Amsterdam

Amsterdam heeft er de laatste jaren een hoop koffiebarren bij gekregen. Een positieve ontwikkeling vinden wij, want Amsterdam liep wat betreft ‘fancy places’ een beetje achter op andere Europese hoofdsteden. Inmiddels heeft Amsterdam een inhaalslag gemaakt en kunnen we trots zijn op het aantal leuke koffiebarren die je in onze hoofdstad kunt bezoeken. Het aantal koffiebarren in Amsterdam is behoorlijk gestegen, waardoor het lastig wordt om een TOP 5 leukste koffiebarren te maken. Het zou tevens niet eerlijk zijn, aangezien wij lang niet alle koffiebarren in Amsterdam bezocht hebben. Daarom gaan we geen uitspraken doen over de ‘leukste koffiebarren’ in Amsterdam, maar gewoon leuke koffiebarren in Amsterdam die je absoluut een keertje moet uitproberen. Hier gaan we dan.. de 4 leukste koffiebarren in Amsterdam!

Koffiebar 1: Lot Sixty one

De meeste Amsterdammers kennen Lot Sixty One wel. Het koffiebarretje heeft een eigen rooster en zit inmiddels al een paar jaar op de hoek van kinkerstraat en Bilderdijkkade. Bij Lot Sixty One werken gepassioneerde barista’s die precies weten hoe ze latte art moeten toepassen. Op maandag en dinsdag worden de groene koffiebonen geroosterd, waardoor de geur van verse gebrande koffiebonen zich door de koffietoko verspreidt. Heerlijk!
Waar? Kinkerstraat 112, Amsterdam Bezoek hier de website van Lot Sixty One

Koffiebar 2: Beter&Leuk

Bij Beter&Leuk vind je heerlijke koffies en het is tevens een plek voor ontbijt en lunch. De meeste producten van de menu zijn homemade, waardoor alles lekker vers is. Wanneer je Beter&Leuk bezoekt, krijg je het gevoel dat je je in een huiskamer bevindt. Beter&Leuk is tevens een goede plek voor vegetariërs en veganisten, aangezien ze veel vega en vegan opties op de menukaart hebben.
Waar? 1e Oosterparkstraat 91, Amsterdam Bezoek hier de website van Beter&Leuk

Koffiebar 3: Back to black

Mocht je op zoek zijn naar een toffe koffiebar in het centrum, dan raden we jou Back to Black aan. Het is een kleine koffiebar, waar je heerlijk tot jezelf kunt komen bij het raam. De koffiebar heeft een heerlijke bank waar je kunt plaatsnemen en heeft een huiskat. De koffies smaken verrukkelijk – je kunt er zowel espresso als filterkoffies krijgen. Zeker een keer bezoeken als je in het centrum bent!
Waar? Weteringstraat 48 Bezoek hier de website van Back to black

Koffiebar 4: De Wasserette

De Wasserette staat hoog aangeschreven door de ware koffiekenners. De koffiebar ligt in de Pijp en is de perfecte plek voor een date met vrienden / vriendinnen of een zakelijke meeting. De locatie is perfect, de koffie nog beter en bovendien serveren ze heerlijke taartjes die je eigenlijk niet mag laten liggen. De Wasserette nog niet geprobeerd? Dan moet je dat zeker doen!
Waar? Eerste van der Helststraat 27, Amsterdam Bezoek hier de website van De Wasserette

Suggesties?

Ken je een hele leuke koffiebar die perse in het rijtje thuis hoort? Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Wij zijn altijd bereid koffiebarren aan onze lijst toe te voegen. Geef alleen wel even aan waarom deze koffiebar (in Amsterdam) in het bovenstaande lijstje behoort! Bezoekje aan Antwerpen? Lees dan ook ons blogartikel met de 4 leukste koffiebars in Antwerpen