in het bonenreservoir pas je eenvoudig de maalgraad aan. Voor de beste espresso zet je deze op de fijnste maalgraad.

19 gebruikersprofielen opslaan

Heb je eenmaal jouw favoriete instellingen gevonden? De Krups Espresso Automatic Evidence+ EA894T heeft geheugen voor maar liefst 19 gebruikersprofielen. Zo hoef je de instellingen niet telkens opnieuw in te voeren.

Dit is best wel ongebruikelijk, de meeste volautomatische koffiemachines met geheugen voor koffieprofielen laten je maximaal 2 to 4 profielen opslaan.

Ruim water- en melkreservoir

Met een waterreservoir van 2,3 liter en een melkreservoir van 400 ml kun je voldoende bakjes koffie zetten voordat je de reservoirs moet bijvullen. Ideaal wanneer je jouw espressomachine intensief gebruikt. Het bonenreservoir is 260 gram, voldoende voor ongeveer 20 bakjes koffie.

Geluidloze espresso machine

De machine maakt relatief weinig geluid bij het malen van de koffiebonen en het zetten van een espresso of een melkspecialiteit (maximaal: 65 dB).

Touchscreen voor optimaal gebruiksgemak

Het OLED touchscreen is volledig zichtbaar van alle kanten en werkt zeer overzichtelijk. Je ziet precies wat je aan het doen bent. Via het touchscreen bestel je jouw favoriete koffie en pas je eenvoudig de instellingen aan.

Topklasse bouwkwaliteit voor een langere levensduur

De Krups Espresso Automatic Evidence+ EA894T is gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. De plaat aan de voorkant van dit koffieapparaat is van roestvrijstaal wat duurzamer is dan kunststof en daarbij geeft het een stijlvolle look. De rest van de behuizing is gemaakt van hoge kwaliteit kunststof.

Onderhoud Krups Automatic Evidence+

De Krups Espresso Automatic Evidence+ EA894T spoelt zichzelf automatisch door na gebruik. Hetzelfde geldt voor de melkleidingen. Voor het reinigen van de zetgroep maak je gebruik van het automatische reinigingssysteem. De machine volautomaat koffie geeft een melding wanneer je het reinigingssysteem dient te starten.

Ontkalken

Deze koffiemachine van Krups is uitgerust met een slimme waterfilter waarmee de koffiemachine eens per kwartaal ontkalkt dient te worden. Je ontvangt een melding wanneer dit dient te gebeuren. De machine beschikt over een waterniveau indicator wat betekent dat je zelf niet de waterhardheid in jouw omgeving hoeft in te stellen.

Geen vaatwasbestendige onderdelen

Er zijn geen vaatwasbestendige onderdelen. Onderdelen zoals de lekbak of het bakje voor de koffieprut dien je dus handmatig onder de kraan af te spoelen.

Goed om te weten over deze volautomatische espressomachine:

Overweeg je deze volautomaat van Krups? Lees dan eerst de onderstaande punten door.

 • Geen smartphone bediening.
 • Geen kopjes warmhoudplaat: de temperatuur van de koffie neemt iets af zodra het in het kopje valt.
 • Geen vaatwasbestendige onderdelen: alle losse onderdelen dien je eens in de zoveel tijd onder de kraan af te spoelen.
 • Neemt best veel ruimte in beslag: met een afmeting van 36,3 cm x 37,2 cm x 24 cm (l x b x h) neemt deze machine best veel ruimte in beslag op het aanrecht.
 • Het melksysteem moet regelmatig ontvet worden.
 • Het lekbakje moet regelmatig geleegd worden en is best lastig om vast te pakken.

 

Conclusies review Krups Espresso Automatic Evidence+ EA894T

Deze koffiemachine van Krups is uitgerust met alle technische snufjes, vele functionaliteiten en gebouwd van duurzame materialen die lang meegaan. Het waterreservoir van 2,3 liter en de mogelijkheid om twee espresso’s of cappuccino’s tegelijk te zetten maken deze koffiemachine zeer geschikt voor grootgebruikers.

Deze espressomachine is minder geschikt voor mensen met een kleine keuken of wanneer je alleen zwarte koffie drinkt. Ben je op zoek naar een espressomachine met smartphone bediening? Dan doe je er goed aan verder te kijken in onze TOP-10.

Bekijk de prijs

10. Voor de beste espresso’s en een lange levensduur

Drink je alleen espresso en zwarte koffie? Dan is de JURA D4 wellicht iets voor je. Een espressomachine zonder poespas, weinig onderhoudswerk en gebouwd met materialen van topkwaliteit. Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • 5 koffiespecialiteiten
 • P.E.P. zetmethode voor betere smaak en aroma’s.
 • Inhoud waterreservoir: 2 liter
 • Smart waterfilter: ontkalken niet nodig
 • Bouwkwaliteit: TOPklasse
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Bouwkwaliteit: van topklasse. Een machine waar je jarenlang plezier aan beleeft.
 • Weinig onderhoud in vergelijking met andere volautomatische espressomachines.
 • Ruim waterreservoir van 2 liter.
 • Als best getest door de Consumentenbond.
 • Geen melkspecialiteiten mogelijk.
 • Heeft geen display.
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

JURA staat bekend om het bouwen van duurzame volautomatische espressomachines die jarenlang meegaan. De prijzen voor espressomachines liggen doorgaans hoger, omdat de materialen van topkwaliteit zijn.

Instapmodel van Jura

De JURA D4 is een simpele koffiemachine zonder melkfunctie en hierdoor JURA’s voordeligste espressomachine.

Je hebt keuze uit 5 koffiespecialiteiten namelijk espresso, doppio, lungo, ristretto of gewoon zwarte koffie.

Speciaal ontworpen voor espresso liefhebbers

De JURA D4 is uitgerust met een speciale P.E.P. zetmethode met als voordeel dat het water langer in contact blijft met de gemalen koffie. P.E.P. staat voor Pulse Extraction Process en zorgt een een intense en volle smaak, betere temperatuur en een mooie cremelaag.

De JURA D4 heeft een apart vakje voor gemalen koffie. Deze zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor décafe koffie.

Minder schoonmaakwerk met dit espresso apparaat

Het voordeel van een espressomachine zonder melkfunctie is dat deze makkelijker schoon te maken en te onderhouden is. Het reinigen van een melksysteem kan soms een heel gedoe zijn, omdat opgedroogde melkresten lastig te verwijderen zijn.

TOP-kwaliteit voor een langere levensduur

Het feit dat de JURA D4 met een prijskaartje van € 699,-* de voordeligste koffiemachine is van JURA is veelzeggend. JURA kiest voor kwaliteit en materialen die jarenlang meegaan. Daarom zijn wij van mening dat het slim kan zijn extra geld neer te leggen om op de langere termijn goedkoper uit te zijn.

Tegenwoordig koop je al een volautomatische espressomachine vanaf € 250,-. Deze koffiemachines leveren over het algemeen een prima prestatie, maar gaan vaak niet langer mee dan 2 -3 jaar.

De onderdelen zijn gemaakt van kunststof. Logisch, anders zouden fabrikanten deze machines nooit zo voordelig kunnen aanbieden. JURA espressomachines gaan gemiddeld 5 tot 6 jaar mee.

*prijzen voor koffiemachines wijzigen nog wel eens.

Weinig onderhoud- en schoonmaakwerk

De JURA D4 is één van onderhoudsvriendelijke volautomaten. Er is geen melkfunctie wat een hoop werk scheelt, ontkalken is dankzij de slimme waterfilter niet nodig en reinigen gebeurd automatisch.

Slimme waterfilter

Door de slimme waterfilter op tijd te vervangen is ontkalken niet nodig. De filter stelt zichzelf in op basis van de waterkwaliteit in jouw regio. Je ontvangt een melding wanneer de waterfilter vervangen dient te worden.

Automatisch reinigingsprogramma

De JURA D4 spoelt zichzelf na gebruik automatisch door. Het geeft een melding wanneer het automatische reinigingsprogramma gestart moet worden. Dit doe je wekelijks. De zetgroep wordt dan ook automatisch schoongemaakt. Lekker makkelijk!

Deze volautomatische espressomachine bevat geen vaatwasbestendige onderdelen. De lek- en afvalbak dien je zelf onder de kraan af te spoelen.

Uitbreidingsmogelijkheden

Ben je op zoek naar een simpele espressomachine volautomaat, maar wil je deze toch graag via je smartphone bedienen of af en toe een cappuccino zetten? Dat kan met Jura Smart Connect.

JURA Smart Connect

Om de JURA D4 compatibel te maken met jouw smartphone dien je de JURA Smart Connect aan te schaffen. Dit is een klein apparaatje dat je in het koffieapparaat plaatst.

Het werkt via bluetooth en het biedt mogelijkheden om koffie vanaf een afstand te zetten, jouw favoriete koffie-instellingen te bewaren en geeft je inzicht in jouw koffiegebruik. Het apparaatje kost ongeveer € 30,-.

Losse elektrische melkopschuimer

Wil je toch af en toe een cappuccino of latte drinken? Dan zou je een losse elektrische melkopschuimer kunnen aangeven. Bekijk hier onze TOP-5 met de beste melkopschuimers.

