Jura S8 Kopen? Lees Eerst Onze Review

De Jura S8 is één van de meest luxe koffiemachines uit het assortiment van Jura en is als nummer 1 uit onze test gekomen.

Bijgewerkt op 28 dec 2023
Inhoudsopgave
 • De Jura S8 is als beste koffiemachine uit onze test gekomen.
 • Met de Jura S8 heb je keuze uit 15 voorgeprogrammeerde koffies. Dankzij de P.E.P. techniek zet je naar onze mening de beste espresso’s met Jura
 • Het melkschuim had iets warmer gekund en helaas is het niet mogelijk om 2 cappuccino’s tegelijk te zetten.
 • Verkrijgbaar in piano black & moonlight silver


In het kort

De Jura S8 beschikt over een handig touchscreen

De Jura S8 is één van de meest luxe koffiezetapparaten uit het assortiment van Jura. Het scoort met name hoog op gebruiksgemak, smaak van de koffie en het aantal instellingsmogelijkheden. Het is eveneens één van de stilste koffiemachines van dit moment – dankzij de Professional Aroma Grinder.

De Jura S8 is niet zomaar door mij uitgeroepen tot het beste koffiezetapparaat met bonen uit 2024. Wat het apparaat zo speciaal maakt is de bediening (touchscreen + smartphone app) en de kwaliteit van de espresso’s en koffiespecialiteiten met melk dankzij de P.E.P. zettechniek. Wel zal je diep in de buidel moeten tasten. Voor minder geld lever je niet perse in op prestaties, maar wel op mogelijkheden en gebruikersgemak.

Onze beoordelingen


Smaak van de koffie
9/10
Prestaties
9/10
Gebruiksgemak
9/10
Onderhoud
8/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
7/10

Vormgeving & het ontwerp

Jura s8
De Jura S8 is een lust voor het oog

Ik denk dat de meeste lezers het wel met mij eens zijn dat de Jura S8 er echt strak uit ziet – zoals we dat van Jura gewend zijn. Het apparaat is verkrijgbaar in verschillende edities / kleuren, namelijk Jura S8 moonlight, chroom en piano zwart.

Wat is persoonlijk wel jammer vind is dat de behuizing van kunststof is. Voor een prijskaartje van meer dan 1.000 euro had ik hier graag een RVS behuizing gezien. Wel moet ik zeggen dat de bouwkwaliteit van dit apparaat nog steeds top is.


De smaak van de koffie

Van een espresso tot een cappuccino: wat is jouw favoriete koffie? Bron: Jura.com

Ik vind de espresso’s uit een Jura koffiezetapparaat nog steeds één van de beste. Dit is te danken aan het P.E.P. zetmethode, waarbij de gemalen koffie eerst nat gemaakt wordt (pre-infusion). Ook de watertemperatuur is veel constanter in vergelijking met andere merken.


Het melksysteem

Jura s8 melk opschuimen
Voor het zetten van een cappuccino dien je eerst het melkslangetje vast te koppelen.

Het melkschuim is echt zijdezacht en heel lekker! Wél had die van mij iets warmer gemogen. Je kunt zelf de hoeveelheid melkschuim instellen en de volgorde van koffie en melk bepalen.

Het melksysteem bestaat uit een melkslangetje welke je in een melkpak of reservoir plaatst en aan het apparaat koppelt. Wat ik raar vind is dat er geen melkreservoir wordt meegeleverd. Dat had ik toch wel verwacht voor de prijs die je betaald.De bediening

Dankzij het luxe touchscreen is deze Jura S8 heel eenvoudig te bedienen

Met de Jura S8 kun je rekenen op een gebruiksvriendelijke ervaring. Het kleuren touchscreen verloopt heel soepel en is makkelijk te begrijpen. Wat ik fijn vind aan dit apparaat is dat je per zetbeurt de instellingen kunt aanpassen (bijv. de volume van de melk of koffie).

