Krups EA8150 Kopen? Lees Eerst Onze Review

De Krups EA8150 is een uitstekende budgetkeuze met instelbare koffiesterkte en één van de best verkochte koffiemachines te alle tijden.

Bijgewerkt op 30 jan 2023
 • De Krups EA8150 is als één van de beste budgetopties uit onze test gekomen.
 • Met de Krups EA8150 zet je een espresso, lungo en heet water met één druk op de knop
 • Voor een cappuccino of latte macchiato gebruik je het klassieke stoompijpje aan de zijkant van het apparaat
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft geheugen voor 2 koffieprofielen


In het kort

Krups Ea8150
Productafbeelding van Krups.nl

De Krups EA8150 is al enkele jaren in omloop en behoort tot één van de beste verkochte volautomatische koffiemachines aller tijden. Het is een bonen koffiezetapparaat zonder poespas en een uitstekende prijs-en kwaliteitsverhouding. 

Met de Krups EA8150 zet je met één druk op de knop een espresso, lungo of gewoon zwarte koffie. Het is mogelijk om 2 kopjes per keer te zetten. Een cappuccino zetten? Dat doe je handmatig met het stoompijpje naast de koffiemachine.

De Krups Arabica Automatic EA8150 is een compacte koffiemachine wat hem geschikt maakt voor een kleine keuken. Het is mogelijk om de sterkte, temperatuur en volume zelf in te stellen – met de mogelijkheid om jouw favoriete instellingen als een koffierecept op te slaan.

Onze beoordelingen


Smaak van de koffie
7/10
Prestaties
8/10
Gebruiksgemak
7/10
Onderhoud
8/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
9/10

Vormgeving & het ontwerp

Krups EA8150 review
Krups EA8150 is een compact apparaat: geschikt voor een kleine keuken.

De Krups EA8150 ziet er naar mijn mening prima uit. Het is niet de mooiste koffiemachine, maar ook zeker niet de lelijkste. De behuizing is van plastic, maar desondanks voelt het apparaat stevig aan. 

Ondanks het compacte formaat is het waterreservoir nog steeds redelijk groot, namelijk 1,7 liter.  Ik vind het wel wat onhandig dat het waterreservoir aan de achterkant van de machine zit. Zeker wanneer je het apparaat met de rug tegen de muur wilt zetten.

Het bonenreservoir (260 gram) steekt iets boven het apparaat uit. Dit is iets om rekening mee te houden wanneer je beperkte ruimte hebt. 


De smaak van de koffie

Krups Ea8150
De espresso komt met een mooie cremelaag. Bron: theeverydayman.co.uk

Met de Krups EA8150 zet je prima espresso’s en zwarte koffie. Versgemalen koffie smaakt naar mijn mening altijd beter. Wat ik zelf fijn vind is dat je de smaak van de koffie eenvoudig kan aanpassen door met de volume en sterkte te spelen. 


Het melksysteem

Voor het zetten van een cappuccino maak je gebruik van het handmatige stoompijpje. Dit vereist wat inspanning en de resultaten zijn wisselend. Bron: Krups.nl

Om eerlijk te zijn zou ik de Krups EA8150 alleen kopen als je voornamelijk zwarte koffie drinkt. Het melk schuim je handmatig op met het stoompijpje aan de zijkant van het apparaat. Dit neemt veel tijd in beslag en werkt allemaal niet zo soepel als je het mij vraagt.

Maar voor de prijs die je betaalt kun je eigenlijk niet meer verwachten. Mocht je zo nu en dan een cappuccino willen drinken dan zou ik een losse melkopschuimer overwegen. 


De bediening

Krups EA8150 bediening
De voorkant van de Krups EA8150. Bron: Goodhousekeeping.com

De Krups EA8150 mag dan geen luxe bediening hebben zoals een touchscreen; ik vind hem wel makkelijk te bedienen. Per zetbeurt stel je eenvoudig de koffiesterkte in (3 standen), de hoeveelheid water en of je één of twee kopjes tegelijk wilt zetten.

Bij het instellingspaneel stel je de watertemperatuur in en sla je jouw favoriete instellingen op.

Extra functionaliteiten

De Krups EA8150 is een volautomatische espressomachine zonder poespas. Het is voorzien van alle basisinstellingen: instelbare sterkte, volume en temperatuur. Wat wel uitzonderlijk is voor een apparaat binnen deze prijsklasse is dat geheugen heeft voor 2 koffierecepten – een samenstelling van jouw favoriete instellingen die je met één druk op de knop raadpleegt. 


Schoonmaak & onderhoud

Krups ea8150
Het onderhoud van de Krups EA8150 is minimaal

Het onderhoud van dit koffiezetapparaat is naar mijn mening vrij eenvoudig. Je kunt zelf instellen wanneer de Krups EA8150 volautomatische espressomachine moet doorspoelen – bij het opstarten of handmatig op elk gewenst moment. 

De machine geeft een melding wanneer het reinigingsprogramma gestart dient te worden. Tijdens het reinigingsprogramma wordt de zetgroep (niet uitneembaar) grondig schoongemaakt. 

Helaas zit er geen waterfilter inbegrepen wat betekent dat je een waterfilter moet kopen of het ontkalkingsprogramma met regelmaat doorloopt – hoe vaak je dit doet hangt af van het gebruik en de waterhardheid in jouw regio. Hiervoor koop je ontkalkingstabletten.


Onze conclusies

Krups ea8150 conclusies
De Krups EA8150 heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Eigenlijk heb ik weinig aan te merken op de Krups EA8150. Het apparaat doet wat het moet doen en meer kun je eigenlijk niet verwachten voor de prijs die je betaald. De koffie smaakt goed, alhoewel ik dit apparaat minder geschikt vind voor cappuccino en latte macchiato. Ik zou de Krups EA8150 kopen als ik een klein appartement heb, minder geld te besteden heb en alleen zwarte koffie drink. 

Ben je bereidt om meer geld neer te leggen dan zet je met één druk op de knop een cappuccino of een latte. In dit geval raad ik de Philips 2200 LatteGo EP2231/402 aan. 

Plus en
Minpunten

 • Instelbare koffiesterkte
 • Geheugen voor koffieprofielen
 • Handig display
 • Heerlijke zwarte koffie
 • Uitstekende bouwkwaliteit
 • Cappuccino zetten kost veel tijd
 • Geen 2 cappuccino’s tegelijk

Meer koffiemachines van Krups bekijken? Bekijk dan het gehele assortiment van Krups koffiemachines.

Of bekijk onze TOP-10 met de beste bonen koffiemachines van 2023.Krups EA8150 | video

In deze officiële video van Krups wordt uitgelegd hoe je met de Krups EA8150 een cappuccino zet. Helaas zijn we nog niet in staat om onze eigen videos te maken, maar dat hopen we in de toekomst wel te doen.


Krups EA8150 | specificatiesOver de auteur

Frank

Frank

Koffiefanaat & restauranthouder

Als koffie-fanaat vind ik het erg leuk om koffie apparatuur te testen. Van koffiebonen tot volautomatische koffiemachines. Kom je er niet uit? Stuur mij gerust een mailtje.

Beoordeel dit artikel:
4.8 uit 5 gebaseerd op 65 beoordelingen.

Lees meer reviews van:

Krupsvolautomatische koffiemachines


Krups EA8150
Krups EA8150
De best verkochte koffiemachine