Goed om te weten over deze volautomaat koffie:

Voordat je besluit of de JURA D4 de juiste koffiemachine voor je, raden we aan de onderstaande punten in beschouwing te nemen:

 • Geen melksysteem. In het geval je toch cappuccino’s wilt zetten schaf je een losse elektronische melkopschuimer aan of kies je een andere espressomachine met melkfunctie.
 • Geen display: de bediening verloopt via drukknoppen. Er is geen begeleiding en geen schermpje waarop je ziet wat je aan het doen bent.
 • Kleine bonenreservoir 200 gram: bij intensief gebruik dien je regelmatig de bonenreservoir bij te vullen.
 • Geen kopjesverwarmer. Het nadeel hiervan is dat de temperatuur van de koffie iets afneemt zodra het in het kopje valt.
 • Relatief groot apparaat. Ondanks de strakke en compacte uitstraling is het best een groot apparaat. Het neemt redelijk wat ruimte in op het aanrecht, waardoor de JURA D4 minder geschikt is voor kleinere keukens.
 • Geavanceerde instellingen zoals het opslaan van koffie profielen alleen bereikbaar met de Jura Smart Connect, die niet is meegeleverd. Voor die 3 tientjes extra hadden ze die er wel standaard bij kunnen leveren, vinden wij.
 • De JURA D4 maakt best veel lawaai bij het malen van de koffiebonen.

 

Conclusies JURA D4

De JURA D4 is uitstekend geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een simpele en duurzame koffiemachine zonder poespas. Terwijl het aantal functionaliteiten beperkt zijn, krijg je toch waar voor je geld doordat de machine een lange levensduur kent en je weinig tijd kwijt bent aan het onderhouden en schoonmaken.

Ben je op zoek naar een Jura koffiemachine met melkfunctie? Dan is de Jura Ena 8 mogelijk een goede optie voor je.

Bekijk hier alle Jura koffiezetapparaten

Bekijk de prijs

Onze TOP-10 espresso machine van 2020

Elk jaar brengen wij een nieuwe TOP-10 met espresso machines uit. Hieronder vind je espresso machines die in de TOP-10 van 2019 stonden.

2020 – De beste volautomatische koffiemachine

De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite kwam als ‘beste uit de test’ van de Consumentenbond. Het testoordeel is een 8,4. Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • Aantal koffiespecialiteiten: 21
 • Warme chocolademelk mogelijk
 • Melkfunctie: automatisch via stoompijpje
 • Geheugen voor 6 koffieprofielen
 • Waterreservoir: 2 L
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • ‘Beste uit de test’ – aldus Consumentenbond
 • 3 jaar garantie aan huis na registratie bij De’Longhi
 • Automatisch ontkalken en reinigen (inclusief waterfilter)
 • 6 gebruikersprofielen mogelijk
 • Gebruiksvriendelijke bediening (incl. smartphone app)
 • Veel instellingsmogelijkheden: hoeveelheid, volume, maalgraad.
 • Niet geschikt voor kleine keukens
 • Geen dubbele bonenreservoir
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

Met de Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite beschik je over een complete espressomachine met oneindig veel mogelijkheden. Hier hangt wel een prijskaartje aan. Wat maakt dit espresso apparaat nou beter dan de rest?

Bekijk alle De’Longhi koffieapparaten.

Zeer uitgebreide volautomaat

Doordeweeks drink je graag zwarte koffie, in het weekend een cappuccino en op koude winterdagen een warme chocolademelk. Druk op de knop en de Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite fixt het voor je.

Stoompijpje en automatische melkfunctie

Heb je meer tijd dan maak je jouw cappuccino met het stoompijpje zoals een barista dat doet. Heb je haast, maar wil je toch genieten van een cappuccino? Geen probleem, met één druk op de knop zet je een cappuccino of latte.

Koffieprofielen instellen

Meerdere mensen in huis betekent verschillende drinkgewoonten. Met de gebruikersprofielen stel je je eigen voorkeuren in, namelijk de sterkte, de maalgraad en de hoeveelheid melk en koffie. Zo kan iedereen zijn eigen koffieprofiel instellen.

Espresso machine met geavanceerde bediening

De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite maakt gebruik van een touchscreen die zeer eenvoudig te bedienen is. Een nadeel van een touchscreen: het is lastiger, en dus duurder om ze te laten repareren. Gelukkig kun je de eerste 36 maanden terugvallen op de garantie.

Te bedienen via smartphone app

Eveneens maakt Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite gebruik van een smartphone app, die je gratis kunt downloaden. Via de app kun je nieuwe creaties aanmaken, instellingen wijzigingen en koffie laten zetten (zorg er wel voor dat er een kopje onder de machine staat).

Toch vraag ik me wel af of je dit echt gaat gebruiken. Het klinkt leuk, maar in de praktijk moet je nog maar zien of het echt toegevoegde waarde biedt. Via de app kun je trouwens ook statistieken inzien van het aantal koffies dat er gedronken is en hoeveel koffie er verbruikt is.

Het design

De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite valt direct op wanneer je de keuken betreedt. De espresso machine is gemaakt van RVS en chroom, wat er elegant uit ziet. Hierdoor is de machine flink wat zwaarder, namelijk 13 kilo. Heb je een kleinere keuken, kijk dan eerst of de machine wel gaat passen. De afmetingen zijn als volgt: 26.0 cm x 48 cm x 37.5 cm (breedte x diepte x hoogte).

Het grotere ontwerp biedt ook voordelen. Zo beschikt de machine over een grote bonenreservoir (namelijk 400 gram) en een waterreservoir van 2 liter, wat het mogelijk maakt om 10 tot 12 kopjes koffie achter elkaar te zetten zonder het reservoir bij te vullen.

Het testoordeel De Delonghi ECAM 650.75.MS

De De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite wordt vooral geloofd om de vele functionaliteiten, het gebruiksgemak (scoort een 10), constante watertemperatuur en een hoge kwaliteit van het melkschuim (8,8). Volautomaten staan erom bekend dat het opstarten van de machine tijd kost, iets wat bij deze machine niet veel anders is.

Deze espresso machine wordt geleverd met 36 maanden garantie.

 

Voor wie de De Delonghi ECAM 650.75.MS bedoeld?

De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite is bedoeld voor koffieliefhebbers die:

 • op zijn naar de beste espressomachine
 • hoge verwachtingen hebben van hun koffie
 • bereid zijn om een grote investering te doen voor een hele goede machine
 • cappuccino’s en latte lovers
 • die graag nieuwe koffievariaties probeert
 • die snel en lekkere koffie willen

Dit espresso apparaat is niet geschikt voor: koffie zetten voor grote groepen (max. 2 kopjes per zet beurt), mensen die op budget zijn en mensen die alleen zwarte koffie drinken.

Bekijk de prijs

2020 – Eén van de best verkochte espresso machines

De Consumentenbond heeft de Philips 3000 serie HD8821/01 uitgeroepen tot de ‘beste koop’ in mei 2017. Dit predicaat wordt uitgereikt aan machines met een goede prijs / kwaliteit verhouding. Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • Keuze uit 6 koffiespecialiteiten
 • Melkfunctie: via stoompijpje
 • Keramische maalschijven
 • Geheugen voor koffierecepten
 • 2 kopjes koffie per keer zetten
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • ‘Beste koop’ – aldus Consumentenbond
 • Bijna geen schoonmaakwerk vereist
 • Hoge kwaliteit melkschuim
 • Keramische maalschijven die een verbrande koffiesmaak voorkomen
 • Gebruikers koffieprofielen mogelijk
 • Gebruiksvriendelijke bediening
 • opwarm- en bereidingstijd kost best veel tijd
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

De Philips 3000 serie HD8821/01 is zeer geschikt voor koffiedrinkers die van goede koffie houden, maar geen honderden euro’s uit willen geven aan een nieuwe espressomachine. De machine is verkrijgbaar met of zonder melkfunctie.

Waarom verkozen tot beste koop?

De Philips 3000 serie HD8821/01 wordt aangeboden voor een kleine € 300,-, waarmee het tot de laagste prijsklasse van de volautomatische espresso machines behoort.

De consumentenbond was met name te spreken over het gebruiksgemak, eenvoud van schoonmaakwerk, de kwaliteit van de espresso, de consistente temperatuur van het water en de kwaliteit van de melkschuim. Het was daarentegen minder te spreken over de opwarm- en bereidingstijd.

Gebruikersprofielen instellen

Eveneens is het mogelijk om zelf de sterkte, hoeveelheid en temperatuur van het water in te stellen. Tot onze verbazing  (gezien de prijs) is het instellen van persoonlijke gebruikersprofielen een optie.

Zo hoef je niet elke keer de instellingen aan te passen en kan iedereen in het huis zijn favoriete bak koffie drinken. Ook een heetwaterfunctie zit inbegrepen, mocht je thee willen drinken.

Keramische schijven

Een groot voordeel voor een machine uit deze prijsklasse is de uitrusting met keramische schijven. Keramiek wordt tijdens het malen niet extreem warm, waarmee een verbrande koffiesmaak uitgesloten wordt.

