Nespresso cups aanbiedingen: lijst met de goedkoopste cups

Bijgewerkt op 06 sep 2023

De koffie uit een Nespresso cup smaakt erg goed, net als dat Nespresso machines eenvoudig in gebruik zijn. Maar het is duidelijk hoe Nespresso zijn geld verdiend: met de verkoop van dure Nespresso cups. Een Nespresso Original cup kost al gauw 30 cent per stuk en dat is duur koffie zetten. Of je nu op zoek bent naar aanbiedingen voor Nespresso machines of voor de capsules op deze pagina ben je aan het juiste adres.

Gelukkig zijn er vandaag de dag goedkopere alternatieven beschikbaar voor zowel de machines als de capsules. Om jou een handje te helpen met het besparen van geld en het vinden van lekkere capsules hebben wij de goedkoopste capsules voor jou op een rijtje gezet. Al deze capsules zijn compatibel met Nespresso machines. Ook hebben we een lijst samengesteld met Nespresso machine aanbiedingen.

Waar ben je naar op zoek?

Selectie goedkoopste capsules 2023

Om direct met de deur in huis te vallen: Nespresso houdt niet zo van kortingen. Dit is de reden dat ik een lijst heb opgesteld met de goedkoopste capsules. Deze capsules zijn van andere merken dan Nespresso, maar zijn wel compatibel met een Nespresso apparaat.

De capsules van Altezza zijn het goedkoopste met een prijs van € 0,16 per capsule. Tijdens onze zoektocht naar de goedkoopste capsules kwamen wij tot de conclusie dat je vaak het goedkoopst uit bent met een proefpakket. Een proefpakket bestaat uit diverse koffiesmaken van t’ zelfde merk of van verschillende merken.

Hoe zit het dan met Nespresso cups aanbiedingen?

Zoals we al aangaven houdt Nespresso niet zo van kortingen. Zoals je waarschijnlijk al weet zijn Nespresso capsules alleen verkrijgbaar in een Nespresso boutique of in de webwinkel van Nespresso. Je kunt Nespresso capsules kopen bij derde partijen, maar dan ben je vaak nog duurder uit.

Smaken alternatieven hetzelfde als Nespresso cups?

Goedkope nespresso capsules
Smaak alternatieven. Bron.

Nee, helaas niet, maar dat betekent niet dat ze niet lekker zijn. Sommige gebruikers zweren bij Nespresso en vinden andere merken niet lekker. Maar daar ben ik het niet mee eens. Je zult capsules van verschillende merken en met verschillende smaken moeten uitproberen om te bepalen wat voor jou het lekkerst is. Dit is de reden dat ik een proefpakket van harte aan kan raden. Ten eerste ben je dan een stuk goedkoper uit en ten tweede kom je erachter welke capsules je het lekkerste vindt.

Word ambassadeur voor Nespresso cups aanbiedingen

Nespresso cups aanbiedingen
Ambassadeur bij Nespresso

Om korting te ontvangen op de Nespresso capsules dien je ambassadeur te worden. De kortingen zijn voornamelijk voor accessoires, schoonmaakmiddelen en soms op de capsules. Hoe het werkt, lees je hieronder:

Bij het aanmaken van een Nespresso account wordt je automatisch een Connoisseur, waarmee je gratis deelneemt aan koffie masterclasses en de capsules gratis geleverd worden. 

 • Ben je langer dan 5 jaar lid of heb je meer dan 1.000 capsules besteld dan wordt je een expert. Hiermee ontvang je een gratis ontkalkingsset en 15% korting op alle accessoires. 
 • Ben je langer dan 10 jaar lid of heb je meer dan 1.500 capsules besteld dan waarmee je de eerste keuze hebt voor exclusieve koffies en private sales ontvangt op de Nespresso capsules. 

Lees hier de voorwaarden op de website van Nespresso.

Herbruikbare Nespresso capsules: de goedkoopste oplossing

Herbruikbare capsules
Herbruikbare capsules: goedkoper en milieuvriendelijker

Herbruikbare Nespresso capsules vullen met gemalen koffie is nog steeds het goedkoopst. Deze herbruikbare capsules zijn verkrijgbaar voor een paar tientjes en zijn gemaakt van plastic of metaal. Het werkt heel simpel: je opent de capsule en vult het met gemalen koffie. Vervolgens sluit je de capsule met een filter. Voor de beste resultaten kies je voor versgemalen koffie, maar dan heb je wel een bonenmaler nodig.

Dit is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens een stuk milieuvriendelijker. Zo houd je alleen de koffiedik over als afvalproduct, maar dat is biologisch afbreekbaar.


