De’Longhi Dinamica ECAM 350.55.B Kopen? Lees Eerst Onze Review

Vandaag schrijf ik een review over het instapmodel van De’Longhi Dinamica; de nummer 7 in onze TOP-10 met de beste bonen koffiezetapparaten en speciaal ontworpen voor cappuccino-liefhebbers.

Bijgewerkt op 28 dec 2023
de'longhi dinamica ecam 350.55.b
Inhoudsopgave
  • De De’Longhi Dinamica ECAM 350.55.B is als beste koffiemachine voor cappuccino-liefhebbers uit onze test gekomen.
  • Dankzij het dubbele thermoblock kun je rekenen op een snelle bereiding van melkspecialiteiten én een lekkere warme cappuccino.
  • Aan de bovenkant van het melkreservoir stel je de stevigheid van het melkschuim in.
  • Helaas heeft deze koffiemachine slechts geheugen voor één koffieprofiel

Heb je weinig tijd?


In het kort

De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B
Met de De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B zet je met één druk op de knop een cappuccino

De De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B is wat mij betreft één van de betere koffiezetapparaten voor cappuccino-liefhebbers. Het apparaat is voorzien van twee verwarmingselementen; één voor de koffie en één voor de melk. Je kunt er een cappuccino, latte macchiato of een flat white mee zetten én stelt zelf de stevigheid van het melkschuim in. 

De keerzijde is dat de geïntegreerde koffiemolen in de DeLonghi ECAM 350.55 b Dinamica best wat lawaai maakt. Ook vind ik het persoonlijk jammer dat je geen 2 melkspecialiteiten per keer kunt zetten. De bediening had wat mij betreft ook wat luxer gekund.

Onze beoordelingen


Smaak van de koffie
8/10
Prestaties
7/10
Gebruiksgemak
8/10
Onderhoud
7/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
7/10

Vormgeving & het ontwerp

De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B
De bouwkwaliteit van de De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B is van middenklasse

Ik vind de De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B er best mooi uit zien. Normaal gesproken ben ik geen fan van glossy zwart, maar in combinatie met de chrome afwerking vind ik het een mooi geheel. De Delonghi Dinamica oogt compact; er steekt ook geen bonenreservoir boven de machine uit – wat handig is als je het apparaat ergens onder wilt plaatsen.

De behuizing is van plastic, maar desalniettemin voelt het apparaat stevig aan. Ik vind alleen dat het lekbakje en andere kleine onderdelen wat goedkoop aanvoelen. Gelukkig staat De’Longhi bekend als een merk met een lange levensduur. 

Het waterreservoir is 1,8 liter groot, het bonenreservoir is goed voor 300 gram en het melkreservoir 300 ml.


De smaak van de koffie

De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B review
Dankzij de ongelijke druk geniet je van heerlijke espresso’s

De smaak van de espresso en Lungo vond ik verassend goed. Afhankelijk van de koffiebonen die je gebruikt heeft de espresso een mooie cremelaag. Per zetbeurt kun je de koffiesterkte aanpassen – van 1 tot 5 boontjes. Ook is de espresso lekker heet en kun je de temperatuur naar wens aanpassen.

In totaal heb je keuze uit 10 koffiespecialiteiten: cafe latte, cappuccino, doppio, dubbele espresso, espresso, flat white, latte macchiato, lungo, ristretto en warme melk.

Voor de beste espresso’s gaat mijn voorkeur uit naar Jura koffiezetapparaten, maar mocht je minder te besteden hebben dan doen de espresso’s / zwarte koffie uit de De’longhi Dinamica ECAM 350.55 niet veel onder in vergelijking met Jura.


Het melksysteem

De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B
De De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B is een verademing voor cappuccino-liefhebbers. Zo stel je de melktextuur zelf in én heeft deze koffiemachine twee thermoblocks: één voor de espresso’s én één voor de melk.

Het melksysteem bestaat uit een melkreservoir van 300 ml dat zich naast het apparaat bevindt. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar een melkfunctie met melkreservoir. Zo hoef je alleen maar het melk in het reservoir te plaatsen en zet je een cappuccino of latte macchiato met één druk op de knop – zonder dat je eerst een melkslangetje moet vastkoppelen. 

Een groot pluspunt aan dit apparaat is dat het een verwarmingselement (thermoblock) alleen voor de melk heeft. Het melkschuim is hierdoor op temperatuur (60 graden) en het zetten van een cappuccino neemt minder tijd in beslag. 

Tot slot vind ik het een groot pluspunt dat je zelf de stevigheid van het melkschuim kunt instellen. Dit doe je met de draaiknop die zich bovenaan het reservoir bevind. Je hebt dan keuze uit drie standen: warme melk, melkschuim minimaal en melkschuim maximaal.


De bediening

De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B
De bediening bestaat uit touchknoppen met een LCD-schermpje.