Metalen schijven kunnen daarentegen erg warm worden, zeker wanneer je meerdere kopjes achter elkaar zet. Dit kan tot een verbrande koffiesmaak leiden. De meeste koffiemachines zijn uitgerust met metalen maalschijven.

Melkfunctie via een stoompijpje

Heb je zin in een cappuccino of een latte, dan maak je gebruik van het stoompijpje. Dit vergt wat oefening en de resultaten zijn niet altijd hetzelfde. Deze machine is geschikt voor mensen die af en toe een cappuccino drinken, aangezien je toch wel 2 – 3 minuten bezig bent om een cappuccino te zetten.

Wel is het belangrijk dat je het tuitje na gebruik goed schoonmaakt om opgedroogde melk te voorkomen. Bacteriën zijn namelijk gek op op melkresten, wat tot schimmels kan leiden.

Compact design

De koffiemachine volautomaat is compact en ziet er naar onze mening goed uit. De behuizing is van kunststof, waardoor de machine wellicht wat goedkoop oogt.

Het voordeel van kunststof is dat het eenvoudig schoon te maken is. De Philips 3000 serie HD8821/01 past prima in kleine keukens. Maar kijk voor de zekerheid nog wel even naar de afmetingen: 21.5 cm x 43 cm x 33 cm (breedte x diepte x hoogte).

Voor wie de Philips 3000 serie HD8821/01 bedoeld?

Dit espresso apparaat is bedoeld voor koffieliefhebbers die:

 • op zoek zijn naar een betaalbare espressomachine
 • cappuccino’s en latte lovers
 • die geen tijd hebben voor schoonmaakwerk
 • een kleine keuken hebben

Deze machine is niet geschikt voor: koffie zetten voor grote groepen (max. 2 kopjes per zet beurt), thuis barista’s die alle handelingen zelf willen uitvoeren en koffieliefhebbers die dezelfde kwaliteit koffie verwachten als in hun favoriete koffiebar.

Deze machine wordt geleverd met 24 maanden garantie

In de doos: Philips espressomachine, een ontkalker, een schoonmaakborstel, een strip t.v.b. meten waterhardheid, een koffie schepje, een sleutel om de maalgraad in te stellen en een handleiding.

Bekijk alle espressomachines van Philips.

Bekijk de prijs

2020 – Jura E8 Platina touch [2019]8/10

Jura E8 is één van de beste volautomatische espressomachines van dit moment. Door de Consumentenbond beoordeelt met een 8,3 waar wij ons helemaal in vinden. Met deze Jura ben je verzekerd van goede espresso’s en weinig onderhoudswerk.  Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • Model uit 2019
 • 12 koffiespecialiteiten
 • Melkfunctie: automatisch via slangetje
 • Bediening: via kleurenscherm of via app
 • Smart waterfilter inbegrepen
 • Instellingsmogelijkheden: sterkte, hoeveelheid en temperatuur
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Display makkelijk te bedienen
 • Gebruikersprofielen mogelijk
 • Kwaliteit espresso is bovengemiddeld!
 • Constante temperatuur van de koffie
 • Energievriendelijke machine
 • Heet water afname voor thee mogelijk
 • Niet geschikt voor kleine keukens
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

Met één druk op de knop: espresso, Café Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato, Ristretto. Druk van de pomp is 15 bar, wat het zetten van een goede cappuccino mogelijk maakt.

Stel je eigen gebruikersprofiel in

Het eenvoudige display werkt gebruiksvriendelijk en heeft veel uitgebreide functies. 12 verschillende programma’s met de mogelijkheid om een persoonlijk koffieprofiel aan te maken. De door jou samengestelde koffierecepten sla je op voor jezelf, je partner of een vriend. Zo stel je zelf de sterkte, hoeveelheid, temperatuur en koffie- en melkverhouding in. Erg fijn dat je dit niet elke keer opnieuw hoeft in te stellen.

Uiterlijk

Deze Jura E8 wordt geleverd in verschillende uitvoeringen: Chroom, Platina en Dark Inox. De behuizing van de machine is metaal, wat een lange levensduur beloofd. Het een grote machine en dus niet geschikt voor kleinere keukens.

Melk opschuimen via een slangetje

Het melk wordt opgeschuimd via een slangetje dat je direct in een pak melk of de meegeleverde container plaatst. Druk op de knop en de machine doet het werk.

De kwaliteit van de melkschuim wordt door de Consumentenbond beoordeelt met een 8,1. Wel zal je iets langer op je cappuccino of latte wachten, gemiddeld 30 – 45 seconden. Het melksysteem wordt automatisch gereinigd, nadat je deze gebruikt hebt.

Schoonmaak en onderhoud

In vergelijking met andere volautomatische espressomachine vereist de Jura E8 weinig schoonmaakwerk en onderhoud. Dit komt door de inbegrepen anti calcium filter, een melksysteem die automatisch reinigt, waterfilter en automatisch ontkalken systeem.

De uitgebreide waterfilter en anti calcium filter verbeteren de kwaliteit van de water, wat niet alleen beter is voor de machine maar ook voor je gezondheid en de smaak van de koffie. De waterfilter en de ontkalker dienen eens in de zoveel tijd vervangen te worden.

Deze machine wordt geleverd met 25 maanden garantie.

Bekijk hier all Jura koffiemachines.

 

Voor wie is de Jura E8 bedoeld?

De Jura E8 Dark Inox, Chroom of Platina is bedoeld voor:

 • latte en cappuccino drinkers
 • koffieliefhebbers die waarde hechten aan goede koffie
 • mensen die snel koffie willen zetten
 • mensen die van een goede crema laag houden

Niet geschikt voor: koffie zetten voor grote groepen, thuisbarista’s die alle handelingen zelf willen uitvoeren, mensen die geen tijd willen besteden aan schoonmaak en onderhoud en voor kleine keukens.

Bekijk de prijs

2020 – Philips 3100 serie EP3550/008/10

De Philips 3100 serie EP3550/00 werd door de Consumentenbond beoordeelt met een 7,6. Het werd vooral geloofd om het gebruiksgemak, eenvoud van het schoonmaakwerk en de kwaliteit van het melkschuim.  Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • 5 koffie opties met één druk op de knop
 • Melksysteem: automatisch met reservoir
 • Keramische maalschijven
 • Automatisch reinigingsprogramma
 • Instelbare volume, sterkte en watertemperatuur
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Uitstekende prijs / kwaliteitverhouding
 • Met één druk op de knop een cappuccino zetten.
 • Keramische maalschijven, geen verbrande koffiesmaak.
 • AquaClean filter: eerste 5,000 kopjes koffie niet schoonmaken.
 • Zeer eenvoudige bediening
 • Vereist weinig tot geen schoonmaakwerk!
 • Geen kopjesverwarmer
 • Behuizing is van plastic
Bekijk de prijs
Lees onze review

Bij Philips maken ze gebruik van de expertise, ervaring en techniek van Saeco. Een Italiaans merk, dat in 2009 door Philips werd overgenomen, maakt sinds 1985 koffiemachines voor thuisgebruik. Zowel bij Philips als bij Saeco koffiemachines mag je rekenen op:

 • Keramische schijven
 • AquaClean filter
 • Automatisch reinigingssysteem
 • Verkozen tot Euromonitor nummer 1 van Europa wat betreft koffiemachines

Cappuccino zetten, hoe werkt het?

Heel simpel. Met één druk op de knop zet je een cappuccino of een latte. Dit wordt mogelijk gemaakt door de automatische melkopschuimer. Vul de meegeleverde melkkan en plaats deze onder het melktuitje. Druk op de knop en de machine doet de rest.

De melkschuim werd door de Consumentenbond beoordeelt met een 9,1. Je mag dus rekenen op een overheerlijke cappuccino of een latte. Via de instellingen kun je de hoeveelheid melk of koffie per zetbeurt eenvoudig naar wens aanpassen.

Look & feel

De look en feel van de machine is matzwart met wat chromen details aan de voorkant zoals de kopjes en de uitloop, wat de machine een elegante uitstraling geeft.

De afmetingen van de machine zijn als volgt: hoogte 33 cm x breedte 22 cm x diepte 43 cm. In vergelijking met andere espressomachines is de Philips 3100 serie EP3550/00 mooi compact, wat hem geschikt maakt voor kleinere keukens.

Hoe werkt de bediening?

De bediening is zeer eenvoudig en voor iedereen te begrijpen. Wil je een espresso dan druk je één keer op de knop, wil je twee espresso’s dan druk je er twee keer op. Erg makkelijk!

Via de menuknop kun jouw persoonlijke voorkeuren instellen. Je stelt hier de watertemperatuur, de hoeveelheid melk en koffie, de maalgraad en andere zaken in. Op het LCD schermpje zie je precies wat je aan het doen bent.

Schoonmaken en ontkalken

Op het aspect ‘schoonmaken’ ontving de Philips 3100 serie EP3550/00 een 10! Wat maakt het onderhoud en de schoonmaak van deze volautomaat zo eenvoudig?

 • AquaClean filter: voor eerste 5.000 kopjes hoef je de machine niet te ontkalken.
 • Uitneembare onderdelen: welke je eenvoudig onder de kraan afspoelt.
 • Automatisch reinigingssysteem: zet je de machine uit of aan dan reinigt het zichzelf zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.
 • Schoonmaak Indicatie Lampje: dit lampje geeft aan wanneer de machine een grondige schoonmaak nodig heeft.

