Over ons

Over baristaworden.nl

Welkom bij Baristaworden.nl, dé plek waar koffieliefhebbers samenkomen om thuis nog betere koffie te zetten. Opgericht door Frank, een toegewijde koffieliefhebber, zijn wij vastbesloten om jou te begeleiden in de wereld van koffie. Dit doen we met gepassioneerde koffieliefhebbers, maar ook in samenwerking met experts binnen de koffiewereld. 

Op onze website vind je how-to gidsen, productreviews en heerlijke recepten voor “Food & Pairing”. Heb je een specifieke vraag over hoe je thuis nog betere koffie kunt zetten? Stuur ons dan gerust een mailtje, dan komen wij binnen 48 uur bij je terug.

Socials


Hoe wij testen

Arabica koffiebonen

Op dit moment zijn we druk achter de schermen bezig om producten gerelateerd aan koffie écht te gaan testen en 100% onafhankelijk testen te publiceren. De huidige onderzoeken die je op onze website vindt zijn als volgt tot stand gekomen:

  • Zelf testen: We analyseren elk product zelf om de gebruikerservaring te begrijpen.
  • Interviews: We verzamelen inzichten door gesprekken te voeren met eigenaren van koffiemachines.
  • Online beoordelingen: We nemen klantenbeoordelingen door om een breed perspectief te verkrijgen.
  • Experts: We raadplegen koffie-experts voor hun professionele mening.

Door deze methoden te combineren, streven we ernaar om betrouwbare en eerlijke beoordelingen.


Ons team

Frank Raveling

Eigenaar

Mijn relatie met koffie begon als twintiger met de verkoop van liquid koffie aan sportverenigingen, maar tegen Goliat, die Douwe Egberts heette, was ik helaas niet opgewassen.

Vandaag de dag ben ik eigenaar van een eettentje in Hoi An, Vietnam waar we ons best doen goede koffie te serveren. En staan we op het punt om een nieuw koffiemerk te lanceren, waarmee we ons richten op kwaliteitskoffie uit Indonesië, waar ik momenteel woonachtig ben. Daarover binnenkort meer!

Hoe drink jij je koffie?
Het liefst drink ik gewoon zwarte koffie of een flat white bij een lokale koffiebar, maar voor mijn dagelijks to-go-to koffies wissel ik mijn volautomaat (Jura Ena Micro 1) af met een cafetiere. Op warme dagen drink ik het liefst een ijs V60. 

Lees ook mijn tips voor het starten van een restaurant of een koffiebar.

Bekijk geschreven artikelen door Frank

Tung Nguyen

Tung Nguyen

Barista & online klusjesman

Tung is een ervaren barista die 1.5 jaar voor het restaurant van Frank heeft gewerkt. Vandaag de dag helpt hij met het publiceren van de content en zorgt hij ervoor dat de website er altijd gelikt uit ziet.

Hoe drink jij je koffie?
Als Vietnamees drinkt Tung graag Vietnamese koffie met gecondenseerde melk. Zeker eens de moeite waard om te proberen!

Raffaele Rega

Raffaele Rega

Italiaanse chef, schrijver en bedenker van recepten.

Raffaele, we noemen hem ook wel Raph, besteedt het grootste deel van zijn tijd aan het zoeken naar lokale en seizoensgebonden ingrediënten, de basis van elk goed recept. Hij werkte een aantal jaar in Noorwegen als barista voordat hij begon met koken. Bij terugkomst in Italië opende hij één van de eerste koffiecafés met een zuurdesem bakkerij in Napels.

Favoriete keuken?
Mediterraans – Japans – Thais 

Hoe maakt Raph zijn koffie?
French Press in de ochtend – Cappuccino aan de bar (minstens 3 keer per week) – Espresso na de lunch 

Wat doet Raph voor baristaworden.nl?
Hij ontwikkeld de meeste recepten voor “food & pairing” 

Bekijk geschreven recepten door Raph.

Đặng Nhân

Barista & koffiebar eigenaar

Nhan zei vaarwel tegen zijn baan als ontwerper en stapte de koffiewereld binnen. Na acht jaar, negen koffiezaken en ontelbare kopjes koffie, heeft hij nu zijn eigen koffiebar in Hoi An (Sunny Coffee’s corner). Hier vervult hij niet alleen zijn passie, maar blijft hij dagelijks ook meer leren over koffie!


In de media


Samenwerken?

Bij BaristaWorden.nl is ons primaire doel om consumenten te helpen bij het nemen van weloverwogen aankoopbeslissingen door middel van onafhankelijke reviews. Zie je mogelijkheden voor een samenwerking? Lees dan meer over samenwerken of neem contact met ons op.