Jura A1 Review

In deze Jura A1 review gaan we het hebben over de werking, mogelijkheden en hoe het onderhoud werkt.

De Jura A1 is een instapmodel van Jura en is speciaal ontworpen voor espresso-liefhebbers en mensen met een kleine keuken. Deze koffiemachine beschikt niet over een melkfunctie en zet alleen zwarte koffie (espresso, lungo, ristretto). Een koffiemachine zonder toeters en bellen en qua ontwerp een verrijking van je keuken.

Een groot pluspunt aan deze koffiemachine is dat het amper geluid maakt bij het malen van de koffiebonen, iets wat bij veel andere volautomaten niet het geval is. Zodra de machine aanstaat, zet je binnen 35 seconden een bakje koffie.

Wat maakt de espresso zo goed?

De Jura A1 is uitgerust met geavanceerde technieken die voor de perfecte espresso zorgen. Om welke technieken gaat het?

 • Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.)
  Deze techniek maakt de versgemalen koffie nat, voordat de bereiding van de espresso begint. Dit zorgt ervoor dat alle aroma’s en smaken uit de koffie onttrokken kunnen worden.
 • Pulse Extraction Method (P.E.P)
  Jura staat bekend om de geavanceerde P.E.P techniek dat ervoor zorgt dat het water gecontroleerd door de gemalen koffie heen loopt. Het water is voor een langere tijd in contact met de gemalen koffie, wat betere aroma’s en smaken oplevert.
 • Aroma G3-molen
  De Aroma G3 molen maalt de koffiebonen op een efficiënte wijze. Het malingprocess is sneller, waardoor de koffiebonen eveneens verser blijven.
 • Instelbare koffietuit
  De koffietuit, afgewerkt met chroom, is instelbaar. Voor een espresso met een goede cremalaag plaats je deze op de laagste stand. De koffie uitloop kan op 6 tot 14 cm gezet worden.

Een compacte koffiemachine, wat is de capaciteit?

De Jura A1 is een compacte koffiemachine en hiervoor geschikt voor iedere keuken. Het compacte formaat is mogelijk, omdat de koffiemachine niet over een melkfunctie beschikt. Houd er rekening mee dat alle reservoirs hierdoor ook een stuk kleiner zijn en dat je deze regelmatig moet bijvullen of legen.

 • Afneembare waterreservoir: 1,1 liter
  Goed voor 5 bakjes koffie.
 • Bonenreservoir: 125 gram
  Goed voor 10 – 12 bakjes koffie
 • Vakje voor gemalen koffie en decafe
  Goed voor 1 bakje koffie.
 • Klein formaat voor koffiedikbakje en water opvangbakje.

Hoe werkt de bediening van de Jura A1?

De bediening werkt overzichtelijk en eenvoudig dankzij het one-touch display aan de bovenkant van het apparaat. Er bevindt zich een uit/aanknop, drie one-touch opties om koffie te zetten (espresso, lungo en ristretto) en twee one-touch opties voor de koffiesterkte. Met één druk op de knop zet je een kopje koffie.

Met de Jura A1 zet je alleen zwarte koffie. Drink je graag af en toe een cappuccino, koop dan een losse melkopschuimer. Het heeft 3 koffiespecialiteiten: espresso, lungo en ristretto. Met deze koffiemachine van Jura zet je één kopje per keer.

MelkfunctieNee
Instelbare sterkte2 instellingsmogelijkheden
Instelbare volumeJa
Maalstanden5
Smartphone bediening?Ja
Smart waterfilter?Ja

Is de Jura A1 een onderhoudsvriendelijke machine?

De Jura A1 geeft een melding wanneer deze toe is aan een reinigingsbeurt. Het reinigingsprogramma zet je in gang met één druk op de knop, waarbij ook de zetgroep onderhanden wordt genomen. Binnen 20 minuten is de zetgroep gereinigd met behulp van een schoonmaaktablet, die je online kunt aanschaffen. Houd er rekening mee dat je de zetgroep eens in de 2 – 3 jaar (afhankelijk van het gebruikt) moet laten ontkalken bij Jura. Hier zitten kosten aan verbonden.

De Jura A1 wordt geleverd met een smart waterfilter. Deze meet de waterhardheid in jouw regio en optimaliseert zichzelf op basis hiervan. Met het automatische ontkalkingssysteem en een ontkalkingstablet ontkalk je de machine. Dit duurt ongeveer 40 minuten. Eens in de 2 – 3 maanden dien je een nieuwe waterfilter aan te schaffen (houd dus rekening met extra onderhoudskosten).

Bepaalde onderdelen zijn vaatwasbestendig, maar dan wel op lage temperatuur.

Is de Jura A1 zuinig in energieverbruik?

De Jura A1 heeft het energielabel A, het zuinigste energielabel. Dit is te danken aan het feit dat deze koffiemachine niet over een melkfunctie beschikt. 15 minuten na gebruik gaat de koffiemachine automatisch in de stand-by functie en wordt er slechts 4Wh verbruikt.

Koopgidsen 2021

Jaarlijks brengen wij koopgidsen waarin we onze bezoekers begeleiden bij het kopen van de juiste koffiemachines. Bekijk hieronder alle koopgidsen uit 2021:

Koopgidsen per merk

Hallo!
Mijn naam is Frank,

 

 

Met behulp van onze TOP-10 en zelf geschreven reviews hopen wij jouw keuze voor een nieuwe koffiemachine makkelijker te maken.

 

Kom je er niet uit?
Stuur mij gerust een mailtje.