Alle vragen omtrent Siemens koffiemachines

Koffiezetapparaten met bonen
Bijgewerkt op 11 apr 2023

Alhoewel het instapmodel van een Siemens koffiemachine met bonen begint vanaf 300 euro, kun je wel stellen dat de meeste koffiemachines uit het assortiment zich in een hogere prijssegmenten bevinden. Siemens koffiemachines staan bekend om een luxe afwerking, de vele mogelijkheden en vooral om de lekkere koffie! 

Voor bezitters van een Siemens koffiemachine en mensen die op het punt staan om een nieuwe Siemens koffiemachine te kopen hebben wij de veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Veel van deze vragen hebben we maken met onderhoud, maar ook hoe je de lekkerste koffie zet met een Siemens koffiezetapparaat.

Hoe vaak dien je een Siemens koffiemachine te reinigen?

De meeste Siemens koffiemachines geven een melding en beschikken over een automatisch schoonmaakprogramma. Via de interface wordt precies aangegeven welke stappen je dient te ondernemen. Hoe vaak je dient schoon te maken hangt af van hoeveel kopjes koffie je per dag zet.

Wanneer de zetgroep vervangen van een Siemens koffiemachine?

In tegenstelling tot een Jura koffiemachine is de zetgroep uitneembaar bij een Siemens koffiemachine. Hiermee heb je zelf de volledige controle over het onderhoud van de zetgroep. Als je deze tijdig en zorgvuldig schoonmaakt en voorziet van andere onderhouds maatregelingen (insmeren met olie) dan hoef je een zetgroep alleen te vervangen wanneer deze het niet meer doet. Je zou toch wel verwachten dat een zetgroep bij veelvuldig gebruik in combinatie met goed onderhoud wel zo’n 3 – 4 jaar meegaat.

Wat te doen bij problemen met een Siemens koffiemachine?

In eerste instantie kun je hier kijken welke stappen je zelf kunt ondernemen om een veelvoorkomend probleem op te lossen. Blijven de problemen aanhouden dan kun je het beste contact opnemen met de winkel of webwinkel waar je deze machine gekocht hebt. In het geval dat de garantie verlopen is, kun je alsnog bij hun terecht voor een reparatie. 

De lekkerste koffie zetten met een Siemens koffiemachine?

Je hebt net een nieuwe Siemens koffiemachine gekocht, maar nu vind je de smaak tegenvallen? Dat is natuurlijk heel vervelend. Gelukkig kun je dan bij ons artikel terecht hoe je met een Siemens koffiemachine de lekkerste koffie zet. In dit artikel bespreken wij de beste instellingen en welke koffiebonen en melk je het beste kunt gebruiken. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Siemens koffiemachine?

In eerste instantie moet je jezelf de vraag stellen of jouw behoeften het meest aansluiten bij een instapmodel of een luxer model uit het assortiment van Siemens. Ook zal jouw budget bepalend zijn voor je keuze. Benieuwd waar je nog meer op moet letten? Bezoek dan onze koopgids voor Siemens koffiemachines

Waar wil je over lezen?

Koffiezetapparaten met bonen