Keuzehulp: welke koffiebonen passen bij mijn zetmethode?

Koffiebonen uit Indonesië, India of Colombia? We leven in een wereld met eindeloze keuzemogelijkheden. Dat is niet anders voor koffiebonen. De ‘koffie-nerds’ die alle soorten koffie willen proberen en vergelijken zijn er blij mee.

Maar voor iemand zoals jij die gewoon van een lekker bakje koffie wilt genieten kan het grote aanbod verwarring veroorzaken.

Onlangs schreven we een gastblog met tips voor het vinden van de geschikte koffie voor jouw zetmethode voor onze vrienden van maalwerkkoffie.nl.

  • delen op social media

Gerelateerde berichten

Welke type koffie kun je het beste gebruiken?

Welke type koffie moet je gebruiken? Vandaag de dag wordt er thuis veel gebruik gemaakt van koffiebonen, koffiepads, capsules of cups én gemalen koffie. De keuze voor het type koffie zal vooral moeten afhangen van het soort espressoapparaat dat je gebruikt. Lees verder en wij vertellen jou meer over het kopen van de juiste koffie.

door baristaworden

Lees meer

Espressomachine ontkalken? Zo doe je dat!

Om keer op keer het beste kopje koffie uit je espressomachine te toveren is het aangeraden om je espressomachine regelmatig te ontkalken. Kalk kan niet alleen de machine stuk maken door de opbouw van kalkaanslag in de machine, maar ook de koffie zal minder goed smaken.

door baristaworden

Lees meer

De Douwe Egberts-koffiemachines voor de zakelijke markt toegelicht

De coronacrisis legde Douwe Egberts geen windeieren. Thuiswerkers sloegen massaal aan de koffie en kozen daarbij voor Douwe Egberts. Voor wie Douwe Egberts een beetje kent, hoeft dat niet te verbazen. Niet alleen is de Douwe Egberts-koffie van een ontegensprekelijke kwaliteit, bovendien heeft Douwe Egberts ook een aantal uitstekende koffiemachines voor de zakelijke markt. Het […]

door baristaworden

Lees meer

Maak kennis met onze bloggers!

Frank reist graag de wereld over en verblijft meer in het buitenland dan in Nederland. Als oprichter van baristaworden.nl en NOURISH eatery in Hoi An, Vietnam bepalen koffie en eten grotendeels zijn leven. ”Elke dag zijn er weer nieuwe dingen te leren, dat maakt de koffiewereld zo interessant ” – aldus Frank

Frank Neem contact met Frank op

De grootste passie van Joachim is de wereld van eten, drinken en reizen. Na een reis in Centraal Amerika raakte hij gebeten door koffie en alles wat er mee te maken heeft. In 2016 deed hij mee met het Belgisch barista kampioenschap, waar hij in de top 5 belandde. Joachim volgt de wereld van koffie op de voet en schrijft regelmatig voor baristaworden.nl.

Joachim Neem contact met Joachim op