• Koffie tips

    Koffie drinken in Amsterdam, de 4 leukste koffiezaken

Koffie drinken in Amsterdam, de 4 leukste koffiezaken

Amsterdam heeft er de laatste jaren een hoop koffiebarren bij gekregen. Een positieve ontwikkeling vinden wij, want Amsterdam liep wat betreft ‘fancy places’ een beetje achter op andere Europese hoofdsteden.

Inmiddels heeft Amsterdam een inhaalslag gemaakt en kunnen we trots zijn op het aantal leuke koffiebarren die je in onze hoofdstad kunt bezoeken.

Het aantal koffiebarren in Amsterdam is behoorlijk gestegen, waardoor het lastig wordt om een TOP 5 leukste koffiebarren te maken. Het zou tevens niet eerlijk zijn, aangezien wij lang niet alle koffiebarren in Amsterdam bezocht hebben.

Daarom gaan we geen uitspraken doen over de ‘leukste koffiebarren’ in Amsterdam, maar gewoon leuke koffiebarren in Amsterdam die je absoluut een keertje moet uitproberen.

Hier gaan we dan.. de 4 leukste koffiebarren in Amsterdam!

Koffiebar 1: Lot Sixty one

De meeste Amsterdammers kennen Lot Sixty One wel. Het koffiebarretje heeft een eigen rooster en zit inmiddels al een paar jaar op de hoek van kinkerstraat en Bilderdijkkade. Bij Lot Sixty One werken gepassioneerde barista’s die precies weten hoe ze latte art moeten toepassen.

Op maandag en dinsdag worden de groene koffiebonen geroosterd, waardoor de geur van verse gebrande koffiebonen zich door de koffietoko verspreidt. Heerlijk!

Waar?
Kinkerstraat 112, Amsterdam
Bezoek hier de website van Lot Sixty One

Koffiebar 2: Beter&Leuk

Bij Beter&Leuk vind je heerlijke koffies en het is tevens een plek voor ontbijt en lunch. De meeste producten van de menu zijn homemade, waardoor alles lekker vers is. Wanneer je Beter&Leuk bezoekt, krijg je het gevoel dat je je in een huiskamer bevindt.

Beter&Leuk is tevens een goede plek voor vegetariërs en veganisten, aangezien ze veel vega en vegan opties op de menukaart hebben.

Waar?
1e Oosterparkstraat 91, Amsterdam

Bezoek hier de website van Beter&Leuk

Koffiebar 3: Back to black

Mocht je op zoek zijn naar een toffe koffiebar in het centrum, dan raden we jou Back to Black aan. Het is een kleine koffiebar, waar je heerlijk tot jezelf kunt komen bij het raam. De koffiebar heeft een heerlijke bank waar je kunt plaatsnemen en heeft een huiskat. De koffies smaken verrukkelijk – je kunt er zowel espresso als filterkoffies krijgen. Zeker een keer bezoeken als je in het centrum bent!

Waar?
Weteringstraat 48

Bezoek hier de website van Back to black

Koffiebar 4: De Wasserette

De Wasserette staat hoog aangeschreven door de ware koffiekenners. De koffiebar ligt in de Pijp en is de perfecte plek voor een date met vrienden / vriendinnen of een zakelijke meeting. De locatie is perfect, de koffie nog beter en bovendien serveren ze heerlijke taartjes die je eigenlijk niet mag laten liggen.

De Wasserette nog niet geprobeerd? Dan moet je dat zeker doen!

Waar?
Eerste van der Helststraat 27, Amsterdam

Bezoek hier de website van De Wasserette

Suggesties?

Ken je een hele leuke koffiebar die perse in het rijtje thuis hoort? Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Wij zijn altijd bereid koffiebarren aan onze lijst toe te voegen. Geef alleen wel even aan waarom deze koffiebar (in Amsterdam) in het bovenstaande lijstje behoort!

Bezoekje aan Antwerpen? Lees dan ook ons blogartikel met de 4 leukste koffiebars in Antwerpen


Zelf thuis koffiezetten?

Jaarlijks brengen wij koopgidsen waarin we onze bezoekers begeleiden bij het kopen van de juiste koffiemachines. Bekijk hieronder alle koopgidsen uit 2021:

  • delen op social media

Gerelateerde berichten

De Douwe Egberts-koffiemachines voor de zakelijke markt toegelicht

De coronacrisis legde Douwe Egberts geen windeieren. Thuiswerkers sloegen massaal aan de koffie en kozen daarbij voor Douwe Egberts. Voor wie Douwe Egberts een beetje kent, hoeft dat niet te verbazen. Niet alleen is de Douwe Egberts-koffie van een ontegensprekelijke kwaliteit, bovendien heeft Douwe Egberts ook een aantal uitstekende koffiemachines voor de zakelijke markt. Het […]

door baristaworden

Lees meer

De beste koffiebonen, hoe kies je deze?

Arabica of robusta? Light, medium of dark roast. Koffiebonen uit Brazilië, Ethiopië of Indonesië? Ja, de keuze is reuze. Koffiebonen, hoe kies je ze?

door baristaworden

Lees meer

Melk opschuimen, hoe doe je dat nu precies?

Details maken het verschil bij het opschuimen van de melk. Lees hier de 6 veelgemaakte fouten bij het opschuimen van melk en ontdek hoe je de kwaliteit van jouw cappuccino en latte kunt verbeteren!

door baristaworden

Lees meer

Maak kennis met onze bloggers!

Frank reist graag de wereld over en verblijft meer in het buitenland dan in Nederland. Als oprichter van baristaworden.nl en NOURISH eatery in Hoi An, Vietnam bepalen koffie en eten grotendeels zijn leven. ”Elke dag zijn er weer nieuwe dingen te leren, dat maakt de koffiewereld zo interessant ” – aldus Frank

Frank Neem contact met Frank op

De grootste passie van Joachim is de wereld van eten, drinken en reizen. Na een reis in Centraal Amerika raakte hij gebeten door koffie en alles wat er mee te maken heeft. In 2016 deed hij mee met het Belgisch barista kampioenschap, waar hij in de top 5 belandde. Joachim volgt de wereld van koffie op de voet en schrijft regelmatig voor baristaworden.nl.

Joachim Neem contact met Joachim op