Nespresso machine aanbiedingen

Nespresso machines komen in vele soorten en maten. Zo heb je de Krups Nespresso Essenza Mini XN110B al vanaf 90 euro, terwijl een Nespresso machine met automatische melkopschuimer zoals de Nespresso De’Longhi Lattissima Pro EN750.MB al gauw meer dan 300 euro kost.

Hieronder vind je onze favoriete betaalbare Nespresso machines:

Beste Nespresso machine zonder melkopschuimer1

De De’Longhi Nespresso Inissia EN80B is een solide en klein koffieapparaat voor mensen die op zoek zijn naar een simpele koffiemachine zonder al teveel poespas. Lees meer..

Specificaties
 • 2 koffiespecialiteiten
 • Waterreservoir: 0,8 liter
 • Met schoonmaak indicatielampje
 • Druk van de pomp: 19
 • Verstelbare watervolume

Bekijk meer specificaties.

Plus- en minpunten
 • Simpele en stijlvolle Nespresso apparaat
 • Snel opwarmen, binnen 25 seconden opgewarmd
 • Machine geschikt voor een kleinere keuken dankzij het compacte design
 • Welkomspakket met met 14 verschillende soorten capsules
 • Soorten koffie: lungo en espresso
 • Door lekken na gebruik
 • Maakt redelijk veel lawaai
Bekijk introductievideo
In een notendop

Ben je op zoek naar een goedkope Nespresso machine zonder waarmee je gewoon lekkere koffie kunt zetten? De Nespresso De’Longhi Inissia EN80Bkost nog geen 100 euro. Het is een compacte

koffiemachine met een waterreservoir van 0,7 liter.

Instelmogelijkheden

Met De’Longhi Nespresso Inissia EN80B heb je keuze uit 2 koffiespecialiteiten: zowel espresso als een lungo. De koffie smaakt goed zoals we dat gewend zijn van Nespresso. Je past de sterkte van de koffie aan door de hoeveelheid water te verminderen.

Capaciteit

Drink je veel koffie dan zal je het waterreservoir regelmatig moeten bijvullen. De Nespresso De’Longhi Inissia EN80B is door het compacte formaat geschikt voor 1 – 5 bakjes koffie op een dag. Drink je meer koffie dan raad ik aan verder te kijken naar een machine met een ruimere waterreservoir.

Het opvangbakje is daarentegen wel redelijk ruim. Hier kun je 11 lege capsules in kwijt.

Mijn conclusie

Door de kleine afmetingen is de De’Longhi Nespresso Inissia EN80B vooral geschikt voor huishoudens met een kleine keuken. Het waterreservoir is hierdoor behoorlijk klein; deze zal je dus regelmatig moeten bijvullen bij veelvuldig gebruik.

Kortom, deze machine heeft een uitstekende prijs- en kwaliteitsverhouding en is daarom één van de best verkochte Nespresso apparaten ten alle tijden.

Ben je op budget, maar wil je graag een ruimere waterreservoir? Dan kies je voor de Krups Nespresso Citiz XN741510 met een waterreservoir van 1,1 liter.

Beste Nespresso apparaat (budget)2

De Nespresso Magimix Essenza M115 is één van de compactste koffiecupmachines en past in iedere keuken. Dit koffieapparaat cups werd door de Consumentenbond uitgeroepen tot de beste koop. Lees meer..

Specificaties
 • 2 koffiespecialiteiten
 • 19 bar hogedruksysteem
 • Waterreservoir: 0,6 L
 • Instelbare koffiesterkte
 • Instelbare kopgrootte

Bekijk meer specificaties.

Plus- en minpunten
 • dankzij het compacte formaat geschikt voor kleinere keukens.
 • indicatielampje voor schoonmaken
 • instelbare watervolume en koffiesterkte
 • Energiebesparing modus schakelt in na 3 minuten inactiviteit, automatische uitschakeling na 9 minuten
 • Verkrijgbaar in kleur zwart, rood, groen, wit
 • kleine waterreservoir van 0,6 liter
 • kleine capsule opvangbak: 6 stuks
Bekijk introductievideo
In een notendop

De Nespresso Magimix Essenza Mini M115 is een compact apparaat en dus geschikt voor iedere keuken. Door het compacte design moet je het doen met een waterreservoir van 0,6 liter wat voldoende is voor 3 tot 4 kopjes koffie.

Houd er rekening mee dat het apparaat ook water gebruik voor- en na het koffie zetten voor het doorspoelen. Door het kleine waterreservoir warmt het apparaat binnen 25 seconden op.

De Nespresso Magimix Essenza M115 is verkrijgbaar in verschillende kleuren: rood, groen, wit en zwart.

Instelmogelijkheden

De Nespresso Magimix Essenza Mini M115 is een simpel apparaat met 2 geprogrammeerde kopgroottes: lungo en espresso. Je past de sterkte van de koffie aan door de hoeveelheid van het water te verminderen.

