Wat is een Lungo?

info
Bijgewerkt op 28 jun 2023

Drink jij je koffie zwart? Probeer dan in plaats van je Americano of Espresso eens een Lungo. De naam zegt het eigenlijk zelf al – het koffiezetten met deze koffiestijl duurt extra lang. Maar hoe zet je deze ‘lange koffie’? Waar komt het drankje oorspronkelijk vandaan? En wat is precies het verschil met andere zwarte koffiestijlen?

Waar komt Lungo eigenlijk vandaan?

Er zit niet zo’n groot verschil tussen deze lange koffie en een standaard Espresso. Het grootste verschil is dat er bij een Lungo twee keer zoveel water wordt gebruikt bij het zetten en dat de koffie daardoor minder sterk wordt. Het zal dus echt wel even duren voordat het apparaat al het water door het filter heen heeft geperst.

Alles over de bereidingswijze

Het bereiden van de Lungo gaat volgens dezelfde stappen als een Espresso met als enige verschil dat er meer water door het filter wordt geperst. Dat zorgt ervoor dat de koffie meer van zijn eigenschappen afgeeft en dat de smaak dus wat bitterder is. Ook is de dosis cafeïne bij een Lungo groter dan bij een Espresso verdund met water. 

Met deze koffiezetapparaten kan dit drankje worden gemaakt: 

Ook met een Nespresso apparaat of een Dolce Gusto machine zet je een lekkere lungo. Als je niet weet wat beter bij je past kun je altijd een kijkje nemen bij bij onze TOP-10 met koffie cup machines.

Lungo vs Americano – wat is het verschil?

Het grote verschil met een Americano is dat dit drankje gewoon een Espresso is verdund met heet water. Omdat je een Lungo langer door de koffie laat lopen, krijg je dus misschien wel net zoveel in je beker, maar is de consistentie toch echt anders, sterker uiteindelijk.

Waar wil je over lezen?

info