De Jura S8 is compatibel met de Jura smart connect app. Via de app zet je koffie, stel je jouw favoriete instellingen in en houd je het onderhoud van de volautomatische koffiemachine bij.


Extra functionaliteiten

De Jura S8 bedien je via jouw smartphone

Met de Jura S8 haal je een luxe koffiezetapparaat in huis. Zo heb je keuze uit 15 voorgeprogrammeerde koffie en melkspecialiteiten waaronder een latte macchiato of een flat white. Ook is het mogelijk om jouw eigen koffierecepten op te slaan op basis van jouw favoriete instellingen.

Naast een zeer eenvoudige bediening via het kleuren touchscreen of de smartphone app heb je met de Jura S8 ook meer instellingsmogelijkheden in vergelijking met andere apparaten. Zo stel je zelf de hoeveelheid en stevigheid van het melkschuim in en heb je keuze uit 10 standen voor de koffiesterkte.


Schoonmaak & onderhoud

Houd er rekening mee dat een volautomatische koffiemachine niet onderhoudsvrij is.

Dankzij alle automatische reinigingsprogramma’s ben je weinig tijd kwijt aan het onderhouden van deze Jura S8.

Wel vraagt het apparaat redelijk vaak om een schoonmaakmelding. Deze melding kan op een gegeven moment hinderlijk zijn. Het schoonmaken is daarentegen zo gepiept.

Gebruikers houden vaak geen rekening met de onderhoudsproducten die je regelmatig dient aan te schaffen en waar je dus ook geld aan kwijt bent:

 • Jura reinigingstabletten (wekelijks)
 • Waterfilter vervangen (per 1 – 3 maanden)
 • Jura melkreiniger (wekelijks).

Hoe vaak je de waterfilter vervangt hangt af van het gebruik en de waterhardheid.


Onze conclusies

Uitstekend koffiezetapparaat, maar je moet wel flink in de buidel tasten!

Ik zou de Jura S8 aanraden wanneer je budget hebt, van luxe houdt en graag verschillende koffie en melkspecialiteiten drinkt. Met de Jura S8 heb je veel mogelijkheden en flexibiliteit die andere volautomaten niet hebben. Met de uitstekende bouwkwaliteit zou dit apparaat jaren mee moeten gaan.

Toch zijn er goedkopere opties binnen het Jura assortiment die niet perse slechter zijn qua prestaties. Bijvoorbeeld de Jura E6 al verkrijgbaar vanaf 950 euro*.

Puntjes van kritiek: geen melkbeker meegeleverd, geen 2 cappuccino’s tegelijk zetten, behuizing van kunststof en het melkschuim had naar mijn mening wel wat warmer gekund.

Plus en
Minpunten

 • 15 dranken
 • Geheugen voor koffieprofielen
 • Heerlijke espresso’s
 • Touchscreen kleurendisplay
 • Uitstekende bouwkwaliteit
 • Melkschuim mag iets warmer
 • Geen 2 cappuccino’s tegelijk

Meer koffiemachines van Jura bekijken? Bekijk dan het gehele assortiment van Jura koffiemachines.

Of bekijk onze TOP-10 met de beste koffiemachines van 2024.Jura S8 video

Deze video is van wholelattelove.com; een Amerikaanse webwinkel. Helaas zijn we nog niet in staat om onze eigen videos te maken, maar dat hopen we in de toekomst wel te doen.


Jura S8 | specificatiesOver de auteur

Frank

Frank

Koffiefanaat & restauranthouder

Als koffie-fanaat vind ik het erg leuk om koffie apparatuur te testen. Van koffiebonen tot volautomatische koffiemachines. Kom je er niet uit? Stuur mij gerust een mailtje.

Beoordeel dit artikel:
4.9 uit 5 gebaseerd op 87 beoordelingen.

Lees meer reviews van:

Juravolautomatische koffiemachines


Jura S8
Jura S8
De beste uit onze test