Garantie Philips

Bij problemen of mankementen neem je direct contact op met de klantenservice van Philips. Je hebt recht op 2 jaar fabrieksgarantie. De klantenservice van Philips wordt doorgaans als zeer goed ervaren.

In de doos

De Philips 3000 serie EP3550/00, een melkkan en een handleiding. De machine is verkrijgbaar in zilver en zwart.

 

Voor wie is deze koffiemachine bedoeld?

De Philips 3000 serie EP3550/00 is bedoeld voor mensen die:

 • een machine zonder poespas willen
 • regelmatig een cappuccino of latte drinken
 • af en toe decafe koffie willen drinken (hier heb je een speciaal klepje voor)
 • weinig tijd hebben (snel koffie zetten, vereist weinig schoonmaakwerk)
 • die een kleine keuken hebben
Bekijk de prijs

2020 – DeLonghi Magnifica S ECAM 22.1109/10

Ben je op budget, maar kun je niet zonder lekkere koffie? Dan is de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B de juiste keus! Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato
 • Melkfunctie met stoompijpje
 • Veel instellingsmogelijkheden
 • Automatisch ontkalken
 • Waterreservoir 1,8 L
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Met één druk op de knop: espresso & zwarte koffie
 • Gratis service aan huis tijdens garantieperiode
 • 2 espresso tegelijk zetten
 • Automatisch ontkalkingssysteem
 • Ruim waterreservoir van 1,8 liter
 • Het melk opschuimen kan best veel tijd kosten en resultaten zijn niet altijd consistent
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

De De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B is door de Consumentenbond uitgeroepen tot de ‘beste koop’. Met één druk op de knop zet je Espresso of een Caffè Lungo. Wil je een cappuccino of latte drinken, dan maak je gebruik van het stoompijpje waarmee je de melk handmatig opschuimt. Precies zoals een barista dat doet!

Cappuccino zetten, hoe werkt het?

Wil je een cappuccino zetten dan druk je op de espresso knop en gebruik je het stoompijpje om het melk op te schuimen. Dit kan in het begin wat lastig zijn, maar oefening baart kunst! Na gebruik is het belangrijk dat je het stoompijpje goed schoonmaakt om opgedroogde melkresten te voorkomen.

Waarom uitgeroepen tot ‘beste koop’ van alle espressomachines?

De Consumentenbond is bij de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B te spreken over de constante temperatuur van het water, het gebruiksgemak en de eenvoud waarmee je de machine schoonmaakt. Het predikaat ‘beste koop’ is voor koffiemachine met een hoge prijs / kwaliteitsverhouding.

Het eenvoudige bedieningspaneel

De bediening van de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B werkt heel eenvoudig. Via een handige draaiknop stel je de sterkte van de koffie in.

Per zetbeurt kun je maximaal twee kopjes koffie zetten. Verder is het mogelijk om zelf de temperatuur van de koffie in te stellen, de hoeveelheid gemalen koffie (de sterkte) en de hoeveelheid.

Geheugen voor 2 koffieprofielen

De machine beschikt niet over de optie om gebruikersprofielen in te stellen. In totaal heeft de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110B 2 programma’s. Het is een simpele machine, maar voor het geld kun je ook niet meer verwachten.

Deze machine wordt geleverd met 24 maanden garantie.

In de doos: Starterset bestaande uit ontkalker, waterfilter, handleiding, stripje voor meting waterhardheid en een schepje voor gemalen koffie.

 

Voor wie de De’Longhi ECAM 22.110B bedoeld?

Dit koffie apparaat is geschikt voor:

 • Koffieliefhebbers die op budget zijn
 • Cappuccino en latte lovers
 • Mensen die snel koffie willen zetten
 • Mensen die van een goede crema laag houden
 • Mensen die op zoek zijn naar een simpele en compacte machine

Niet bedoeld voor: koffie zetten voor grote groepen, thuisbarista’s die alle handelingen zelf willen uitvoeren en koffieliefhebbers die van gebruikersprofielen gebruik willen maken.

Bekijk de prijs

2020 – Philips 3100 EP3551/10

Zit je op budget, maar wil je toch genieten van uitgebreide functionaliteiten? De Philips 3100 EP3551/10 beschikt over one-touch cappuccino systeem, keramische maalschijven en onthoudt jouw favoriete koffie-instellingen. Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • 6 koffiespecialiteiten
 • AquaClean filter: eerste 5.000 kopjes niet ontkalken.
 • Melksysteem: automatisch met reservoir
 • Keramische maalschijven
 • Waterreservoir: 1,8 liter
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Cappuccino met één druk op de knop.
 • Apart vakje voor gemalen koffie
 • 100% keramische maalschijven: voor een betere koffiesmaak.
 • Ruim melkreservoir van 500 ml
 • De behuizing is van kunststof wat minder duurzaam is dan metaal of roestvrijstaal.
 • Maak best veel lawaai bij het zetten van een cappuccino.
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

De Philips 3100 EP3551/10 scoorde in de test van de Consumentenbond op vele vlakken een dikke voldoende. Deze koffiemachine kwam uit de test als gebruiksvriendelijk, eenvoudig schoon te maken en wordt gezien als een goede keuze voor cappuccino-liefhebbers.

Philips staat erom bekend dat zij volautomatische koffieapparaten produceren met een goede prijs- kwaliteitsverhouding. Ook met de Philips 3100 EP3551/10 mag je daar op rekenen.

Wat is er allemaal mogelijk met Philips 3100 EP 3551/10?

Met de Philips 3100 EP3551/10 heb je keuze uit 4 koffiespecialiteiten namelijk espresso, zwarte koffie, cappuccino en latte macchiato. Het is mogelijk om twee espresso’s of zwarte koffie tegelijk te zetten.

One-touch cappuccino systeem

Drink je regelmatig een cappuccino of een machiatto? Dan is de Philips 3100 EP3551/10 een goede optie. De kwaliteit van het melkschuim werd door de Consumentenbond beoordeeld met een 9,1. Je vult de losse melkbeker met melk en plaatst deze in de machine. Vervolgens ben je slechts één druk op de knop verwijderd van een heerlijke cappuccino of latte macchiato.

Deze koffiemachine maakt best veel lawaai bij het zetten van een cappuccino. Dit is voor de één vervelender dan de ander.

Instellingsmogelijkheden en opslaan koffie profielen

Met de Philips 3100 EP 3551/10 heb je de touwtjes zelf in handen. Het is mogelijk om de koffiesterkte (5 standen), de hoeveelheid en de temperatuur aan te passen.

Sla je favoriete instellingen op en raadpleeg jouw favoriete instellingen zonder gedoe. Deze koffiemachine heeft een geheugen voor slechts één koffie profiel. Dat zien wij als een beperking, aangezien het heel waarschijnlijk is dat meerdere personen de machine in gebruik nemen. Via de draaiknop die zich in het bonenreservoir bevindt pas je eenvoudig de maalgraad aan. Voor de beste espresso zet je deze op de fijnste maalgraad.

Keramische maalschijven

De maalschijven zijn van keramiek. Het voordeel van keramiek is dat het minder snel warm wordt bij intensief gebruik waarmee het verbrande koffiesmaak voorkomt. De meeste maalschijven in volautomatische espressomachines zijn echter gemaakt van metaal wat bij intensief gebruik een verbrande koffiesmaak kan geven.

Extra functionaliteiten

Naast de bonenreservoir vind je een apart vakje voor gemalen koffie; ideaal wanneer je décafe-liefhebbers op bezoek krijgt. Verder is deze machine uitgerust met een heetwaterfunctie en is het mogelijk om alleen melkschuim te serveren.

Het bonenreservoir is afgewerkt met een rubber randje voor een beter afsluiting. Dit zorgt ervoor dat de koffiebonen langer vers blijven en houdt geluid tijdens het malen van de bonen tegen.

Gebruiksvriendelijkheid

Het gebruiksgemak werd door de Consumentenbond beoordeelt met een 8,8. De bediening verloopt via drukknoppen wat overzichtelijk werkt. Via deze drukknoppen zet je eenvoudig een espresso of cappuccino en pas je snel de instellingen aan.

Schoonmaken

De Consumentenbond beoordeelde het aspect schoonmaken met een 10,0. De machine en de melkleidingen worden na gebruik automatisch doorgespoeld. Je krijgt een melding wanneer je het reinigingsprogramma dient uit te voeren. De zetgroep wordt dan ook gereinigd. Toch is het goed om de zetgroep wekelijks onder de kraan af te spoelen en zo nu en dan in te vetten.

Ontkalken

Dankzij de gepatenteerde AquaClean filter – die je in het waterreservoir plaatst – hoef je de eerste 5.000 kopjes niet te ontkalken. Het is belangrijk dat je de waterhardheid in jouw regio instelt. Dan ontvang je een melding wanneer de waterfilter vervangen dient te worden.

Goed om te weten:

Er zijn een aantal dingen goed om te weten voordat je besluit of de Philips 3100 EP 3551/10 de juiste machine voor jou is.