De bediening van de Dinamica ECAM 350.55 b bestaat uit een LCD scherm en drukknoppen. Dit werkt best prima, maar je moet er wel eerst even aan wennen. Zo kost het best wat tijd om de gewenste koffie te vinden, zeker als deze koffie onderaan de lijst staat. Ook het instellingspaneel ziet er best onoverzichtelijk uit als je het mij vraagt.

Wel is het vrij eenvoudig om per zetbeurt de koffiesterkte of volume aan te passen. Uiteindelijk red je je wel, maar ik zou dit apparaat niet aanraden aan mensen met leesproblemen.

Deze DeLonghi Dinamica biedt geen bediening via de smartphone aan.

Extra functionaliteiten

Het grote pluspunt aan deze volautomatische espressomachine is dat het twee verwarmingselementen heeft. Hierdoor is een cappuccino en latte macchiato altijd op temperatuur. Dankzij het luxe lattecrema systeem kun je zelf de stevigheid van het melkschuim instellen. 

Deze volautomatische koffiemachine biedt de mogelijkheid om jouw favoriete instellingen op te slaan als een koffierecept, welke je vervolgens met één druk op de knop kunt raadplegen. Wel vind ik het jammer dat je slechts één profiel kunt opslaan.


Schoonmaak & onderhoud

De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B
Houd er rekening mee dat een volautomatische koffiemachine niet onderhoudsvrij is.

Dankzij handige schoonmaakprogramma’s heb je weinig omkijken naar het onderhoud. De inbegrepen waterfilter maakt ontkalken overbodig. Deze waterfilter dien je regelmatig te vervangen afhankelijk van het gebruik en de waterhardheid in jouw regio.

Maak je geen gebruik van de waterfilter dan dien je het koffiezetapparaat bonen te ontkalken. Dit doe je met een ontkalkingtablet van De’Longhi.

Een voordeel is dat de meeste losse onderdelen vaatwasbestendig zijn: deksel bonenreservoir, koffie-uitloop, koffiedikbak, lekbak, melkreservoir, melkslang, opvangrooster en het waterreservoir.

De zetgroep is uitneembaar en spoel je handmatig af. Het onderhoud van de zetgroep is belangrijk, omdat hier veel koffieresten blijven plakken.


Onze conclusies

De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B review
Een compacte koffiemachine met voldoende mogelijkheden

De Delonghi Dinamica ECAM 350.55 b is naar mijn mening het beste koffiezetapparaat voor cappuccino-liefhebbers binnen deze prijsklasse. Het is een compleet apparaat die heerlijke koffie zet.

Wel vind ik het jammer dat je geen 2 cappuccino’s tegelijk kunt zetten, het apparaat slechts geheugen heeft voor één koffierecept en had de bediening wel wat moderner gemogen.

Zet je af en toe een cappuccino of latte dan zou je ook naar een volautomatische espressomachine uit een lagere prijsklasse kunnen kijken. Bijvoorbeeld de Philips 2200-serie. Deze heeft iets minder mogelijkheden en het melkschuim is minder goed – maar je bespaart wel +/- 200 euro.

Ben je op zoek naar een luxere volautomatische koffiemachine met bediening via een smartphone en de mogelijkheid om 2 cappuccino’s tegelijk te zetten dan zou ik Jura of Siemens overwegen.

Plus en
Minpunten

  • 13 koffievariaties
  • Dubbele thermoblock
  • Instelbare melktextuur
  • Service aan huis
  • Geen kopjesverwarmer
  • Slechts geheugen voor één profiel

Meer koffiemachines van DeLonghi bekijken? Bekijk dan het gehele assortiment van DeLonghi Koffiezetapparaten.

Of bekijk onze TOP-10 met de beste koffiebonen machines van 2022.


Dinamica black

De’Longhi Dinamica ECAM 350.55.B


De’Longhi Dinamica ECAM 350.55.B | video

Dit is de officiële productvideo van De’Longhi. Helaas zijn we nog niet in staat om onze eigen videos te maken, maar dat hopen we in de toekomst wel te doen.


De’Longhi Dinamica ECAM 350.55.B | specificaties


De’Longhi Dinamica ECAM 350.55.B


Over de auteur

Frank

Frank

Koffiefanaat & restauranthouder

Als koffie-fanaat vind ik het erg leuk om koffie apparatuur te testen. Van koffiebonen tot volautomatische koffiemachines. Kom je er niet uit? Stuur mij gerust een mailtje.

Beoordeel dit artikel:
5 uit 5 gebaseerd op 71 beoordelingen.

Lees meer reviews van:

De'Longhivolautomatische koffiemachines


Delonghi Dinamica ECAM 350.55 b
Delonghi Dinamica ECAM 350.55 b
Met instelbare schuimdikte