Jura E6 kopen? Lees eerst onze Jura E6 review

De Jura E6 is een stijlvolle koffiemachine waarmee je keuze hebt uit 11 koffiespecialiteiten waarvan je zelf de sterkte, hoeveelheid en temperatuur van je kopjes koffie aanpast.

Bijgewerkt op 27 dec 2023
Jura E6 review
Inhoudsopgave
 • Het pulse extraction process en koffiemolen zijn verbeterd
 • Kleuren platina, piano black, white en dark inox.
 • Flink koffiezetapparaat die best wat ruimte inneemt
 • Minpunt: niet met één druk cappuccino zetten

Jura E6

Heb je weinig tijd?


Jura E6 in het kort

Jura E6 bouwkwaliteit
De Jura E6: wat kun je verwachten?

De Jura E6 zet heerlijke koffie zoals we dat van Jura koffiemachines gewend zijn. Dit heeft het te danken aan het unieke extractie systeem van Jura en de vernieuwde geïntegreerde koffiemolen die altijd voor de ideale maal resultaten zorgt. De bediening is dankzij het kleurenscherm enorm eenvoudig, alhoewel het wel wat extra moeite kost om een melkspecialiteit te zetten. Het ontwerp ziet er strak uit en met de bouwkwaliteit van deze koffiemachine zit het wel goed.

Algemene eigenschappen

 • Koffiespecialiteiten van de Jura E6: cappuccino, doppio, dubbele espresso, espresso, espresso macchiato, lungo en warme melk.
 • Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
 • Inhoud bonenreservoir: 260 gram

Jura E6 iets voor jou?

De Jura E6 is bedoeld voor een middelgroot gezin of huishouden die goede koffie op prijs stelt en zo nu en dan een cappuccino, flat white of een latte macchiato wilt drinken. Drink je graag meerdere melkspecialiteiten op een dag? Dan zou je het oudere broertje de Jura E8 kunnen overwegen. Met dit koffiezetapparaat zet je wél met één druk op de knop een melkspecialiteit naar keuze.

Drink je regelmatig decafe? De Jura E6 heeft een apart vakje voor gemalen koffie.

De voor- en nadelen

 • Heerlijke koffie
 • Stevige melkschuim
 • Instelbare koffiesterkte
 • 11 koffiespecialiteiten
 • Eenvoudig te reinigen
 • Fraai koffiezetapparaat
 • Geen koffierecepten opslaan
 • Geen koffierecepten opslaan
 • Aparte knop voor melkschuim
 • Jura Smart Connect aanschaffen

Onze beoordelingen


Smaak van de koffie
9/10
Prestaties
9/10
Gebruiksgemak
7/10
Onderhoud
8/10
Bouwkwaliteit
9/10
Prijs
7/10

Vormgeving & het ontwerp

Jura E6 bediening
De Jura E6 is verkrijgbaar in zwart en wit

Op het ontwerp en de bouwkwaliteit van de Jura E6 valt weinig aan te merken. Deze volautomatische espressomachine heeft een helder design en straalt de premium kwaliteit uit onder andere door de strakke afwerking en het moderne kleurendisplay. Houd je van eenvoud dan kies je voor de witte uitvoering. Wanneer je van luxe houdt kies je voor zwart of zwart met het verchroomde kopjesplateau.

De Jura E6 is wel een flinke koffiemachine en daarom is het een goed idee om te kijken of dit apparaat in de keuken past.

Afmetingen: 34,6 cm x 28 cm x 44,4 cm diepte


De bediening

Jura E6 touchscreen
De Jura E6 is voorzien van een kleurenscherm

De Jura E6 is voorzien van een groot LCD-scherm met drukknoppen aan de zijkant wat een eenvoudige bediening mogelijk maakt. In het menu zie je de beschikbare koffiedranken in eenvoudig te herkennen icoontjes. Wil je 2 espresso’s of 2 x gewone koffie zetten? Dan druk je twee keer op het icoontje.