 • Energieverbruik: deze koffiemachine scoorde een 5,5 op energieverbruik. Daarbij moet wel gezegd worden dat de meeste volautomatische espressomachines niet zuinig zijn in energieverbruik.
 • Slechts één koffie profiel opslaan: wij zijn van mening dat de mogelijkheid om koffie-instellingen op te slaan een groot voordeel is. Met de Philips 3100 EP 3551/10 kan je slechts één koffie profiel opslaan. Niet echt ideaal wanneer je met meerdere personen van de koffiemachine gebruik maakt.
 • Behuizing is van kunststof wat minder lang meegaat dan metaal of roestvrijstaal.

Momenteel niet verkrijgbaar

 

Conclusies review Philips 3100 EP 3551/10

De Philips 3100 EP 3551/10 is een uitstekende keuze voor mensen die geen honderden euro’s aan een volautomatisch koffieapparaat willen uitgeven, maar toch van alle gemakken willen genieten.

De Philips 3100 EP 3551/10 is een prima machine: eenvoudig in gebruik, levert goede prestaties en doet precies wat je van een volautomaat verwacht.

Ben je op zoek naar een duurzame machine met een lange levensduur of ben je op zoek naar een machine met uitgebreide functionaliteiten zoals bediening via een smartphone app? Dan is het een beter idee om andere espressomachines in onze TOP-10 te bekijken.

Bekijk de prijs

2020 – Saeco Xelsis SM7685/00

De Saeco Xelsis SM7685/00 is de meest uitgebreide volautomatische espressomachines van Saeco. Met keuze uit 12 koffiespecialiteiten, keramische maalschijven en een verfijnd touchscreen. Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • 12 koffiespecialiteiten
 • Melksysteem: automatisch via melkslang
 • Waterreservoir 1,7 liter
 • Keramische maalschijven
 • Bediening via touchscreen
 • Waterfilter inbegrepen: eerste 5.000 kopjes niet ontkalken.
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Veel mogelijkheden: met één druk op de knop keuze uit 12 koffiespecialiteiten.
 • Keramische schijven, geen verbrande koffiesmaak.
 • Perfecte cappuccino dankzij Latte Perfetto-technologie.
 • Geheugen voor koffieprofielen
 • Roestvrijstalen (RVS) behuizing
 • 2 cappuccino’s per zetbeurt!
 • Pick-up-and-return garantie
 • Geen kopjesverwarmer
 • Geen smartphone app
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

De Saeco Xelsis SM7685/00 is een zeer uitgebreide en complete machine. Volledig gebouwd van roestvrijstaal, 7 verschillende koffieprofielen behoren tot de mogelijkheid en 2 cappuccino’s tegelijk zetten.

Het melksysteem is automatisch, waardoor je met één druk op de knop een (of twee) espresso, cappuccino, latte macchiato of caffè lungo kunt zetten.

Zeer gebruiksvriendelijk

De bediening gebeurd met knoppen en een touchscreen. Via het schermpje zie je eenvoudig wat je aan doen bent en selecteer je de gewenste optie. Zo pas je eenvoudig de watertemperatuur, de volume of de sterkte van de koffie aan. Kortom, de bediening is zo eenvoudig dat je direct snapt hoe het werkt!

Gebruikersprofielen instellen: 7 in totaal!

In totaal kun je 7 koffieprofielen instellen. Per profiel stel je apart de temperatuur van de koffie, de volume, met of zonder melk, sterkte en de maalgraad via het touchscreen in. Zo kun je met één druk op de knop genieten van koffie met je favoriete instellingen!

Bij koffiemachines zonder gebruikersprofielen zal je de instellingen per zetbeurt in moeten stellen, wat natuurlijk veel tijd kost.

Roestvrijstalen behuizing (RVS)

De gehele behuizing van de koffiemachine is gebouwd van roestvrijstaal (RVS), wat duurzamer is dan kunststof. Bovendien zorgt het voor een strakke uitstraling en wordt het makkelijker om de machine schoon en stralend te houden.

2 cappuccino’s tegelijk met deze volautomatische espresso machine

Met deze machine zet je zonder problemen 2 cappuccino’s tegelijk (of een latte, flat white etc.). Het melk wordt via een slangetje opgezogen uit een pak melk of uit het meegeleverde kannetje.

Vervolgens wordt het melk automatisch opgeschuimd en zet je met één druk op de knop 2 cappuccino’s of andere koffievarianten met melk. De kwaliteit van het melkschuim is fijn, zacht en zonder bubbels.

Instelbare keramische molens

Met de koffiemolens van keramiek wordt altijd gemalen alsof het de eerste keer is. De koffiemolens hebben pas na 20.000 koppen een onderhoudsbeurt nodig. Keramiek wordt niet heet zoals metaal wel doet, waardoor een verbrande koffiesmaak uit blijft.

Daarbij heb je 12 maalstanden die je zelf kunt aanpassen. Zo kun je verschillende maalgraden proberen en kijken welke je het lekkerst vindt.

Bekijk hier voordeligere koffiemachines met keramische maalschijven.

Onderhoud van deze volautomaat

Het schoonmaak- en onderhoudswerk blijft bij de Saeco Xelsis SM7685/00 beperkt. Deze volautomatische koffiemachine is namelijk uitgerust met geavanceerde functionaliteiten zoals:

 • Automatisch reinigingssysteem
 • Automatische ontkalker
 • AquaClean filter: eerste 5.000 kopjes niet ontkalken!
 • Afneembare waterreservoir, lekbakje en bonenreservoir.
 • Waterfilter
 • Anti calcium filter

Garantie Saeco

De garantie voor deze volautomatische koffiemachine bedraagt 24 maanden. Registreer je het product op de website van Philips dan ontvang je een extra jaar garantie.

Omdat Saeco een dochteronderneming is van Philips verloopt de klantenservice ook via Philips. Het garantietype is Pick-up-and-return-garantie. Bij problemen komt er iemand van Saeco langs om het probleem ter plekke op te lossen. Zo kom je nooit zonder koffie te zitten!

In de doos

Espressomachine, melkreservoir en handleiding.

Voor wie is deze volautomaat geschikt?

De Saeco Xelsis SM7685/00 is bedoeld voor mensen die:

 • op zoek zijn naar een luxe en complete espressomachine
 • op zoek zijn naar een machine met keramische schijven
 • regelmatig een cappuccino of latte drinken
 • zonder al teveel moeite een bak koffie willen zetten
 • bereidt zijn meer geld uit te geven aan een goede koffiemachine
Bekijk de prijs

2019 – Krups Automatic EA81508/10

Compact, betaalbaar en dat zonder concessie te doen aan kwaliteit of de functionaliteiten, zo kunnen we de Krups Automatic EA8150 het beste omschrijven.  Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • Met één druk op de knop: espresso, zwarte koffie
 • Melkfunctie: stoompijpje
 • Kopjes warmhoudplaat
 • Waterreservoir: 1,7 liter
 • De zetgroep reinigt zichzelf automatisch
 • Machine spoelt automatisch na gebruik
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Weinig schoonmaak- en onderhoudswerk: dankzij handige reiniging en ontkalking programma’s. Perfect voor mensen met weinig tijd.
 • Met een druk op de knop zet je een espresso of lungo.
 • Budgetvriendelijk: binnen haar prijsklasse is de Krups EA8150 een uitstekende machine zonder poespas.
 • Opslaan 2 koffie profielen: sla jouw favoriete instellingen (koffiesterkte, hoeveelheid en temperatuur) in en raadpleeg deze met één druk op de knop
 • Twee kopjes koffie tegelijk zetten.
 • Koffiezetten duurt best lang. Helemaal wanneer je cappuccino of een latte wilt zetten.
 • Het waterreservoir is niet uitneembaar. Je vult de machine bij met een extra waterkan of met een uitneembare kraan.
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

De Krups Automatic EA8150 is een van de meest verkochte espressomachines ten alle tijden. De prijs / kwaliteitsverhouding heeft hier zeker een rol ingespeeld. Voor een paar honderd euro heb je een complete espressomachine.

Hoge prijs / kwaliteit verhouding

Met de Automatic EA8150 focust Krups zich op het lager prijssegment. Voor € 300,-* heb je een machine die van alle gemakken voorzien is. Zo zet je met één druk op de knop een espresso of café lungo zetten en schuim je het melk op met het stoompijpje voor een heerlijke cappuccino.

*prijzen voor koffiemachines wijzigen regelmatig.

Waar mag je op rekenen?

 • Espresso, caffe lungo en cappuccino
 • Eenvoudige bediening
 • Automatisch schoonmaakprogramma voor inwendige reiniging
 • Metalen maalschijven van hoge kwaliteit
 • Instelbare maalgraad, temperatuur, sterkte koffie en volume.

De maalgraad stel je zelf in via een draaiknop bovenop de machine. Per zetbeurt kun je maximaal 2 kopjes koffie zetten.

Kwaliteit espresso & melkschuim

De kwaliteit van de espresso is goed. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de maalschijven die de koffiebonen erg fijn weten te malen wat een vereiste is voor een goede espresso.

Het melkschuim is prima, maar verwacht niet teveel. Het melkschuim is dik en zacht, maar soms zie je bubbels bovenop het schuim liggen. Drink je regelmatig een cappuccino of latte en wil je niet teveel geld aan een espressomachine uitgeven dan is de Krups Automatic EA8150 een goede optie.

