Krups EA8150 Review

Hallo! Mijn naam is Frank,

Op deze pagina komt binnenkort een review van koffiemachine Krups EA8150 te staan. Hieronder vind je alvast een overzicht van de mogelijkheden, functies en voor wie deze koffiemachine bedoeld is.

Met de Krups EA8150 zet je met één druk op de knop een espresso, lungo of gewoon zwarte koffie. Het is mogelijk om 2 kopjes per keer te zetten. Een cappuccino zetten? Dat doe je handmatig met het stoompijpje naast de koffiemachine.

De Krups EA8150 is een koffiemachine zonder poespas en door de prijs / kwaliteitsverhouding één van de best verkochte koffiemachines van dit moment.

Wat is de capaciteit van de Krups EA8150?

De Krups EA8150 is perfect voor een huishouden van 2 – 4 personen. Deze koffiemachine is uitgerust met een waterreservoir van 1,7 liter en een bonenreservoir van 260 gram. Bij veelvuldig gebruik zullen de reservoirs regelmatig bijgevuld moeten worden. Met een waterreservoir van 1,7 liter zet je ongeveer 5 kopjes koffie, afhankelijk van de volume.

Dankzij het compacte formaat is de Krups EA8150 geschikt voor iedere keuken.

Hoe zet je een espresso met de Krups EA8150?

Nadat je de koffiemachine hebt aangezet, zet je met één druk op een knop een espresso. Via de instellingen is het mogelijk om de sterkte en hoeveelheid in te stellen. Dankzij een speciale aanstamp techniek van 30 KG, wordt de gemalen koffie gelijkmatig aangestampt wat voor een goede extractie zorgt.

De Krups EA8150 is geschikt voor espresso-liefhebbers of mensen die graag zwarte koffie drinken. Deze koffiemachine is minder geschikt voor mensen die dagelijks een cappuccino willen drinken. Het zetten van een cappuccino neemt met het stoompijpje aardig wat tijd in beslag. Drink je veel cappuccino’s? Dan is het wellicht beter om voor een andere koffiemachine te kiezen of een losse melkopschuimer aan te schaffen.

Een voordelige koffiemachine, wat mag je verwachten?

  • Veel instellingsmogelijkheden: Ondanks de lage verkoopprijs is de Krups EA8150 van veel instellingsmogelijkheden voorzien. Zo stel je de koffiesterkte, waterhoeveelheid, maalgraad (3 maalstanden) en temperatuur zelf in: de koffie is geheel naar eigen wens in te stellen.
    Koffie Profielen instellen: Het is mogelijk om deze instellingen op te slaan door een koffie profiel in te stellen. Zo hoef niet telkens de instellingen opnieuw in te voeren. De Krups EA8150 heeft geheugen voor 2 koffie profielen.
  • Cappuccino zetten met het stoompijpje: de Krups EA8150 is geschikt voor cappuccino-liefhebbers die af en toe van een cappuccino willen genieten. Aan de linkerkant van de machine bevindt zich een stoompijpje, waarmee je de melk handmatig opschuimt. Houd er rekening mee dat dit meer tijd in beslag neemt dan het zetten van een cappuccino met een automatische melkfunctie. De resultaten zijn wisselend, afhankelijk van hoe je het stoompijpje gebruikt.
  • Kopjesverwarmer: bovenop de machine bevindt een plateau met een verwarmingselement. Dit houdt de schone kopjes warm, perfect voor koffieliefhebbers die van hete koffie houden.
  • Verstelbare koffie-uitloop: verstel de koffie-uitloop op basis van de grootte van het kopje. Dit zorgt tevens voor een betere cremalaag.

Hoe werkt de bediening van de Krups EA8150?

De bediening verloopt via drukknoppen met duidelijke pictogrammen. Op het LCD-display wordt de bediening overzichtelijk weergeven. Zo weet je altijd wat je aan het doen bent. Ook worden meldingen voor bijvoorbeeld schoonmaken via het LCD-display gecommuniceerd. Het zetten van koffie, de instellingen aanpassen en het onderhouden verloopt regel je allemaal via de drukknoppen. Een simpele, maar duidelijke bediening die eenvoudig te begrijpen is.

Is de Krups EA8150 eenvoudig te onderhouden?

De Krups EA8150 wordt gezien als een onderhoudsvriendelijke koffiemachine, zeker voor de prijs die je betaald. Deze koffiemachine is uitgerust met een automatisch schoonmaakprogramma voor inwendige reiniging en ontkalking. De Krups EA8150 is uitgerust met de volgende onderhoudsprogramma’s:

  • Doorspoelen: bij het opstarten van de koffiemachine spoelt deze automatisch door. Bij de instellingen kun je ook aangeven dit zelf handmatig te doen.
  • Reinigingsprogramma: de Krups EA8150 geeft een melding wanneer het reinigingsprogramma gestart dient te worden. Deze bestaat uit 2 delen: de reinigings- en spoelcyclus. De zetgroep is niet uitneembaar, deze wordt tijdens het reinigingsprogramma uitvoerig schoongemaakt.
  • Ontkalkingsprogramma: Het geeft een melding wanneer er ontkalkt moet worden (ongeveer 1 keer per kwartaal). Het ontkalkingsprogramma neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Tijdens het ontkalkingsprogramma maak je gebruik van een ontkalkingstablet.
  • Melding: je ontvangt een melding wanneer het afvalbakje voor de koffiedik geleegd moet worden.

De onderdelen zijn helaas niet vaatwasbestendig. De koffiemachine is uitgerust met een waterfilter. Via de instellingen stel je de waterhardheid in jouw regio in. De waterfilter wordt hier vervolgens op geoptimaliseerd.