Het zetten van een cappuccino, latte macchiato of een flat white kost wel iets meer moeite dan bij andere Jura espressomachines. Tijdens het bereidingsprocess geeft de Jura E6 een melding wanneer je de melktoevoer open en dicht moet draaien. Als je goed kijkt zie je aan de rechterkant van het toestel een draaiknop. Het nadeel hiervan is dat je bij het apparaat moet blijven staan totdat de bereiding afgerond is.

Bediening via smartphone Jura app

De bediening en instellingen van de Jura E6 kun je via de Jura app regelen. Lekker makkelijk wanneer je vanaf de luie bank jouw favoriete koffie wilt instellen en bereiden. Echter zit deze functie niet standaard inbegrepen. Om de koppeling te maken dien je er een losse Jura Smart Connect accessoire te kopen voor ongeveer 30 euro. Dit begrijp ik niet helemaal, want een Jura E6 is naar mijn mening al een flinke investering?!

Wel een voordeel van de Jura Smart connect is dat je via jouw smartphone je eigen koffierecepten kunt instellen. Dit is een samenstelling van de sterkte, hoeveelheid water en de instelbare watertemperatuur. Zo hoef je deze instellingen niet telkens opnieuw in te voeren.

Extra functionaliteiten

Naast alle functionaliteiten die we al besproken hebben is de Jura E6 uitgerust met een heetwaterfunctie en biedt het de mogelijkheid om alleen opgeschuimde melk te maken. Zo kun je deze volautomatische espressomachine ook gebruiken voor het maken van een thee, soep of warme chocolademelk.Schoonmaak & onderhoud

Net als bij de meeste volautomatische espressomachines heb je bij de Jura E6 weinig werk aan het onderhoud. Dit is mede te danken aan de geïntegreerde vacuüm clean technologie en automatische schoonmaakprogramma’s. De Jura E6 spoelt de leidingen automatisch door voor en na het zetten van een kop koffie of een melkspecialiteit. Je ontvangt een melding wanneer de koffiedik reservoir vol zit of je een specifiek reinigingsprogramma moet doorlopen.

Reinigingsprogramma doorlopen na 180 bereidingen

Na 180 bereidingen dien je het reinigingsprogramma te doorlopen. Dit doe je het beste met een reinigingstablet. Uiteraard promoot Jura de verkoop van haar eigen reinigingstabletten en beweert het dat alleen deze goed zijn. Of dit ook echt zo is weet ik niet.

Ontkalken niet nodig

Met de Jura E6 wordt een waterfilter meegeleverd. Na een x aantal bereidingen dient de waterfilter vervangen te worden. Houd er rekening mee dat een Claris waterfilter voor Jura koffiezetapparaten best aan de prijs zijn. Besluit je geen gebruik te maken van de waterfilter dan ontvang je een melding om het ontkalkingsprogramma te doorlopen.

Vacuüm Clean technologie

De Jura E6 komt net als alle andere koffiemachines uit het Jura assortiment met een vaste zetgroep. Deze wordt automatisch schoongemaakt tijdens het reinigingsprogramma. De zetgroep is het belangrijkste onderdeel uit een koffiemachine. Hier komen de gemalen koffie en het water samen, wat resulteert in koffieresten die achterblijven. Voor een lange levensduur wil je de zetgroep zo goed mogelijk onderhouden.

Dankzij de vacuum clean technologie zuigt de machine alle vochtdruppels en resten uit de zetgroep andere componenten. Zo blijft de binnenkant schoon en droog zonder hier zelf iets voor hoeven te doen. Dit verlengt niet alleen de levensduur maar garandeert ook de beste smaak. Oude koffieresten kunnen de koffie namelijk een bittere smaak geven.


Onze conclusie: Jura E6 kopen of niet?

Jura E6 conclusie
Is de Jura E6 iets voor jou?