Zeer eenvoudige bediening

Het bedieningspaneel bestaat uit drukknoppen en een LCD display. Op het schermpje kun je precies zien wat je aan het doen bent. Zodra je de machine aanzet begint hij met de automatische reiniging. Vervolgens druk je op de knop voor de gewenste koffie. Erg makkelijk!

Met de plus- en min knop stel je de koffiesterkte, temperatuur en volume in.

Compact = fijn

Deze kleine machine past in elke keuken. Met de afmetingen 36,5 cm hoogte x 24,5 cm breedte x 33,0 cm diepte staat deze machine in ieder geval niet in de weg.

Schoonmaak & Onderhoud

Met het automatische reinigingssysteem en de automatische ontkalker ben jij weinig tijd kwijt aan onderhoud en schoonmaak. Wel is het belangrijk dat je dagelijks het lekbakje, het bakje met de gebruikte koffie en het uiteinde van het stoompijpje goed schoonmaakt om schimmels te voorkomen.

Een waterfilter wordt niet meegeleverd.

Garantie Krups

De fabrieksgarantie is 24 maanden. Voor deze machine geldt een Call & Pick-up service. Heb je problemen dan bel je direct met de klantenservice van Krups. Zij komen zo snel mogelijk bij je langs om het probleem ter plekke op te lossen.

In de doos

Espressomachine en handleiding.

 

Voor wie is deze volautomaat geschikt?

De Krups Automatic EA8150 is bedoeld voor mensen die:

 • af en toe een cappuccino drinken
 • op zoek zijn naar een simpele machine zonder poespas
 • op zoek zijn naar een compacte machine, geschikt voor kleinere keukens
 • niet teveel geld uit willen geven aan een koffiemachine
Bekijk de prijs

2018 – Saeco Incanto HD8916/01

Saeco is een Italiaans merk dat in 2009 is overgenomen door Philips. De eerste koffiemachine voor huishoudelijk gebruik werd in 1985 op de markt gebracht. Deze Saeco Incanto HD8916/01 is een zeer geavanceerde volautomatische espressomachine voorzien van alle moderne snufjes. Lees meer..

SPECIFICATIES:
 • Zwarte koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato
 • Geschikt voor Koffiebonen, Gemalen koffie
 • Melkopschuimmethode: stoompijpje
 • Waterreservoir 1,8 liter
Bekijk meer specificaties.
Plus- en minpunten
 • Uitstekende prijs / kwaliteitverhouding
 • Keramische maalschijven
 • AquaClean filter
 • RVS behuizing: is duurzaam!
 • Uitstekende melkschuim kwaliteit
 • Geen gebruikersprofielen
Bekijk de prijs
Bekijk introductievideo Lees onze review

Specificaties van deze volautomatische espresso machine

 • AquaClean filter: de eerste 5.000 kopjes hoef je niet te ontkalken!
 • Keramische maalschijven
 • Roestvrij Stalen behuizing (duurzaam en strak design)
 • Geïntegreerde melkkan die automatisch melk opschuimt
 • Automatische reinigingssysteem (makkelijk schoon te maken)

Een volautomaat met een simpele bediening 

Met één druk op de knop kun je rekenen op een heerlijke espresso, espresso lungo, cappuccino of een latte macchiato. Dit wordt mogelijk gemaakt door de geïntegreerde melkkan waarmee melk automatisch opgeschuimd wordt.

Via de menu knop kun je de temperatuur van het water instellen, de maalgraad en de sterkte van de koffie en de waterhardheid.

Het uiterlijk van de machine

De voorkant van de machine is gemaakt van chroom en de rest van de machine van RVS. Dit geeft de machine een strakke uitstraling. Ook is de machine compact. De hoogte bedraagt 33 cm, de breedte 21,5 cm en de diepte 42,9 cm. Dit maakt de machine ook geschikt voor mensen met een kleine keuken (wel even nakijken voordat je hem bestelt natuurlijk).

De uitloop van de machine is in hoogte verstelbaar. Zo kun je de hoogte van de uitloop aanpassen aan de grootte van het kopje. Verder beschikt de machine over een extra reservoir voor gemalen koffie. Deze gebruik je bijvoorbeeld voor décafe koffie.

Wat is het voordeel van keramische schijven?

Er zijn maar weinig merken die een koffiemachines met keramische schijven binnen deze prijsklasse aanbieden. De meeste volautomaten maken gebruik van metalen schijven die erg heet kunnen worden wanneer er meerdere bakjes koffie gezet moeten worden. Deze hete schijven geven de koffie een verbrande smaak mee en dat wil je natuurlijk niet.

Keramiek is een materiaal dat niet snel warm wordt. Hiermee voorkom je dus koffie met een verbrande smaak!

Garantie Saeco

Heb je problemen met de koffiemachine volautomaat dan verloopt het contact via de klantenservice van Philips, aangezien Saeco een dochteronderneming van Philips is.

De garantie is 2 jaar, maar wanneer je het product bij Philips registreert ontvang je een extra jaar garantie!

In de doos van deze volautomatische koffiemachine

Saeco Incanto HD8916/01 espressomachine, een handleiding en een melkkan. Deze espresso machine van Saeco is verkrijgbaar in zilver en zwart.

Verbeterpunten van deze espressomachine

Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen die beter zouden kunnen. Zo beschikt deze volautomatische koffiemachine van Saeco niet over een kopjesverwarmer. Ook zal je de filter van het AquaClean systeem eens in de zoveel tijd moeten vervangen. Daarbij is de lekbak relatief snel vol. De machine reinigt zichzelf, waardoor het lekbakje snel vol kan lopen.

Wat jammer is, is dat deze machine geen geheugen heeft voor koffieprofielen. Je zult per kopje de instellingen zoals sterkte, waterhoeveelheid en aroma’s moeten afstellen.

Bekijk hier alle Saeco koffiemachines

Nooit meer leverbaar

Voor wie is de Saeco Incanto HD8916/01 bedoeld?

De Saeco Incanto HD8916/01 is bedoeld voor mensen die:

 • een machine zonder poespas willen
 • regelmatig een cappuccino of latte drinken
 • af en toe decafe koffie willen drinken
 • weinig tijd hebben (snel koffie zetten, vereist weinig schoonmaakwerk)
 • een kleine keuken hebben

Deze volautomatische koffiemachine is niet bedoeld voor mensen die alle handelingen zelf willen doen of die gebruik willen maken van persoonlijke gebruikersprofielen.

Voor wie is de Saeco Incanto HD8916/01 bedoeld?

De Saeco Incanto HD8916/01 is bedoeld voor mensen die:

 • een machine zonder poespas willen
 • regelmatig een cappuccino of latte drinken
 • af en toe decafe koffie willen drinken
 • weinig tijd hebben (snel koffie zetten, vereist weinig schoonmaakwerk)
 • een kleine keuken hebben

Deze volautomatische koffiemachine is niet bedoeld voor mensen die alle handelingen zelf willen doen of die gebruik willen maken van persoonlijke gebruikersprofielen.

Bekijk de prijs

Een volautomatische koffiemachine, wat is het precies?

Het koffiezetten bij een volautomatische koffiemachine, ook wel een espresso apparaat genoemd, gaat volledig automatisch. Met één druk op de knop zet je een kop koffie van versgemalen bonen. Lekker makkelijk, zonder in te leveren op kwaliteit. Het maalt de koffiebonen vers voor elk kopje en dat verschil proef je direct in vergelijking met gemalen koffie dat ligt te verjaren in supermarkten.

Ben je je nog aan het inlezen over volautomatische koffiemachines? Hieronder leggen we uit wat een volautomatische koffiemachine precies is en wat de voor- en nadelen zijn. Ook vertellen we wat de verschillen zijn tussen de modellen die aangeboden worden.

Wat kenmerkt een volautomaat koffiemachine?

Bij volautomaat koffiemachine draait het allemaal om gemak. Een kop koffie is zo gezet en het schoonmaken en onderhouden van de koffiemachine kost nauwelijks tijd (dit verschilt per machine, komen we later op terug). De kenmerken van een volautomaat koffiemachine in het kort:

1. Vers gemalen koffie.
Dankzij een geïntegreerde bonenmaler.

2. Automatisch koffiezetten.
Met één druk op de knop zet je een zwarte koffie.

3. (Automatisch) melk opschuimen.
Handmatig met een klassiek stoompijpje of met een automatische melkfunctie.

4. Smaak aanpassen naar jouw smaak
Soort koffiebonen verwisselen, sterkte, hoeveelheid en maalgraad koffiebonen pas je eenvoudig aan.

5. Onderhoudsgemak.
De machine spoelt automatisch door na gebruik. Sommige machine zijn uitgerust met een automatisch ontkalkingsprogramma.

Wat is de prijs voor een kopje koffie bij een volautomatische espresso apparaat?

Bij een volautomaat betaal je ongeveer € 0,10 per kop koffie. Dat is best weinig in vergelijk met Nespresso capsules (€ 0,30) of Senseo (€ 0,12). De prijs hangt natuurlijk wel af van de koffiebonen die je koopt. Bekijk hier ons assortiment met verse gebrande koffiebonen.

