Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

We supply the knowledge, you fill the cup!

Hallo! Ik ben Frank, de persoon achter baristaworden.nl. Mijn liefde voor koffie ontstond tijdens mijn reis door Zuidoost-Azië. Hier begon de zoektocht naar de beste koffiebarretjes en heb ik uiteindelijk in verschillende koffiebarretjes als barista gewerkt. 

Eenmaal terug in Nederland heb ik mijn kennis over koffie uitgebreid en ging ik op zoek naar een koffiemachine en de juiste barista tools om thuis lekkere koffie te zetten.

Al snel kwam ik erachter dat het lastig is een betrouwbare bron met informatie te vinden. Fabrikanten investeren veel geld in marketing, waardoor ik niet meer wist wat ik moest geloven. En toen werd baristaworden.nl geboren..

Wat doen wij?

Jou helpen bij het maken van de juiste
aankoopbeslissingen

Met baristaworden.nl hoop ik jou te helpen met het maken van de juiste aankoop beslissingen op het gebied van koffie en apparatuur.
Zo schrijf ik reviews voor koffiemachines, molens, melkopschuimers en bonen om voor jou de keuze makkelijker te maken. Verder geef ik samen met mijn compagnon Joachim tips om thuis (nog) lekkere koffie te zetten.

Mijn belofte

Objectieve & onafhankelijke reviews

Met baristaworden.nl hoop ik jou te helpen met het maken van de juiste aankoop beslissingen op het gebied van koffie en apparatuur.

Zo schrijf ik reviews voor koffiemachines, molens, melkopschuimers en bonen om voor jou de keuze makkelijker te maken. Verder geef ik samen met mijn compagnon Joachim tips om thuis (nog) lekkere koffie te zetten.

Hoe testen wij?

Jaarlijks publiceren we nieuwe testen voor koffiezetapparaten, koffiemolens en koffiebonen.
Maar hoe voeren wij die testen nu precies uit en waar letten we op?

Producten testen

in mijn keuken test ik voornamelijk koffiemachines. Zo neem ik de machine voor een bepaalde tijd in gebruik en beoordeel ik de machine op basis van verschillende criteria (deze vind je hieronder). Hier ben ik onlangs mee begonnen en in de toekomst hoop ik onze testcapaciteit uit te breiden en meer machines, molens en bonen te testen. 

Interview experts

Joachim en ik kennen veel mensen uit de koffiewereld waaronder koffieboeren, barista’s, koffiebranders en koffie inkopers. Uit gesprekken met deze experts leren we veel over koffie en koffie apparatuur. 

Reviews online

omdat we koffie zo leuk vinden is het voor ons makkelijk om veel reviews, artikelen en boeken te lezen over koffie. Al deze kennis helpt ons met het beoordelen van koffie apparatuur en bonen.

Interview gebruikers

de meest waardevolle informatie halen we uit gesprekken met mensen die de apparatuur dagelijks gebruikt. Deze feedback nemen we mee in onze beoordeling en reviews.


Waar letten we op bij het testen?

Bij het testen van koffieapparatuur letten we op de volgende zaken:

  1. Bouwkwaliteit: welke materialen zijn er gebruikt voor de binnen- en buitenkant. Is alles van plastic of worden er duurzame materialen gebruikt? De bouwkwaliteit is een belangrijk aspect voor de levensduur. 
  2. Prestatie: hoe consistent is de machine of koffiemolen? Hoe smaakt de koffie bij een koffiemachine? Kun je meerdere bakjes tegelijk zetten?
  3. Schoonmaak en onderhoud: hoeveel tijd ben je kwijt aan het onderhouden van de machine? Welke schoonmaakprogramma’s zijn er aanwezig en welke stappen dien je zelf uit te voeren? Hoe maak je de zetgroep – het belangrijkste onderdeel in een koffiemachine goed schoon?
  4. De bediening: hoe werkt de bediening en spreekt het voor zich? Is de bediening op een logische wijze ingericht? Is het mogelijk om met één druk op de knop een cappuccino te zetten?
  5. Prijs: Staat de prijs in verhouding met de kwaliteit en prestaties van de machine?

In de toekomst..


In de toekomst hoop ik meer koffie apparatuur en koffiebonen te reviewen. Dagelijks ben ik druk bezig met het verbeteren van de content en in de toekomst hopen we onze kanalen uit te breiden met een videokanaal. Binnenkort gaan we met baristaworden.nl live in Duitsland, alleen dan wel onder een andere naam, namelijk: mrkoffein.de.


Verbeterpunten?


Omdat ik dagelijks naar mijn website loop te staren, is het soms lastig te bepalen hoe ik de content het beste kan weergeven. Ik sta daarom altijd open voor verbeterpunten. Zie je iets wat volgens jou beter kan? Dan hoor ik dat graag. Ook complimentjes zijn welkom ;-).


Onze bloggers

Frank reist graag de wereld over en verblijft meer in het buitenland dan in Nederland. Als oprichter van baristaworden.nl en NOURISH eatery in Hoi An, Vietnam bepalen koffie en eten grotendeels zijn leven. ”Elke dag zijn er weer nieuwe dingen te leren, dat maakt de koffiewereld zo interessant ” – aldus Frank

De grootste passie van Joachim is de wereld van eten, drinken en reizen. Na een reis in Centraal Amerika raakte hij gebeten door koffie en alles wat er mee te maken heeft. In 2016 deed hij mee met het Belgisch barista kampioenschap, waar hij in de top 5 belandde. Joachim volgt de wereld van koffie op de voet en schrijft regelmatig voor baristaworden.nl.


Contact opnemen


Overige testen 2021

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes. Bekijk de resultaten van onze testen en vindt wat het beste bij jou past.

TOP-10 beste pistonmachines

Testresultaten 2021

Met een piston espressomachine doe je alle handelingen zelf waarmee je de volledige controle over de smaak hebt.

TOP-6 beste filter-koffiezetapparaten

Testresultaten 2021

Filter-koffiezetapparaten is nog steeds de goedkoopste manier van koffie zetten. Van budget tot apparaten met meerdere functies.

TOP-10 beste koffiecupmachines

Testresultaten 2021

Met capsulesystemen zoals Nespresso en Dolce Gusto heb je veel keuze uit verschillende smaken én zet je snel even een kopje koffie.

TOP-9 beste koffiemolens

Testresultaten 2021

Met een koffiemolen zet je altijd koffie van versgemalen koffiebonen. Van elektrisch tot handmatig: welke past bij jou?

TOP-10 beste Nespresso machines

Testresultaten 2021

Nespresso is al jarenlang een razend bekend merk wereldwijd, dankzij de heerlijke koffie en de snelle bereiding.

TOP-10 beste koffiebonen

Testresultaten 2021

Smaakt de koffie thuis niet? Onze testresultaten met de lekkerste bonen bieden uitkomst. Aanbevelingen voor espresso & filterkoffie.

TOP-10 beste volautomatische koffiemachines

Testresultaten 2021

Met één druk op de knop genieten van een espresso, cappuccino of latte macchiato gemaakt van versgemalen koffie.