Het is duidelijk dat we het hier over een hele mooie koffiemachine hebben. De Jura E6 ziet er strak uit en is eenvoudig in de bediening dankzij het moderne kleurendisplay. Zwarte koffie, een espresso of een espresso doppio is zo gezet, maar voor een cappuccino, latte macchiato of flat white zal je een extra handeling moeten verrichten. Dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn, bijvoorbeeld wanneer je meerdere cappuccino’s op een dag drinkt.

De meeste koffieliefhebbers zijn het er wel over eens dat de smaak van de espresso uit de Jura E6 beter is in vergelijking met espressomachines van andere merken. Maar dit zie je dan ook terug in de prijs. De vraag is dan ben je bereidt om zoveel geld uit te geven in ruil voor een luxe koffiemachine die hele lekkere koffie zet?

Budgettip:
Ik kan me ook goed voorstellen dat je de vraagprijs te hoog vindt. In dit geval zou je de Jura D6 kunnen overwegen. Een stukje goedkoper, maar ook een stukje minder luxe.Cappuccino-liefhebber?

Kortom, de Jura is vooral geschikt voor mensen die voornamelijk zwarte koffie drinken en af en toe een cappuccino of een andere melkspecialiteit. Ben je een cappuccino-liefhebber? Overweeg dan de Jura E8.

Grootverbruikers of een klein kantoor?

Gaat er thuis of op het kantoor veel koffie doorheen? Het afneembare waterreservoir van de Jura E6 is 1,9 liter groot en in het bonenreservoir passen 260 gram koffiebonen. Na 10 kopjes koffie krijg je een melding om het waterreservoir bij te vullen. Gaat er bij jullie meer koffie doorheen? Kies dan voor een grotere koffiemachine zoals de Jura WE6 voor zwarte koffie en de Jura WE8 voor als je ook graag een cappuccino drinkt.

Meer koffiemachines van Jura bekijken? Bekijk dan het gehele assortiment van Jura koffiemachines.

Of bekijk onze TOP-10 met de beste koffiemachines.


Jura E6 | specificaties


Jura E6 | Video


Veelgestelde vragen

Aan de Jura E6 zit best wel een prijskaartje en dus is het verstandig om goed over je aankoop na te denken. Heb je na het leven van deze Jura E6 review nog een vraag? Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, stuur mij dan gerust een berichtje.

Wat kost de Jura E6?

De Jura E6 kost op het moment van schrijven 1.000,- euro. Dit is best veel geld, zeker als je je bedenkt dat het een semi-automatische koffiemachine is. Voor het zetten van een cappuccino moet je namelijk een extra handeling verrichten. Dit neemt niet weg dat de Jura E6 nog steeds een uitstekende koffiemachine is die vooral hele lekkere koffie zet en dankzij het moderne kleurendisplay eenvoudig te bedienen is.

Welke koffiebonen voor de Jura E6?

Voor de Jura E6 kun je in principe alle soorten koffiebonen gebruiken. Voor een volautomatische koffiemachine is het altijd beter om vette koffiebonen te vermijden. Deze koffiebonen herken je eenvoudig aan de glimmende buitenkant.

Welke melk voor de Jura E6?

Voor stevige melkschuim kun je het beste kiezen voor een volle melk met een hoge vet- en eiwitpercentage. Dit geldt overigens niet alleen voor de Jura E6, maar voor alle koffiemachines.

Wat is het verschil tussen de Jura E6 en de Jura E8?

Het grote verschil tussen de Jura E6 en de E8 is dat je met de grotere broer met één druk op de knop een koffie met melk zet. Bij de Jura E6 dien je een extra handeling te verrichten om bijvoorbeeld een latte macchiato of flat white te zetten. Uiteraard is het kleinere broertje de E6 ook een stukje goedkoper.Over de auteur

Frank

Frank

Koffiefanaat & restauranthouder

Als koffie-fanaat vind ik het erg leuk om koffie apparatuur te testen. Van koffiebonen tot volautomatische koffiemachines. Kom je er niet uit? Stuur mij gerust een mailtje.Jura E6
Jura E6
In wit of zwart