Koffiebonen proefpakketten: ontdek welke koffie je het lekkerst vindt

Koffiebonen
Bijgewerkt op 12 apr 2023

Koffiebonen zijn de basis voor een goede kop koffie. Wil je op een voordelige manier kennismaken met toonaangevende Italiaanse koffiesoorten? Een koffiebonen proefpakket is hiervoor ideaal. Kies voor een proefpakket met één soort koffie of een pakket dat bestaat uit meerdere smaken. Een proefpakket is ook leuk om cadeau te geven!

Voor ieder wat wils

Vind je het lastig om een keuze te maken uit de vele Italiaanse koffiesoorten en wil je liever eerst proeven? Of ben je op zoek naar een nieuwe koffiesmaak om de dag goed te starten? Proefpakketten die met veel zorg zijn samengesteld, bieden uitkomst.

Liever een thee proefpakket? Kijk dan eens naar een leuk thee cadeau.

Maak kennis met de Costadoro koffiebonen proefpakketten

Costadoro koffiebonen hebben verschillende prijzen gewonnen en dat is niet voor niets. Kies bijvoorbeeld voor een proefpakket met Costadoro Easy, Costadoro Espresso en Costadoro Arabica. De Easy en de Arabica bestaan uit een melange van bonen afkomstig uit San Salvador, Kenia, Brazilië, Costa Rica en Guatemala. De Espresso heeft tonen van gember, drop en cacao. Wil je nu weleens weten hoe biologische koffie smaakt? Het Actiepakket Biologische Koffiebonen bestaat uit koffiesoorten die zelfs bekroond zijn met een gouden medaille. De Costadoro Respecto is samengesteld uit 100% Arabica koffiebonen. Bij dit pakket krijg je ook 2 luxe Costadoro mokken. Met een gemixt pakket kan je fijn afwisselen tussen de verschillende smaken koffie.

Proef Illy: de premium koffie uit Italië

Premium koffie van Illy maakt ook onderdeel uit van verschillende proefpakketten, zoals de Huis Melange. In dit pakket zit de Classico blend van Illy. De hazelnootachtige smaak bevat ook fruitige en houtaccenten. Hou je van milde koffie met een laag cafeïne gehalte? De Illy Caffè bevat minder dan 1,5% cafeïne en is zeker het proberen waard. Ook in het pakket Superieur Italië vind je de Illy Classico terug.

Op zoek naar een bijzonder proefpakket?

Over het samenstellen van een pakket hoef je niet meer na te denken. Voor de biologische fijnproever zijn er de biologische proefpakketten. Wil je weten wat Italië allemaal te bieden heeft? Ontdek het met het pakket dat de toepasselijke naam Reis Door Noord Italië heeft gekregen. Dit proefpakket is uitstekend geschikt voor liefhebbers van pittige koffie. Het Italiano Vero proefpakket bestaat uit een combinatie van Illy en Izzo bonen en Arabica Costadoro. Laat je verrassen door de stroperige afdronk met tonen van gember, drop en cacao. De Palombini-familie is sinds de jaren 40 van de vorige eeuw al bezig met experimenteren om de beste koffiemelanges te krijgen. Het Proefpakket Palombini laat je proeven hoe zeer dat gelukt is. Na het uitproberen van zo’n proefpakket wordt koffiebonen kopen een stuk eenvoudiger.

Pods & capsules in een proefpakket

Ga je zo nu en dan voor het gemak en kies je voor pods & capsules? Speciaal voor deze gelegenheden zijn er ook proefpakketten met pods en capsules. Het Proefpakket Nespresso capsules is een combinatie van zachte en volle Arabica smaken met een typische dark roasting espresso. Ook het Proefpakket Palombini pods is zeker het proberen waard.

Meteen goed van start

Ben je nog niet zo ervaren in het malen van je eigen koffiebonen? De smaak van vers gemalen Italiaanse koffie is onovertroffen. Maal jouw koffiebonen in een koffiemolen. Er zijn koffiemolens in verschillende prijscategorieën. Het grote voordeel van een koffiemolen is dat je de koffiebonen per portie kan malen. Zo blijven de aroma’s behouden en dat proef je.

Waar wil je over lezen?

Koffiebonen