Delonghi Magnifica S kopen? Lees eerst onze Delonghi Magnifica S review

De Delonghi Magnifica S is al jarenlang één van de bestverkochte koffiemachines. Maar waarom eigenlijk? En met welke nadelen dien je rekening te houden?

Bijgewerkt op 28 dec 2023
Inhoudsopgave
 • Scoorde 4.6 sterren uit 964 reviews op Bol.com
 • Een cappuccino maak je met het stoompijpje
 • Vooral bedoeld voor zwarte koffie
 • Maakt best veel lawaai bij de bereiding

De'Longhi best verkochte koffiemachine

Delonghi Magnifica S kopen?


In het kort: wat mag je wel en niet verwachten?

Delonghi Magnifica S

De De’Longhi Magnifica S is al jarenlang één van de best verkochte koffiemachines. In de loop der jaren zijn er verschillende modellen uitgebracht zoals de De’Longhi Magnifica S ecam22.110 en de De’Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B. Geen zorgen, deze volautomatische espressomachines zijn identiek aan elkaar.

De DeLonghi magnifica S blinkt uit in een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, wat ook gelijk de reden is dat dit apparaat zo goed verkocht is. Met één druk op de knop zet je een perfecte espresso, een lungo of twee espresso’s. Verder is het apparaat makkelijk schoon te maken. Zo ben je weinig tijd kwijt aan het koffie zetten en de schoon- en onderhoud van het koffieapparaat.

Algemene eigenschappen:

 • Koffiespecialiteiten: Dubbele Espresso, Espresso, Lungo
 • Type koffie: gemalen koffie, koffiebonen
 • Inhoud waterreservoir: 1,8 liter
 • Inhoud bonenreservoir: 250 gram

Plus- en minpunten

 • Heerlijke koffie
 • Snel koffiezetten
 • Weinig tijd- en geld kwijt aan onderhoud
 • Koffiesterkte naar wens instellen
 • Uitstekende prijs
 • Uitneembare zetgroep
 • Stoompijpje wat omslachtig
 • Maakt best veel lawaai

Deze volautomatische espressomachine iets voor jou?

De DeLonghi Magnifica S is iets voor jou als je op zoek bent naar een betaalbare koffiemachine waarmee je zonder al teveel gedoe lekkere koffie zet. 

Minder geschikt voor?

Drink je graag cappuccino’s of stel je hoge eisen aan de smaak van de koffie? Op zoek naar een koffiemachine die lang meegaat? Dan is deze De’Longhi koffiemachine misschien niet wat je zoekt. Neem een kijkje in onze TOP-10 om te ontdekken wat het beste koffieapparaat voor jou is.
Op zoek naar een De’Longhi koffiemachine? Vergeet dan niet de rest van het assortiment van DeLonghi koffiemachines te bekijken.

Onze beoordelingen


Smaak van de koffie
8/10
Prestaties
7/10
Gebruiksgemak
8/10
Onderhoud
8/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
8/10

Vormgeving & ontwerp

Delonghi Magnifica S

De DeLonghi Magnifica S is verkrijgbaar in de kleuren grijs en zwart. Het koffieapparaat is lekker compact wat het een geschikt apparaat maakt voor iedere keuken, maar ook voor een kleiner appartement. Het waterreservoir bevindt zich aan de zijkant van het koffieapparaat en schuif je er eenvoudig uit.

Ondanks dat alle onderdelen van plastic zijn voelt de DeLonghi Magnifica S stevig aan. Het lekbakje is van roestvrij staal, maar wel wat aan de kleine kant. Deze moet je dus regelmatig legen. Om de lade voor de koffiedik te verwijderen, haal je eerst het lekbakje eruit.

Het enige bezwaar is het stoompijpje. Deze is van plastic en voelt goedkoop aan. Doordat je het stoompijpje alleen naar de zijkant kan draaien (in plaats van 360 graden) gaat het melk opschuimen wat onhandig.

