Jura D4 tot Jura D6: de verschillen tussen de goedkopere Jura modellen

Blogs over Jura
Bijgewerkt op 31 jan 2024

Op zoek naar een kwaliteitskoffiemachine kom je al snel bij Jura uit. Is daarbij je budget beperkt, dan kun je nog kiezen uit de Jura D4, E4, ENA 4 en D6. Laten we deze betaalbare Jura koffiemachines eens met elkaar vergelijken. Wat als eerste opvalt is, dat de Jura D6 als enige een melkfunctie heeft en je met de andere modellen alleen zwarte varianten kunt zetten. Verder zijn de verschillen eigenlijk niet zo groot.

Als je een Jura koffiemachine koopt, koop je sowieso een fraai vormgegeven apparaat, dat eenvoudig te bedienen is. Het hangt van je persoonlijke voorkeuren af welke mogelijkheden je graag wil hebben. In onderstaande tabel staan de meeste op een rijtje.

Opvallend is het kleine reservoir van de ENA 4, die ook een compactere behuizing heeft dan de andere modellen. Ook opvallend zijn de uitgebreide instelmogelijkheden van Jura D6 met melkschuimfunctie.

Welke Jura koffiemachine kun je het beste kiezen?

Als je een niet al te dure Jura koffiemachine wilt aanschaffen, dan moet je als eerste de vraag beantwoorden of je er een met melkfunctie of zonder melkfunctie wil. Met melkfunctie komt alleen de Jura D6 in aanmerking.

De Jura D4, E4 en ENA 4 zijn modellen zonder melkfunctie. Ook hier is de ENA 4 iets compacter vormgegeven, met opnieuw kleinere reservoirs als gevolg.

Hoe de verschillen zijn op het gebied van onderhoud lees je hier. Dit zijn de vier compacte, niet te dure Jura koffiemachines:

Jura D4 – best getest

De consumentenbond vindt de oude, vertrouwde Jura D4 nog altijd de beste keuze als je op zoek bent naar een betaalbare Jura koffiemachine voor alleen koffie of cappuccino. Lees meer..

Jura E4 – grote reservoirs

Drink je veel koffie, maar wil je toch telkens een vers gezet kopje, dan is de Jura E4 met zijn grote reservoirs en geavanceerde bonenmaler een uitstekende keuze. Lees meer..

Jura ENA 4 – compact, zonder melkfunctie

Wil je zoveel mogelijk plek op je aanrecht vrijhouden, kies dan voor de Jura ENA 4, die zich ook onderscheidt door het fraaie design. Lees meer..

Jura D6 – met melksysteem

Zoek je een compacte en betaalbare Jura koffiemachine waarmee je ook cappuccino of latte macchiato kunt maken, dan is de Jura D6 je enige optie. Lees meer..

Welke koffie is geschikt voor de Jura koffiemachines

Alle genoemde koffiemachines zijn geschikt voor ongemalen bonen en hebben tevens een schacht voor gemalen koffie. Welke koffie je kiest is een kwestie van smaak. Misschien helpt deze informatie bij het kiezen.

We wensen je in ieder geval veel plezier en vele smakelijke kopjes koffie toe met je nieuwe Jura koffiemachine. En heb je advies nodig, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Waar wil je over lezen?

Blogs over Jura