Merken die volautomatische koffiemachines aanbieden

 • Philips
 • Saeco (onderdeel van Philips)
 • Nivona
 • Siemens
 • Jura
 • Miele
 • De’Longhi
 • Krups
 • Melitta

Wat zijn de voor- en nadelen van volautomatische koffiemachines?

Voordelen:

 • Smaakvolle koffie: de machine maalt de koffiebonen vers per kopje.
 • Tijdsbesparend: automatisch koffiezetten, reinigen en ontkalken.
 • Goedkoper koffiezetten: de prijs per bak koffie ligt lager dan bij Nespresso apparaten en Senseo.
 • De baas over de smaak: vele instellingsmogelijkheden zoals sterkte, hoeveelheid, volume etc.
 • Gebruiksvriendelijk: de bediening is (meestal) eenvoudig te begrijpen.

Nadelen:

 • Machine redelijk duur in aanschaf.
 • Melk opschuimen met een klassiek stoompijpje gaat lang niet zo makkelijk.
 • Zet niet de beste espresso’s in vergelijking met een halfautomatische espressomachine.
 • Luidruchtig: met name het malen van koffiebonen.
 • Best veel onderhoud nodig.

Volautomatische espressomachine kopen, waar let je op?

Er zijn verschillen tussen de modellen. Bijvoorbeeld hoe je een cappuccino zet en hoe gemakkelijk je het espresso apparaat onderhoudt. De levensduur verschilt ook per apparaat en hangt af van de bouwkwaliteit. Wat je precies nodig hebt hangt af van jouw behoeften en budget.

Aantal koffie programma’s

Sommige volautomaten zetten alleen zwarte koffie (espresso, lungo), terwijl volautomaten met een melkfunctie ook een cappuccino of latte macchiato zetten. Het aantal programma’s verschilt van 1 optie voor een budgetmachine tot 15 opties voor een luxer espresso apparaat.

Grootte waterreservoir

Waterreservoirs zijn vaak tussen de 1,1 en 2,4 liter groot. Drink je veel koffie dan is het verstandig om voor een koffiemachine met een groot reservoir te kiezen. Zo hoef je deze niet te vaak bij te vullen. Per kopje koffie ben je ongeveer 0,2 liter water kwijt. Houd er rekening mee dat een waterfilter (deze plaats je in het waterreservoir) ruimte in beslag neemt en dat de espresso machine water gebruikt voor het reinigen.

Grootte bonenreservoir

Drink je veel koffie dan kies je voor een espresso apparaat met een groot bonenreservoir. De grootte van een bonenreservoir ligt tussen de 100 gram en 500 gram. 250 gram is voldoende voor een huishouden met 2 personen.

Espressomachines met een dubbele bonenreservoir zijn er ook. Zo kun je bijvoorbeeld decafe koffie drinken en gewone koffie.

Espresso machine met melkfunctie: automatisch of met klassiek stoompijpje?

Drink je regelmatig een cappuccino dan kies je voor een volautomatische espressomachine met melkfunctie. Je hebt dan de volgende opties:

1. Handmatig met het klassieke stoompijpje

Met het stoompijpje schuim je de melk handmatig op. Zoals een echte barista dit doet. Dit vergt wat oefening en de resultaten zijn daarom niet altijd hetzelfde. Het voordeel is dat je weinig schoonmaakwerk hebt. Het pijpje veeg je af met een doekje en het kannetjes spoel je onder de kraan af.

2. Automatisch met stoompijpje

Dit werkt heel makkelijk. Je plaatst het stoompijpje in een kopje en de machine schuimt het melk automatisch op. De machine spoelt het pijpje na gebruik automatisch door en de buitenkant neem je af met een doekje. Er is dus weinig schoonmaakwerk.

3. Automatisch met geïntegreerde melkreservoir

Met één druk op de knop zet je een cappuccino of latte. Het melkreservoir bevindt zich in de machine waardoor deze geen extra ruimte in beslag neemt op het keukenblad. Bij volautomaten met een uitneembaar melkreservoir plaats je deze na gebruik in de koelkast.

Helaas komt er bij deze methode wel wat schoonmaakwerk bij kijken. Je spoelt de melkuitloop en het melkreservoir onder de kraan af. Daarbij spoel je wekelijks het gehele melksysteem door met een reinigingsmiddel.

4. Automatisch met melkslang

Voordat je begint met het opschuimen plaats je de slang in de meegeleverde melkreservoir of direct in een melkbeker of -reservoir. Het melk komt vervolgens in de machine terecht die voor het opschuimen zorgt.

Het melkreservoir neemt extra ruimte in beslag op het keukenblad. Het reinigen gaat iets makkelijk dan bij een geïntegreerde melkreservoir. Je spoelt de melkslang na gebruik af onder de kraan en voert wekelijks het schoonmaakprogramma uit.

Onderhoudsgemak van volautomatische espresso machines

Er komt redelijk veel onderhoud kijken bij een volautomatische koffiemachine. Na gebruik spoel je het melksysteem door en spoel je de gebruikte onderdelen (melkslang, reservoir) onder de kraan af. Wekelijks reinig je de zetgroep. Met enige regelmaat dien je de machine te ontkalken. Hoe vaak, dat hangt af van de waterkwaliteit in jouw regio en of je gebruik maakt van een waterfilter. Bij sommige volautomaten zit een waterfilter inbegrepen.

Veel onderhoudsgemak

Wil je zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan onderhoud, kies dan voor een volautomatische koffiemachine met een display en automatische onderhoudsprogramma’s (reinigen en ontkalken). De machine geeft een melding wanneer het gereinigd of ontkalkt moet worden.

De Jura D4 is een goede keuze wanneer je zo weinig mogelijk tijd kwijt wilt zijn aan schoonmaken en onderhouden.

Minder onderhoudsgemak

Volautomatische koffiemachines met minder onderhoudsgemak geven bijvoorbeeld geen melding wanneer er schoongemaakt / ontkalkt moet worden. Daarbij zijn ze niet of nauwelijks uitgerust met automatische onderhoudsprogramma’s.

TIP: Kalk is vaak de grootste boosdoener. Koop daarom een espressomachine met waterfilter of koop een losse waterfilter. Bekijk hier de prijzen voor losse waterfilters.

Levensduur

De levensduur hangt af van de bouwkwaliteit en hoe de machine gebruikt wordt. Door de machine goed te onderhouden verleng je de levensduur. Automatische onderhoudsprogramma’s maken de schoonmaak en onderhoud makkelijker.

De bouwkwaliteit verschilt per machine:

 • Wat van materialen zijn er gebruikt? Bij goedkopere machine is vaak voor plastic gekozen, terwijl duurdere machines zijn uitgerust met een roestvrijstalen behuizing en binnenkant.
 • Materiaal verwarmingselement (boiler of thermoblok). Bij koper is de temperatuurgeleiding het beste. Aluminium is gevoeliger voor kalkafzetting.
 • Materiaal maalschijven: keramische maalschijven werken beter en gaan langer mee dan metalen maalschijven. Alle espressomachines van Philips zijn uitgerust met maalschijven van keramiek.

De bediening van volautomaten

Espressomachines verschillen in gebruiksvriendelijkheid. Kies voor een espressomachine met een touchscreen en/of bediening via je smartphone voor optimale gebruiksgemak. Goedkopere koffiemachines zijn vaak uitgerust met drukknoppen. Ook zijn er volautomatische espressomachines met touch knoppen.

Wat is de beste volautomaat koffiemachine?

Dit is lastig te zeggen. Het hangt namelijk allemaal van jouw wensen af. Drink je alleen zwarte koffie dan heb je genoeg aan een simpele espresso apparaat zonder poespas. Wissel je graag een espresso met een cappuccino af en heb je geen tijd voor onderhoud dan kom je al gauw bij een luxer model uit, zoals de Jura Ena 8 (nummer 6 in onze TOP-10). Drink je alleen zwarte koffie? Bekijk dan de Jura A1.

Ben je op budget, dan is de Philips 2200 ep2231/40 wellicht iets voor je.

Maak gebruik van onze TOP-10 met de beste volautomaat koffiemachines van 2020. Kom je er alsnog niet uit? Stuur ons dan een mailtje.

Test de Consumentenbond

De Consumentenbond test jaarlijks koffiezetapparaten en espressomachines. Aan de hand van deze testen, wordt het voor veel mensen eenvoudiger om een keuze te maken.

De koffiemachines worden getest op basis van gebruiksvriendelijkheid, gebruiksaanwijzing, energieverbruik, gelijke hoeveelheid in 2 kopjes, opschuimen van de melk, de kleur en de textuur van de cremalaag, de geur, de bitterheid, zuurheid, zoetheid en balans van de smaken.

Naast de ‘Beste uit de Test’, waarbij de machines voornamelijk beoordeeld worden op prestaties, brengt de Consumentenbond ook de Beste Koop uit. Hierbij gaat het voornamelijk om de prijs / kwaliteitverhouding.

Beste volautomaat koffiemachine 2017

Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite

De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite is de beste espressomachine volautomatisch volgens de Consumentenbond. Deze machine, die je kunt aansturen via een app, zet volgens de Consumentenbond geweldige koffie.