Aan de bovenkant van het apparaat vind je een vakje voor de gemalen koffie. Dit kan handig zijn wanneer je zo nu en dan decafe bonen wilt proberen. Of wanneer je een keer filterkoffie of gemalen koffie in huis hebt. Uiteindelijk smaakt koffie van verse koffiebonen het beste, maar zo’n vakje voor de gemalen koffie kan zo nu en dan wel handig zijn.

Doordat onderdelen van DeLonghi Magnifica goed en betaalbaar te verkrijgen zijn, kun je altijd rekenen op een lange levensduur. Indien nodig kun je de reparatie zelf uitvoeren of laten uitvoeren door een reparatiebedrijf.

Afmetingen:  Lengte 43 cm x breedte 23,4 cm x 35,1 cm diepte


De bediening

Delonghi Magnifica S

Je bedient de De’Longhi Magnifica S met drukknoppen die zich aan de voorkant van het koffieapparaat bevinden. Niet de meest luxe bediening, maar zo blijft het wel lekker eenvoudig. Doordat de De’Longhi Magnifica S geen honderden koffie mogelijkheden en instelmogelijkheden heeft, is deze koffiemachine voor jong en oud makkelijk te begrijpen.

De instelbare koffiehoeveelheid pas je eenvoudig aan door de grote draaiknop in het midden te gebruiken. Je ziet drie boontjes, waarmee het apparaat aangeeft hoe sterk de koffie ingesteld staat. Het stoompijpje bedien je door eerst op een knop te drukken en vervolgens het hendeltje aan de linkerkant om te draaien.

Het apparaat heeft geen display. Dit maakt het aanpassen van de instellingen voor sommigen een uitdaging. Maar omdat je deze instellingen maar één keer hoeft in te stellen hoeft dit geen probleem te zijn.


Extra functionaliteiten

De DeLonghi Magnifica S  is een volautomatische espressomachine zonder poespas. Een kop koffie of twee kopjes koffie zijn zo gezet, maar het is geen koffieapparaat met talloze mogelijkheden om de smaak naar wens aan te passen. De instelmogelijkheden blijven beperkt bij: de koffiesterkte (3 standen), de koffievolume en de temperatuur van het water. 

Maalgraad aanpassen

De koffie smaakt goed, maar smaken verschillen natuurlijk. Vind je de koffie wat te zuur of te bitter smaken? Dan pas je de maalgraad aan. In het bonenreservoir vind je een draaiknop waar je de maalgraad kunt aanpassen.

Cappuccino of latte macchiato maken

Zoals eerder aangegeven beschikt de DeLonghi Magnifica S niet over een automatische melkopschuimer. Het melk schuim je handmatig op met het klassieke stoompijpje dat zich aan de zijkant van de koffiemachine bevindt. 

Dit klinkt leuk, maar even snel een lekkere cappuccino klaarmaken zit er niet in. Het opschuimen van de melk neemt best wat tijd in beslag en de resultaten zijn wisselend. Dit is prima wanneer je eens in het weekend van een cappuccino wilt genieten, maar het stoompijpje is niet echt geschikt voor dagelijks gebruik.
Wil je dagelijks van een kop koffie met opgeschuimde melk genieten, dan raden we aan een losse melkopschuimer te kopen of om een volautomatische espressomachine met een automatische melkopschuimer te kopen zoals de Philips 2200 EP2231/40.


Schoonmaak & onderhoud

Een groot pluspunt aan de De’Longhi Magnifica S is het onderhoud. Dankzij handige en automatische schoonmaakprogramma’s ben je weinig tijd kwijt aan het onderhoud van deze koffiemachine. Na het gebruik spoelt het koffieapparaat automatisch door. 

