Krups EA8150 review

In deze Krups EA8150 review bespreken we klantenbeoordelingen, spreken we met gebruikers zelf en geven ze onze eigen mening.

Bijgewerkt op 21 dec 2023
Krups EA8150 review
Inhoudsopgave

De Krups EA8150 is al enkele jaren in omloop en behoort tot één van de beste verkochte volautomatische koffiemachines aller tijden. Het is een bonen koffiezetapparaat zonder poespas en een uitstekende prijs-en kwaliteitsverhouding. 

Met de Krups EA8150 zet je met één druk op de knop een espresso, lungo of gewoon zwarte koffie. Het is mogelijk om 2 kopjes per keer te zetten. Een cappuccino zetten? Dat doe je handmatig met het stoompijpje naast de koffiemachine.

De Krups Arabica Automatic EA8150 is een compacte koffiemachine wat hem geschikt maakt voor een kleine keuken. Het is mogelijk om de sterkte, temperatuur en volume zelf in te stellen – met de mogelijkheid om jouw favoriete instellingen als een koffierecept op te slaan.


In het kort

 • De Krups EA8150 is als één van de beste budgetopties uit onze test gekomen.
 • Met de Krups EA8150 zet je een espresso, lungo en heet water met één druk op de knop
 • Voor een cappuccino of latte macchiato gebruik je het klassieke stoompijpje aan de zijkant van het apparaat
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft geheugen voor 2 koffieprofielen

Interview gebruiker Rudi

Om een beter beeld te krijgen van de Krups EA8150 hebben we Rudi gevraagd naar zijn mening. Dit is zijn 2e Krups EA8150, de eerste hield er na 4 jaar gebruik mee op.

Rudi van br-automaten.nl


Rudi waardeert zijn Krups EA8150 koffiemachine vooral voor de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om favoriete instellingen op te slaan. Hij geniet van de consistente smaak en goede cremalaag van de koffie. De machine is eenvoudig te bedienen en onderhouden, en met een prijs van €279 vindt hij het een goede prijs-kwaliteitverhouding.*

Het apparaat is compact en past goed in kleinere keukens. Echter, hij mist een heetwaterfunctie voor thee of soep, en tijdens drukke momenten werkt de machine wat traag. Het geluidsniveau is acceptabel voor de prijsklasse. Rudi beoordeelt de machine met een 4.5 uit 5, voornamelijk vanwege het ontbreken van een heetwaterfunctie. Hij zou de machine aanbevelen aan andere koffieliefhebbers vanwege de betaalbaarheid, compactheid en gebruiksgemak.

*let op: de prijzen kunnen op dit moment anders zijn.

Beoordelingen van Rudi

Smaak van de koffie
8/10
Prestaties
8/10
Gebruiksgemak
8/10
Onderhoud
8/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
9/10

Krups EA8150 | video

In deze officiële video van Krups wordt uitgelegd hoe je met de Krups EA8150 een cappuccino zet. Helaas zijn we nog niet in staat om onze eigen videos te maken, maar dat hopen we in de toekomst wel te doen.

Koffiespecialiteiten

Met de Krups EA8150 zet je een espresso, een lungo of een grotere kop koffie. Je kunt zelf de hoeveelheid water instellen, dus is het ook mogelijk om een ristretto (= minder water dan een espresso) in te stellen.

Functies

de bediening van de Krups EA8150

De Krups EA8150 is een simpele koffiemachine zonder al teveel poespas. Hieronder lichten we de belangrijkste functies van de Krups EA8150 toe.

Instelmogelijkheden

Per zetbeurt stel je eenvoudig de koffiesterkte in (3 standen), de hoeveelheid water en of je één of twee kopjes tegelijk wilt zetten.Bij het instellingspaneel stel je de watertemperatuur in.

Geheugen voor Koffierecepten

Uniek voor zijn prijsklasse, de Krups EA8150 slaat twee favoriete koffierecepten op. Met één druk op de knop geniet je van jouw gepersonaliseerde koffie-instellingen.

Handmatig Stoompijpje

Het stoompijpje voor melk is handmatig en vraagt wat oefening. Prima als je af en toe een cappuccino wilt zetten, maar teveel werk voor iemand die dagelijks een cappuccino wilt drinken.


De bediening

Eenvoud staat centraal bij de Krups EA8150. Zonder complexe touchscreenbediening, maar met intuïtieve knoppen om de koffiesterkte, hoeveelheid water en temperatuur aan te passen. Het instellingspaneel is gebruiksvriendelijk en maakt het mogelijk om snel aanpassingen te doen, wat bijdraagt aan een prettige dagelijkse koffie-ervaring.