Maar het is met € 1.495,- ook gelijk de duurste machine. De Delonghi ECAM 650.75.MS Prima Donna Elite heeft een aparte karaf voor het maken van chocolademelk, de kwaliteit van het melkschuim is goed en de machine werkt enorm eenvoudig.

Klik hier om de machine te bekijken.

‘De beste koop’ espressomachine volautomaat

Philips HD8821/01 Classis Milk Frother

‘De beste koop’ is de Philips HD8821/01 Classis Milk Frother uit de 3000 series.

Deze machine is een stuk goedkoper dan de beste volautomaat koffiemachine van 2017. De machine levert kwalitatieve melkschuim op en heeft een goede ontkalkingsfunctie. Daarnaast maakt het weinig geluid! Vanaf prijs € 285,-.

Klik hier om de machine te bekijken

Waar moet je op letten?

Sta je op het punt om een espressomachine volautomaat te kopen, maar weet je niet precies welke je moet kopen? Begrijpelijk, de keuze is reuze waardoor je de bomen door het bos niet meer ziet. Lees verder en wij helpen jou met het vinden van een geschikte espressomachine volautomaat.

De beste espressomachine volautomaat

Bij een volautomaat espressomachine ben je slechts één druk verwijderd van een espresso of een lungo. De machines malen de bonen direct in de machine en zetten binnen korte tijd een heerlijk bakje koffie. Dat kan voordelig zijn, wanneer je niet teveel tijd aan het zetten van koffie kwijt wilt zijn, maar je toch wilt genieten van bonen koffie. Goed, je weet nu dat je graag een espressomachine volautomaat wilt kopen. Waar moet je op letten?

Op deze pagina praten we over een espressomachine volautomaat. Er zijn verschillende soorten espressomachines. Neig je meer naar een espressomachine halfautomaat of een portiesysteem zoals Nespresso? Geen probleem, dan verwijzen we je alleen naar een andere pagina toe. Wie zich als een thuisbarista wilt ontwikkelen, kiest voor een espressomachine handmatig (halfautomaat).

Waar je op moet letten

Er zijn een aantal elementen die belangrijk zijn wanneer je een espressomachine volautomaat gaat bestellen. Bij deze een opsommingen:

 • Kwaliteit van de koffie

Uiteraard wil je een lekker bakje koffie kunnen zetten. Een espressomachine volautomaat waar je op kunt vertrouwen. Iedere morgen weer.

 • Prijs

Prijs / kwaliteit verhouding is belangrijk. Zeker wanneer het om een apparaat van een paar honderd euro gaat.

 • Energiegebruik

Dit is misschien niet het eerste waar je op zult letten, maar wij vinden dit wel belangrijk. Hoe minder energie de espressomachine gebruikt, hoe meer geld jij op de lange termijn bespaart + beter voor het milieu.

 • Temperatuurstabiliteit

De temperatuur van het water en de koffie is nogal een dingetje. Het kan de smaakbeleving negatief en positief beïnvloeden. Daarom is temperatuurstabiliteit zo belangrijk.

 • Geluid

Er zijn nog steeds espressomachines volautomaat in de markt die ontzettend veel kabaal maken wanneer de bonen gemalen worden. Met dat geluid wil je niet wakker worden.

 • Gebruiksgemak

Er zijn espressomachines die je binnen één keer snapt. Maar ook machines die je naar een aantal weken nog steeds niet snapt. Wij prefereren het eerste.

 • Extra functionaliteiten

Elke machine heeft zo zijn extra functionaliteiten. Dat is waar we ook op letten.

Wij hechten veel waarde aan een waterfilter en een automatische ontkalker. Wie een espressomachine volautomaat goed wilt onderhouden, zal kalk tegen moeten gaan. In onze drukke levens willen we dit nog wel eens vergeten, wat niet ten goede komt aan de levensduur van de machine. Daarnaast is een waterfilter belangrijk, aangezien deze er altijd voor zorgt dat de waterkwaliteit goed is.

De prijs voor een espressomachine volautomaat

De prijzen voor een espressomachine volautomaat verschillen nogal. Zo kun je een espressomachine volautomaat kopen vanaf € 200, maar vind je ze ook vanaf € 5000. Het is natuurlijk maar net wat je wilt. De gemiddelde prijs voor een bak koffie met een espressomachine volautomaat ligt rond de € 0,14 per bakje koffie, terwijl dit bij de koffiecupmachine op € 0,30 per bakje ligt. De prijs voor een espressomachine volautomaat mag dan wat hoger liggen, maar aan het einde van de rit ben je wel goedkoper uit. Zeker wanneer je een aantal jaar met het apparaat doet.

De voordelen van een volautomaat

De voordelen van een espressomachine volautomaat

Er zitten een aantal voordelen aan een espressomachine volautomaat waar we niet om heen kunnen. Ten eerste kun je altijd genieten van een bak koffie die gemaakt is van verse bonen. Een espressomachine volautomaat maakt in de meeste gevallen namelijk gebruik van koffiebonen en niet van gemalen koffie. Het voordeel hiervan is dat de koffiebonen pas gemaald worden vlak voordat de koffie gezet wordt. Het resultaat: heerlijke verse koffie!

Eenvoudig in bediening

De meeste espressomachines volautomaat werken zeer eenvoudig. Dit komt omdat de fabrikanten van deze machines gebruiksgemak hoog in het vaandel hebben staan. Het bedienen van een espressomachine is hierdoor niet ingewikkeld. Zonder al teveel moeite (slechts één druk op de knop) zet je overheerlijke koffie van verse koffiebonen.

Meerdere koffievariaties mogelijk

Waar je eerst de gasten zwarte koffie of koffie met melk (en suiker) kon aanbieden, kun je jouw gasten met een espressomachine volautomaat een americano, cappuccino, latte, flat white en een espresso shot aanbieden. Niet alleen lekker voor jouw gasten, maar ook lekker genieten voor jezelf.

Naar eigen smaak instellen

Bij een espressomachine volautomaat houd je de touwtjes in eigen handen. Zo kun je de water temperatuur instellen, de maalgraad, de hoeveelheid koffie en de hoeveelheid water. Door met deze gegevens te spelen, kom je erachter op welke manier jij de koffie het lekkerst vindt. De fabrieksinstellingen staan vaak al goed, maar wil je zelf graag wat invloed uitoefenen op de smaak van de koffie dan kan dat.

De nadelen van een espressomachine volautomaat

Uiteraard zitten er aan een espressomachine volautomaat ook wat nadelen, net zoals bij ieder apparaat. Het nadeel van een espressomachines volautomaat is dat je meer moet schoonmaken en onderhouden dan bij de gemiddelde espressomachine. Toch zijn er espressomachines volautomaat verkrijgbaar die de schoonmaak en het onderhoud zelf regelen.

Daarnaast neemt een espressomachine volautomaat redelijk wat ruimte in. Er zijn kleine machines verkrijgbaar, maar deze gaan gepaard met minder opties. Alhoewel de apparaten er stijlvol uit zien, nemen ze dus veel ruimte in beslag.

Hoe kies je de beste espressomachine volautomaat?

Het blijft een lastige keuze. Maar om de keuze wat makkelijker te maken hebben we voor jou een TOP-5 gecreëerd met de beste espressomachines volautomaat. De meeste espressomachines die in deze TOP-5 staan, zijn benoemd tot de Beste Koop door de Consumentenbond. We raden je aan om een kijkje te nemen in deze TOP-5.

Kom je er niet uit en wil je graag meer informatie ontvangen over een espressomachine volautomaat kopen. Dan kun je ons altijd een berichtje sturen.

TOP-10 beste espresso apparaat voor thuis 2021

Weet je nog niet welk type koffiezetapparaat het beste bij je past? Bekijk dan ons overzicht met koffiezetapparaten eerst.

Via de onderstaande pagina’s kom je bij koffiemachines met specifieke wensen terecht.

TOP-10 koffiemachines van 2021

Jaarlijks brengen we een nieuwe TOP-10 uit voor verschillende soorten koffiemachines, namelijk volautomaten, halfautomaten en koffiecupmachines (Nespresso).

Koffiemachine met of zonder melkfunctie?

Andere wensen?

Overzicht met alle koffiemachine merken

Hallo!
Mijn naam is Frank,

 

 

Met behulp van onze TOP-10 en zelf geschreven reviews hopen wij jouw keuze voor een nieuwe koffiemachine makkelijker te maken.

 

Kom je er niet uit?
Stuur mij gerust een mailtje.

 

Lattego: Lees onze review

 

Onlangs hebben wij de PHILIPS EP2231/40 2200 series LatteGo uitgebreid getest.

Lees onze Philips 2200 review.

 

Koopgidsen 2021 per merk:

Onze favoriet:

De Jura S8 beschikt over een touchscreen, ziet er stijlvol uit en zet de beste espresso’s als je het ons vraagt.

Meer informatie.

Het ‘onbekende’ Nivona

Nivona is een Zwitsers merk opgericht door oude werknemers van o.a. Jura. Je krijgt de kwaliteit van Jura, maar dat voor een betaalbare prijs.

Bekijk het assortiment van Nivona.

Koopgidsen 2021 per merk:

Kom je er niet uit?

Stuur mij gerust een mailtje.