Er zijn een aantal dingen die je moet doen om dit koffieapparaat op de juiste manier te onderhouden:

 • Zetgroep schoonmaken: de zetgroep is het onderdeel waar de extractie van de koffie plaatsvindt. Hier blijven dus veel koffieresten achter. Gelukkig maakt de De’Longhi Magnifica S gebruik van een uitneembare zetgroep. Zo kun je de conditie ervan goed in de gaten houden en dit belangrijke onderdeel tijdig schoonmaken (één keer per twee weken).
 • DeLonghi Magnifica S ontkalken: als je geen gebruik maakt van een waterfilter is het belangrijk om het koffieapparaat eens in de zoveel tijd te ontkalken. Het ontkalken neemt ongeveer 30 minuten van jouw tijd in beslag en je dient een ontkalkingsmiddel aan te schaffen.

Hoe vaak je dient te ontkalken hangt af van de waterhardheid in jouw regio en hoeveel kopjes koffie je drinkt. Het gebruik van een waterfilter maakt het ontkalken onnodig, maar deze zijn best duur. Op het moment van schrijven kosten deze 10 euro per stuk. Je gebruikt ze gemiddeld zo’n 3 maanden.


Onze conclusie: De’Longhi Magnifica S wél of niet kopen?

Delonghi Magnifica S

Ben je op budget en drink je voornamelijk zwarte koffie zoals een espresso, lungo of een grote kop koffie? Dan ga je veel plezier beleven aan de De’Longhi Magnifica S ECAM. Deze volautomatische espressomachine is niet voor niets zo populair en heeft bovendien ook veel goede reviews. Je zet er goede koffie en hete koffie (voor de liefhebbers) mee en bent weinig tijd kwijt aan het instellen of onderhouden van deze koffiemachine.  

Er zijn ook redenen om niet voor de  De’Longhi Magnifica S ECAM te kiezen..

Dagelijks cappuccino drinken?

Eerlijk is eerlijk, het handmatige stoompijpje zal je in praktijk niet veel gebruiken. Zoals eerder in deze Delonghi Magnifica S review gesteld voelt het stoompijpje goedkoop aan en werkt het best onhandig. Ben jij iemand die dagelijks een cappuccino of een latte macchiato wilt drinken? Doe jezelf een plezier en kies voor een koffieapparaat met automatische melkfunctie. Om binnen hetzelfde budget te blijven raden wij de Philips 2200 EP2231/40 aan.

Meer instelmogelijkheden?

Ben je iemand die van opties en mogelijkheden houdt? Wil je volledige controle? De mogelijkheden van de De’Longhi Magnifica S ECAM zijn dan voor jou wat te beperkt. Met de De’Longhi Magnifica S ECAM pas je de hoeveelheid koffie, de volume en de temperatuur van jouw kopje koffie aan, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Helaas is het zo dat je voor meer instelmogelijkheden ook meer geld moet neerleggen. Voor een volautomaat met vele mogelijkheden voor een betaalbare prijs raden wij de Krups EA894T Evidence Plus aan. Met deze koffiemachine zet je twee cappuccino’s tegelijkertijd en heb je keuze uit 19 verschillende soorten koffie.

Alleen voor koffiebonen betalen?

Een koffiezetapparaat met bonen kost gewoon flink wat geld. Je bent er minstens een paar honderd euro voor kwijt. Heb je momenteel weinig geld te besteden, maar wil je toch graag genieten van koffie van versgemalen koffiebonen? Met het CoffeeBundles abonnement betaal je voor de koffiebonen en ontvang je de Siemens EQ.6 Plus s300 TE653M11RW zonder investering. Het grote voordeel aan deze deal is dat er geen addertjes onder het gras zitten. Het is namelijk iedere maand opzegbaar, maar om de koffiemachine gratis te leasen betaal je natuurlijk wel iets voor per kopje koffie.


Meer koffiemachines van Jura bekijken? Bekijk dan het gehele assortiment van De’Longhi koffiemachines.

Of bekijk onze TOP-10 met beste volautomatische koffiemachine.


De’Longhi Magnifica S | specificaties


Wat klanten zeggen

Klanten zijn over het algemeen erg tevreden. Zo is de De’longhi Magnifica S beoordeeld met 4.6 sterren uit 964 reviews op Bol.com en 8.7/10 sterren uit 215 reviews op Coolblue. Waar blinkt deze volautomatische koffiemachine van De’Longhi in uit en wat kan er beter?