Mijn conclusie

De Nespresso Magimix Essenza M115 is het juiste apparaat voor jou wanneer je zo nu en dan een kopje koffie drinkt. Het is een apparaat zonder poespas die weinig ruimte inneemt.

Wil je ook graag een cappuccino zetten, dan kies je voor de Magimix Nespresso Essenza Mini Zwart + Melkopschuimer

Naast de Nespresso Essenza kun je ook kiezen voor Nespresso Pixie, dat een waterreservoir heeft van 0,7 liter. Met de Nespresso Pixie haal je een betrouwbare machine in huis dat al jarenlang één van de best verkochte Nespresso machines is. Wel is de Krups Nespresso Pixie XN304T iets duurder.

Ps. de Krups Nespresso Essenza Mini XN110B en Nespresso Magimix Essenza Mini M115 zijn exact dezelfde machines, geproduceerd door twee verschillende merken.

Beste Nespresso apparaat voor Vertuo3

Met de Krups Nespresso apparaat Vertuo Plus XN903N zet je extra grote koffies met de Vertuo capsules. Let op: hier heb je speciale capsules voor nodig. Lees meer..

Specificaties
 • Geschikt voor 5 verschillende kopgroottes
 • Instelbare koffievolume
 • Waterreservoir: 1,2 liter
 • Aantal kopjes per zetbeurt: 1
 • Schoonmaak Indicator

Bekijk meer specificaties.

Plus- en minpunten
 • 5 verschillende volumes (40 ml tot 414 ml)
 • Ontkalking- en schoonmaak indicator
 • Redelijk groot waterreservoir: 1,2 liter
 • Ruime opvangbak voor lege capsules (10 stuks)
 • Koffie met een volle en intense smaak dankzij de Vertuo techniek van Nespresso.
 • Duur koffie zetten
 • Geen melkspecialiteiten
Bekijk introductievideo
In een notendop

Houd je van grotere koffies, dan zou ik zeker de Krups Nespresso Vertuo Plus XN903N overwegen. De grootste bak koffie is 414 ml, wat een stuk groter is in vergelijking met een lungo uit een Originele Nespresso.

Verder heeft deze Nespresso machine van krups een ruim waterreservoir van 1,2 liter. Dat moet ook wel, aangezien de koffies die je zet meer water vereisen. Je past de sterkte van de koffie aan door de waterhoeveelheid aan te passen.

Mijn conclusie

Ik ben groot fan van Nespresso koffie en vind de nieuwe zetmethode Vertuo zeker van toegevoegde waarde. Zo heb je keuze uit andere smaken en kun je een grote kop koffie drinken, iets wat met de Nespresso Original niet kan. Maar de prijs van de Vertuo capsules is behoorlijk aan de hoge kant en kunnen oplopen tot wel 70 cent per capsule.

Niet iedereen heeft zin om duur koffie te drinken. Helaas zijn er ook nog geen goedkopere alternatieven voor de Vertuo capsules. Meer weten over Nespresso Vertuo?

Overzicht TOP-3 beste nespresso-aanbiedingen-koffiemachines

Beoordeel dit artikel:
4.8 uit 5 gebaseerd op 38 beoordelingen.
Frank

Frank

Koffiefanaat & restauranthouder

Als koffie-fanaat vind ik het erg leuk om koffie apparatuur te beoordelen. Van koffiebonen tot volautomatische koffiemachines. Kom je er niet uit? Stuur mij gerust een mailtje.


Overige testen 2023

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes. Bekijk de resultaten van onze beoordelingen en ontdek wat het beste bij jou past.

TOP-10 beste Nespresso

Testresultaten 2023

Op zoek naar een Nespresso machine? Bekijk de machines die wij tot de beste 10 koffiemachines hebben uitgeroepen in onze Nespresso machine test.

Nespresso De’Longhi

Keuzehulp 2023

Op zoek naar een De’Longhi Nespresso machine? In onze keuzehulp bespreken we verschillende koffiemachines uit het assortiment van De’Longhi.

Nespresso Sage

Keuzehulp 2023

Op zoek naar een Sage Nespresso machine? In onze keuzehulp bespreken we verschillende koffiemachines uit het assortiment van Sage.

Nespresso Krups

Keuzehulp 2023

Op zoek naar een Krups Nespresso machine? In onze keuzehulp bespreken we verschillende koffiemachines uit het assortiment van Krups.

Nespresso Magimix

Keuzehulp 2023

Op zoek naar een Magimix Nespresso machine? In onze keuzehulp bespreken we verschillende koffiemachines uit het assortiment van Magimix.

Sage Nespresso Creatista

Review 2023

De Sage Nespresso Creatista heeft een automatische stoomwand. Je stelt zelf de stevigheid en temperatuur van het melkschuim in.