Antwerpen

Niets is lekkerder dan een goed kopje koffie in een trendy koffiebar als je op city trip bent. Daarom geven we je in deze blog onze favoriete adresjes voor een perfecte koffie in Antwerpen. Antwerpen is altijd al een echte koffiestad geweest dankzij de haven. Tot op de dag van vandaag ligt de meeste ongebrande koffie ter wereld in de haven van Antwerpen en dat zie je ook terug aan de vele koffiebars in de stad.

1.Cuperus koffie

Deze bar is waarschijnlijk een van de oudste in de stad. Wat ooit begon als een traditioneel koffiehuis is uitgegroeid tot een van de hipste bars in de stad. De eigenaars branden niet alleen hun eigen koffie maar handelen ook direct met de koffieboeren. Zo zorgen ze er voor dat ze de beste kwaliteit hebben en dat de koffieboeren eerlijk vergoed worden voor hun harde werk. Cuperus heeft twee bars waar je terecht kan voor espresso, slow coffee en een uitgebreid assortiment aan thee.
CUPERUS KATELIJNEVEST Sint Katelijnevest 51 2000 Antwerpen CUPERUS PAARDENMARKT Paardenmarkt 28 2000 Antwerpen

2. Normo

De bar Normo is een favoriet onder de locals. Ze branden hun eigen koffiebonen in de zaak en in de zomer is het leuk om buiten te zitten in de oude binnenstad. Ze hebben lekkere espresso en slow coffee, maar probeer ook zeker een van de verschillende ijskoffies die ze op het menu hebben staan.
NORMO Minderbroedersrui 30 2000 Antwerpen

3. Caffenation

Dit is een van de bekendste koffiebars in de stad en ook een van de pioniers op gebied van specialty coffee in Antwerpen. Ze hebben een groot terras wat het een druk bezochte bar maakt in de zomermaanden. Al de koffiedrankjes die ze maken zijn bereid koffiebonen die ze zelf ter plaatse branden. Het enige nadeel van deze bar is dat het soms erg lang kan duren voor je van je kop koffie kan genieten omdat de bar zo groot is.
CAFFENATION Mechelsesteenweg 16 2000 Antwerpen

4. Black & Yellow Coffee Bar

In de hippe Antwerpse wijk ‘t Eilandje vind je de koffiebar Black & Yellow.  Het is een kleine gezellige bar waar je van uitstekende koffie kan genieten,met zicht op een van de bekendste Antwerpse gebouwen, het MAS (Museum aan de Stroom). Naast koffie staat hiphop bij de bar centraal, wat voor een extra hippe sfeer zorgt. Ben je in ‘t Eilandje, stop dan zeker even bij Black & Yellow.
BLACK & YELLOW Nassaustraat 7 2000 Antwerpen