Laten we beginnen met de positieve punten. Veel gebruikers geven aan dat het een prima apparaat is waarmee je lekkere koffie zet. Ook spreken veel gebruikers hun waardering uit voor de betaalbaarheid van het apparaat. 

Een aantal gebruikers geeft aan dat het apparaat op sommige plekken kwetsbaar is. Een aantal gebruikers moest het apparaat wegens een defect vrij snel terugsturen, maar met het garantiebeleid van 2 jaar van De’Longhi zou dit geen problemen moeten opleveren. Neemt niet weg dat dit erg vervelend is natuurlijk.

Een aantal gebruikers geeft aan dat je het apparaat bij veelvuldig gebruik best vaak moet ontkalken, wat zij als hinderlijk ervaren. Ook maakt het apparaat best veel lawaai bij het malen van de bonen en de bereiding van jouw kopje koffie. Daarbij moet ik wel zeggen dat dit nu eenmaal het geval is bij goedkopere koffiemachines. Je kunt je voorstellen dat er best wat geweld nodig is om koffiebonen om te toveren in een fijne maling.

Bekijk hier de laagste prijs voor De’Longhi Magnifica S


De’Longhi Magnifica S | Video


Over de auteur

Frank

Frank

Koffiefanaat & restauranthouder

Als koffie-fanaat vind ik het erg leuk om koffie apparatuur te testen. Van koffiebonen tot volautomatische koffiemachines. Kom je er niet uit? Stuur mij gerust een mailtje.

Beoordeel dit artikel:
4.9 uit 5 gebaseerd op 65 beoordelingen.

FAQ

Na het lezen van deze Delonghi Magnifica S review kan het natuurlijk zo zijn dat je nog steeds met een aantal onbeantwoorde vragen zit. Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen, wellicht dat hier jouw vraag beantwoord zijn.

Welke De’Longhi Magnifica S machines zijn er?

De’Longhi heeft in de loop der jaren meerdere Magnifica S machines uitgebracht, waarvan de magnifica s ecam 22.110 en de magnifica s ecam 22.117 de meest bekende zijn. Eigenlijk zijn deze koffieapparaten identiek aan elkaar op een aantal kleine verbeteringen na.

Hoe werkt de DeLonghi Magnifica S?

De DeLonghi Magnifica S werkt zeer eenvoudig. Je vult de reservoirs met koffiebonen en water en laat het apparaat eerst spoelen. Vervolgens druk je op de knop van het gewenste kopje koffie en plaatst een kopje onder het apparaat. Binnen 30 seconden staat er heerlijke koffie voor je klaar. Met de grote draaiknop pas je de sterkte van de koffie aan.

Hoe ontkalk ik mijn DeLonghi Magnifica?

Allereerst spoel je het apparaat door met schoon water. Vervolgens vul je het waterreservoir met water en voeg je een ontkalkingsmiddel toe. Je plaatst een grote bak onder het apparaat en druk vervolgens op het knopje om te ontkalken. Na afloop spoel je het apparaat nog een keer door met schoon water, zodat je zeker weet dat je het eerstvolgende kopje koffie niet naar een ontkalkingsmiddel smaakt.

Welke koffiebonen voor DeLonghi Magnifica S?

Over het algemeen kun je alle soorten koffiebonen gebruiken. Het wordt aangeraden om vette koffiebonen te vermijden. Deze zijn indirect slecht voor het apparaat, omdat ze meer olieresten achterlaten in de zetgroep en de koffiemolen. Dit zou opzich geen probleem moeten zijn als je het apparaat op tijd schoonmaakt. Om erachter te komen welke koffiebonen het beste bij jou passen raden we aan een kijkje te nemen bij onze test met de beste koffiebonen.

Lees meer reviews van:

De'Longhivolautomatische koffiemachines


DeLonghi Magnifica S
DeLonghi Magnifica S
De best verkochte koffiemachine