Krups EA894T Evidence Plus Kopen? Lees Eerst Onze Review

De Krups EA894T Evidence Plus heeft ruime reservoirs en zet 2 espresso’s of cappuccino’s tegelijk. Dit maakt deze volautomaat zeer geschikt voor grotere gezinnen of een klein kantoor.

Bijgewerkt op 28 dec 2023
krups ea894t evidence plus
 • De Krups EA894T Evidence Plus is als beste koffiemachine voor grotere gezinnen uit onze test gekomen.
 • Met de Krups EA894T Evidence Plus zet je 2 espresso’s of cappuccino’s tegelijk
 • Het waterreservoir is 2,3 liter groot en het bonenreservoir is 230 gram
 • In totaal heb je keuze uit 19 voorgeprogrammeerde instellingen


In het kort

Krups EA894T Evidence Plus reviews
De Krups EA894T Evidence Plus heeft een roestvrijstalen behuizing. Dat is makkelijk schoon te houden en geeft het koffiezetapparaat een chique uitstraling. Het koffiezetapparaat neemt best wat ruimte in beslag.

Ben je op zoek naar een luxe volautomatische espressomachine, maar wil je niet teveel geld uitgeven? De Krups EA894T evidence plus kent een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Zo heb je keuze uit 10 koffiespecialiteiten en zet je een cappuccino of een latte macchiato met één druk op het touchscreen.

Het is zelfs mogelijk om 2 espresso’s of cappuccino’s tegelijk te zetten. Met een ruim waterreservoir van 2,3 liter is dit bonen koffieapparaat geschikt voor een groot huishouden. 

Ook vind ik de roestvrijstalen behuizing is een groot pluspunt, zeker voor een koffiemachine binnen deze prijsklasse. Het ziet er strak uit en komt de bouwkwaliteit van het apparaat ten goede.

Onze beoordelingen


Smaak van de koffie
8/10
Prestaties
8/10
Gebruiksgemak
9/10
Onderhoud
7/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
9/10

Vormgeving & het ontwerp

Krups Evidence review
Productafbeelding van Krups. Bron: Krups.nl

Zoals ik al zei vind ik de Krups EA894T er strak en chique uit zien – dit is te danken aan de RVS behuizing. Ondanks het ruime waterreservoir oogt het koffiezetapparaat compact. Dit komt mede doordat het bonenreservoir niet boven de machine uit steekt.

Wat ik persoonlijk wel onhandig vind, is dat het waterreservoir zich aan de achterkant van het apparaat bevindt – zeker wanneer je het apparaat met de rug tegen de muur wilt zetten. 

Deze Krups Evidence is alleen verkrijgbaar in de kleur zilver (RVS). 


De smaak van de koffie

Krups EA894T Evidence Plus review
Voor liefhebbers van sterkte koffie zet je met één druk op de knop een extra sterke bak koffie. Door de ongelijke druk kun je rekenen op hele lekkere koffie met een mooie cremelaag zoals je op de afbeelding kunt zien. Bron: Trustedreviews.com

Met deze Krups Evidence zet je heerlijke koffie. Zo heeft de espresso een mooie cremelaag en zijn de smaken goed in balans – alhoewel dit grotendeels van het soort koffiebonen afhangt.

Per zetbeurt kun je kiezen voor 1 of 2 espresso shots en pas je eenvoudig de volume aan. In totaal heb je keuze uit 10 koffiespecialiteiten: americano, cafe latte, cappuccino, doppio, espresso, espresso macchiato, flat white, latte macchiato, lungo en ristretto.

Helaas beschikt deze volautomatische espressomachine niet over een apart vakje voor de gemalen koffie. Ook maakt de geïntegreerde koffiemolen – net als de meeste volautomatische espressomachines – best veel lawaai bij het malen van de bonen.


Het melksysteem

Krups EA894T Evidence Plus
Voor het zetten van een cappuccino dien je eerst het melkslangetje vast te koppelen. Dit vereist een extra handeling. Het grote voordeel aan de Krups Evidence is dat je 2 cappuccino’s tegelijk zet.

Het melksysteem van de Krups EA89T Evidence bestaat uit een melkslang en een meegeleverd melkreservoir. Je koppelt de melkslang aan het apparaat en vervolgens zet je met one touch een cappuccino. 

Het melkschuim is van goede kwaliteit. Afhankelijk van de gekozen koffiespecialiteit bepaald het apparaat hoe stevig het melkschuim moet zijn. Zo heeft een cappuccino meer melkschuim in vergelijking met een flat white.

Ik vind het een groot voordeel dat je 2 cappuccino’s per keer kunt zetten. Hiermee bespaar je veel tijd wanneer jij en je partner cappuccino-liefhebbers zijn.


De bediening

Krups EA894T Evidence Plus review
Het touchscreen heeft duidelijke picogrammen wat de bediening zeer eenvoudig maakt. Via het display zie je precies wat je aan het doen bent, wat het makkelijker maakt om de instellingen aan te passen.

