Grapevine Coffee: koffie als wijn benaderen

Koffiebonen
Bijgewerkt op 13 okt 2022

Bij wijn verrijkt het je smaakervaring als je weet welke druif je drinkt en hoe lang die gerijpt heeft. Er is enorm veel kennis over soorten wijn en je zoekt een wijn er speciaal op uit. Zou dat ook met koffie kunnen? Die vraag stelde ik mezelf begin 2020. En zo is Grapevine Coffee geboren!

In deze blog vertel ik, Arthur, als oprichter van Grapevine Coffee graag wat meer over mijn koffiefilosofie. Sinds begin 2021 versturen we pakketjes met versgebrande specialty coffee door heel Nederland. Ik heb een echte koffiestartup dus!

Er is nog zoveel koffiekennis die op een mooie manier verteld kan worden. Daarom zijn mijn pakketjes niet alleen een lekkere en mooie verassing op de deurmat, maar ook een goede manier om meer koffiekennis op te doen. Met de meegeleverde infographics en QR-codes probeer ik mensen op een leuke manier wat extra koffiekennis bij te brengen.

Koffie als wijn benaderen

Hoe gaat heel Nederland specialty coffee meer waarderen als de meeste mensen niet weten dat koffie als een bes aan een plant groeit? Om specialty coffee te waarderen moet je koffieproductie begrijpen en dat is juist het probleem in Nederland. Ik zie dit probleem als een kans om in het vacuum van koffiekennis te springen en in het proces een grotere markt voor specialty coffee te creëren.

Want koffie is zo veel meer is dan dat zwarte goedje dat we elke dag drinken. Het is een natuurlijk product dat een enorme reis aflegt voor het ons land bereikt. Bij Grapevine Coffee vertellen we de klant graag meer over deze reis. Het ultieme doel is mensen te inspireren en ze een betere smaakervaring te geven.

Een koffie ervaring in huis halen

Grapevine coffee
Grapevine coffee; het proefpakket.

Bij ons proefpakketje met onze drie specialty coffees (zie hier) krijg je bijvoorbeeld een uitgebreide infographic meegeleverd waarop informatie te vinden is over het type koffieplant, de herkomst, de verwerking en het smaakprofiel. Via meegeleverde QR-code kan iedereen gemakkelijk een thuisproeverij opzetten en de drie koffies met elkaar vergelijken.

Zo hoop ik een interesse voor koffie los te maken die mij een aantal jaar geleden ook gegrepen heeft. Als student had ik een bijbaan bij Nespresso. Ik wist toen niks over specialty coffee of koffie in het algemeen. Bij Nespresso zijn ze ontzettend goed als het om de koffie-ervaring draait. Ik leerde klanten een mooie proeverij te geven waarbij ze al lerend hun favoriete smaak ontdekten. En dat werkt gegarandeerd. Iedereen die eenmaal op die manier met koffie bezig is, raakt geïnspireerd en wil meer weten. Diezelfde ervaring probeer ik nu digitaal in mijn producten te verwerken.

In de brievenbus of op het kantoor

Alle pakketjes van Grapevine Coffee passen gemakkelijk door de brievenbus. Wel zo handig! Maar een face-to-face koffie ervaring kan ook heel fijn zijn. Daarom richt ik me sinds kort ook op koffiecursussen & -proeverijen waarbij medewerkers de basics van koffie leren en zelf aan de slag gaan met barista vaardigheden. Super gezellig en leerzaam!

Het ultieme doel is mensen te inspireren en ze een betere smaakervaring te geven. Dat kan op ontzettend veel manieren. Daarom sta ik uiteraard open voor vragen, ideeën of opmerkingen dus voel je vrij om naar aanleiding van deze blog contact te zoeken. Mail dan gerust naar [email protected] En kijk natuurlijk ook eens op grapevine-coffee.com voor onze webshop en meer informatie over onze koffies.

Waar wil je over lezen?

Koffiebonen