Schoonmaken en onderhoud

automatisch spoelprogramma dat je kunt instellen bij het opstarten of handmatig kunt activeren. De zetgroep wordt tijdens het reinigingsprogramma grondig schoongemaakt, hoewel deze niet uitneembaar is. Een klein nadeel is het ontbreken van een ingebouwd waterfilter, wat betekent dat je regelmatig moet ontkalken, afhankelijk van de waterhardheid in jouw regio. Ontkalkingstabletten zijn hiervoor nodig en apart aan te schaffen.


Onze conclusies

De voor- en nadelen

 • Instelbare koffiesterkte
 • Geheugen voor koffieprofielen
 • Handig display
 • Heerlijke zwarte koffie
 • Uitstekende bouwkwaliteit
 • Cappuccino zetten kost veel tijd
 • Geen 2 cappuccino’s tegelijk

Eigenlijk hebben we weinig aan te merken op de Krups EA8150. Het apparaat doet wat het moet doen en meer kun je eigenlijk niet verwachten voor de prijs die je betaald. De koffie smaakt goed, alhoewel wij dit apparaat minder geschikt vinden voor cappuccino en latte macchiato. We zouden de Krups EA8150 kopen als ik een klein appartement heb, minder geld te besteden heb en alleen zwarte koffie drink. 

Ben je bereidt om meer geld neer te leggen dan zet je met één druk op de knop een cappuccino of een latte. In dit geval raad ik de Philips 2200 LatteGo EP2231/402 aan. 

Raadpleeg onze Krups koffiemachine koopgids indien je andere Krups koffiezetapparaten wilt bekijken.

Prijzen Krups EA8150

 • Coolblue
 • Bol.com


Krups EA8150 | specificaties

Algemene specificaties

Koffie- & melkbereiding

Extra opties

Onderhoud

Fysieke & technische eigenschappenVergelijkingen

Hieronder vergelijken we verschillende koffiemachines binnen dezelfde prijsklasse.

Krups EA8150 vs Philips 2200 EP2224/10

Krups EA8150 vs Philips 2200 EP2224/10

De Krups EA8150 en de Philips 2200 EP2224/10 zijn populaire koffiemachines binnen deze prijsklasse. De Philips 2200 heeft een iets groter bonenreservoir van 275 gram in plaats van 250 gram. Verder heeft de Philips 2200 een heetwaterfunctie, iets wat de Krups EA8150 niet heeft. Ook biedt de Philips 2200 serie de mogelijkheid om koffie te zetten met voorgemalen koffie.

Er zijn verschillende edities van de Philips 2200 op de markt gebracht. De Philips 2200 EP2231/40 heeft een automatische melkopschuimer, waar we een review over hebben geschreven.

Lees ook onze Philips 2200 EP2231/40 review.

Krups EA8150 vs Delonghi Magnifica S

Krups EA8150 vs. delonghi magnifica S (1)

De Krups EA8150 en de De’Longhi Magnifica S zijn vergelijkbare koffiemachines met dezelfde functies. Voor de Krups EA8150 kun je alleen van hele koffiebonen gebruik maken, maar de Magnifica S van De’Longhi beschikt over een vakje voor de gemalen koffie. Daar tegenover staat dat de Krups EA8150 de mogelijkheid biedt om twee koffieprofielen (een samenstelling van jouw favoriete instelling) laat opslaan. Iets wat niet mogelijk is met de Magnifica S.

Lees ook onze De’Longhi Magnifica S review.

Krups EA8150 vs Melitta Caffeo Solo

Krups EA8150 vs Melitta Caffeo Solo

De Melitta Caffeo Solo is een stuk kleiner dan de Krups EA8150. Dat is ideaal wanneer je een kleine keuken hebt, maar houd er wel rekening mee dat je de watertank van 1,1 liter vaker moet bijvullen. Verder heeft de Melitta Caffeo Solo geen stoompijpje en kun je er dus uitsluitend zwarte koffie mee zetten.

Lees ook onze Melitta Caffeo Solo review.

Frank

Frank

Koffiefanaat & restauranthouder

Als koffie-fanaat vind ik het erg leuk om koffie apparatuur te testen. Van koffiebonen tot volautomatische koffiemachines. Kom je er niet uit? Stuur mij gerust een mailtje.

Beoordeel dit artikel:
4.8 uit 5 gebaseerd op 65 beoordelingen.

Lees meer reviews van:

Krupsvolautomatische koffiemachines


Krups EA8150
Krups EA8150
De best verkochte koffiemachine