Dit zijn de nieuwste koffiemachines van 2022

Koffiezetapparaat bonen
Bijgewerkt op 12 apr 2023

Elk jaar worden er weer nieuwe koffiemachines uitgebracht. Hieronder vind je de nieuwste koffiemachines die gelanceerd zijn in 2022:

Siemens EQ.700 Integral TQ705R03 volautomatische espressomachine

De EQ 700 Integral TQ705R03 van Siemens is een volautomatische espressomachine. Er zijn zeven specialiteiten voorgeprogrammeerd: cafe latte, cafe lungo, cappuccino, espresso, espresso macchiato, latte macchiato en 2x cappuccino. Door middel van een app kun je ook zelf koffie samenstellen en bewaren. Bovendien bedien je het apparaat met diezelfde app desgewenst op afstand. Het enige wat je zelf moet doen, is zorgen dat de reservoirs voor water (2,5 l), koffiebonen (350 g) en melk (0,7 l) voldoende gevuld zijn. De TQ705R03 is uitgevoerd in rvs-look, maar ook verkrijgbaar in het antraciet (TQ705R01) en zwart (TQ705R05).

Op zoek naar een Siemens koffiemachine?

Saeco Xelsis Suprema, Xelsis Deluxe en GranAroma

Fabrikant Saeco bracht in 2022 maar liefst drie nieuwe modellen op de markt, de Saeco Xelsis Suprema SM8889/00, de Saeco Xelsis Deluxe SM8785/00 en de Saeco GranAroma SM6585/00.

Saeco Xelsis Suprema SM8889/00

Zoek je een koffiemachine met onbegrensde mogelijkheden, dan is deze nieuwe Saeco Xelsis Suprema SM889/00 beslist het overwegen waard. Afhankelijk van de door jou ingevoerde soort koffiebonen krijg je de keuze uit maar liefst 22 koffievarianten, die je ook nog eens helemaal kunt afstemmen op jouw smaak. Ook kun je kiezen tussen 1 kop of 2 kopjes. Dat alles doe je via een overzichtelijk touchscreen, waarop je zelfs instructiefilmpjes kunt bekijken. De Saeco Xelsis Suprema SM889/00 heeft een vermogen van 1.500 Watt en een pompdruk van 15 bar. Het waterreservoir is 1,7 liter, het melkreservoir 0,6 liter en er kunnen 450 gram bonen in.

Saeco Xelsis Deluxe SM8785/00

De Saeco Xelsis Deluxe SM8785/00 is gelijk aan de Saeco Xelsis Suprema SM8889/00, alleen is het display wat kleiner. Het maakt deze uitvoering een stuk goedkoper.

Saeco GranAroma SM6585/00

Qua prestaties doet de Saeco GranAroma SM6585/00 niet of nauwelijks onder voor de Xelsis apparaten. De bediening gaat alleen niet via een display, maar met knoppen. Ook kun je in plaats van 8 “slechts” 6 eigen profielen opslaan. Het bonenreservoir is kleiner, maar het waterreservoir juist weer wat groter. Het voornaamste verschil is de prijs. Die ligt bij de GranAroma een stuk lager.

Op zoek naar een Saeco koffiemachine?

Jura – ENA 4

De nieuwe Jura ENA 4 is een 1-persoons koffiemachine, die is voorzien van enkele technische innovaties. Zo beschikt hij over de nieuwe AromaG3-molen. Die werkt snel en gelijkmatig, waarbij het volle aroma van de bonen behouden blijft. Met het pulsextractieproces (PEP) wordt het hete water in korte intervallen door de gemalen koffie gestuwd, waardoor je een espresso of ristretto van professionele kwaliteit kunt brouwen. Je kiest uit 8 intensiteitsniveaus om de koffie exact aan jouw voorkeur te laten voldoen. De Jura ENA 4 blinkt ook uit in bedieningsgemak: met een druk op de knop kies je voor de gewenste kopgrootte en koffiesterkte.

Op zoek naar een Jura koffiemachine?

Krups Evidence ECO-Design en Intuition Preference

In 2022 verschenen twee nieuwe Krups koffiemachine op de markt: de Krups Evidence ECO-Design EA897B en de Krups EA875E Intuition Preference + Chrome.

Krups Evidence ECO-Design EA897B

De Krups Evidence ECO-Design EA897B volautomatische koffiemachine kreeg in juni 2022 een hoge waardering van de website Kieskeurig. Niet vreemd, want het is een meer dan compleet apparaat dat uitstekende koffie maakt in 7 voorgeprogrammeerde varianten: americano, cafe latte, cappuccino, espresso, latte macchiato, lungo en ristretto. Je kunt er 2 kopjes tegelijk mee zetten.

Krups EA875E Intuition Preference+ Chrome

De Krups EA875E Intuition Preference+, uitgevoerd in chroom-optiek kunststof, zou je het grote broertje van de Evidence ECO-Design kunnen noemen. Met 11 voorgeprogrammeerde varianten (behalve de eerder genoemde ook doppio, espresso macchiato, dubbele espresso en flat white), een melkreservoir en een grotere watertank (3 om 2,3 liter) zijn de mogelijkheden net iets uitgebreider en luxer. Dat geldt ook voor de bediening via het touchscreen. Wel is de Intuition Preference+ een stukje groter dan zijn kleine broertje. Logischerwijs geldt hetzelfde voor de aanschafprijs.

Op zoek naar een Krups koffiemachine?

SMEG koffiebonen machine

Een fraai retro design (zoals je van een SMEG apparaat mag verwachten), eenvoudige bediening en lekkere koffie. Dat zijn de essentiële kenmerken van de nieuwste SMEG volautomatische koffiebonen machine. Hij heeft een vermogen van 1.350 Watt, een pomp van 19 bar, een bonenreservoir voor 150 gram bonen en een waterreservoir van 1,4 liter. Je vult het apparaat met bonen en water, zet het aan, stelt de sterkte en de hoeveelheid in en in een mum van tijd heb je een heerlijk kopje koffie of espresso. Heet water kan ook. Na 20 minuten schakelt het apparaat automatisch uit. Verkrijgbaar in zwart(BCC01BLMEU), wit(BCC01WHMEU), rood (BCC01RDMEU) en taupe (BCC01TPMEU).

Waar wil je over lezen?

Koffiezetapparaat bonen