De Krups EA894T Evidence Plus is zeer eenvoudig te bedienen dankzij het kleuren touchscreen met overzichtelijke pictogrammen. Het LCD schermpje verduidelijkt wat je precies aan het doen bent. Alhoewel het altijd goed is om de handleiding te lezen, had ik deze niet perse nodig. 

Helaas is het niet mogelijk om dit apparaat via de smartphone te bedienen. Ik vind dit niet perse een nadeel, maar dit verschilt natuurlijk per persoon.


Extra functionaliteiten

Zoals ik al zei vind ik de Krups Evidence Plus een uitstekende prijs- en kwaliteitsverhouding hebben. Zo heb je veel instellingsmogelijkheden, denk aan de watervolume, sterkte, temperatuur en de hoeveelheid melkschuim.

Als je eenmaal jouw favoriete instellingen gevonden hebt, sla je deze eenvoudig op als een koffierecept. Zo hoef je niet telkens de instellingen opnieuw in te voeren. In totaal biedt de Krups Evidence ruimte voor het opslaan van 2 koffierecepten.


Schoonmaak & onderhoud

Krups EA894T Evidence Plus review
Het onderhoud is vrij eenvoudig en je bent er weinig tijd aan kwijt. Wel is het belangrijk om regelmatig onderhoudsbeurten uit te voeren zoals het ontkalken van het apparaat en het schoonmaken van de zetgroep.

Het onderhoud bij de Krups EA894T spreekt voor zich. Voor en na het gebruik spoelt het apparaat zichzelf automatisch schoon. Eens per week (afhankelijk van het gebruik) geeft het apparaat een melding voor een grondige reinigingsbeurt. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag en tijdens het schoonmaakprogramma wordt ook de zetgroep grondig schoongemaakt.

Dankzij de meegeleverde waterfilter is ontkalken niet nodig. De waterfilter vervang je eens in de 3 maanden afhankelijk van het gebruik en de waterhardheid in jouw regio. Hier zitten uiteraard kosten aan verbonden. Besluit je wegens de kosten geen gebruik te maken van de waterfilter dan dien je regelmatig het ontkalkingsprogramma uit te voeren.

Het lekbakje en het afvalbakje voor de koffiedik moet je regelmatig legen (na 8 bakjes koffie). Persoonlijk vind ik het een nadeel dat de zetgroep niet uitneembaar is. Dit is het belangrijkste onderdeel uit een koffiemachine, maar doordat het niet uitneembaar is kun je de conditie van de zetgroep niet in de gaten houden.


Onze conclusies

Krups EA894T Evidence Plus
Een betaalbare koffiemachine met veel luxe zoals het touchscreen, vele koffievariaties en het opslaan van jouw favoriete koffierecepten. De bouwkwaliteit is minder dan bij het merk Jura, maar de aanschafprijs ligt dan ook een stuk lager.

De Krups Evidence Plus is een uitstekende volautomatische espressomachine binnen haar prijsklasse. Voor een relatief laag bedrag kun je rekenen op veel instellingsmogelijkheden, bediening via kleuren touchscreen, 2 cappuccino’s tegelijk zetten én een mooie RVS behuizing. Het ruime waterreservoir maakt deze volautomatische espressomachine zeer geschikt voor grote huishoudens.

Persoonlijk vind ik het een nadeel dat de zetgroep niet uitneembaar is en dat het waterreservoir zich aan de achterkant van het apparaat bevindt.

Stel je hoge eisen aan jouw espresso of cappuccino dan zou ik eerder een koffiemachine van Jura of Nivona overwegen, maar deze zijn iets duurder. De Krups Evidence Plus zet heerlijke koffie, maar er zijn betere opties beschikbaar.

Plus en
Minpunten

 • 19 koffievariaties
 • Geheugen voor koffieprofielen
 • Ruime waterreservoir
 • Vele instelmogelijkheden
 • 2 cappuccino’s tegelijk
 • Waterreservoir aan de achterkant
 • Geen kopjesverwarmer

Meer koffiemachines van Krups bekijken? Bekijk dan het gehele assortiment van Krups koffiemachines.

Of bekijk onze TOP-10 met de beste koffiemachines bonen van 2022.


Krups EA894T Evidence Plus review

Krups EA894T Evidence Plus


Krups EA894T Evidence Plus | video

Dit is een officiële productafbeelding van Krups. Helaas zijn we nog niet in staat om onze eigen videos te maken, maar dat hopen we in de toekomst wel te doen.


Krups EA894T Evidence Plus | specificaties


Krups EA894T Evidence Plus review

Krups EA894T Evidence Plus


Over de auteur

Frank

Frank

Koffiefanaat & restauranthouder

Als koffie-fanaat vind ik het erg leuk om koffie apparatuur te testen. Van koffiebonen tot volautomatische koffiemachines. Kom je er niet uit? Stuur mij gerust een mailtje.

Beoordeel dit artikel:
4.9 uit 5 gebaseerd op 66 beoordelingen.

Lees meer reviews van:

Krupsvolautomatische koffiemachines


Krups EA894T Evidence Plus
Krups EA894T Evidence Plus
Voor een middelgroot gezin