Philips Grinds & Brew kopen? Lees eerst onze Philips Grind & Brew review

De Philips Grind & Brew is hét koffiezetapparaat wanneer je van filterkoffie én versgemalen koffie houdt. Dankzij de ingebouwde maalmolen kun je altijd op overheerlijke koffie rekenen.

Bijgewerkt op 29 feb 2024
Philips Grind & Brew
Inhoudsopgave
 • Verse koffie dankzij de geïntegreerde koffiemolen
 • Instelbare sterkte met keuze uit mild, medium en sterk
 • De meest luxe uitvoeringen zijn uitgerust met een timer
 • De gemalen koffie is iets te grof, ook op de hoogste stand

Philips Grinds & Brew

Heb je weinig tijd?


In het kort: wat mag je wél en niet verwachten?

Philips Grind & Brew review

In het kort: wat mag je wel en niet verwachten?

De Philips Grind & Brew is een vrij uniek filter-koffiezetapparaat: dit komt uiteraard door de geïntegreerde koffiemolen waarmee je altijd verse filterkoffie zet. Zo geniet je net als bij een volautomatische koffiemachine van versgemalen bonen koffie, maar gelukkig heeft deze koffiemachine een veel lagere instapprijs in vergelijking met een volautomaat.

De Philips Brew & Grind is een koffiezetapparaat met een aantal handige functies zoals een instelbare koffiesterkte en een instelbare warmhoudtijd. Het aantal mogelijkheden en functies verschilt per model:

Philips Grind & Brew iets voor jou?

De Philips Brew & Grind is een geschikt koffiezetapparaat voor liefhebbers van milde koffie. Ondanks de mogelijkheid om de sterkte in te stellen smaakt de koffie volgens vele gebruikers mild. Dit komt omdat de koffiemolen de koffiebonen net iets te grof maalt. Zet je graag een sterke kop koffie? Overweeg dan de Melitta Aromafresh

Het koffieapparaat is vooral bedoeld voor liefhebbers van versgemalen koffie of mensen die graag een volautomatische koffiemachine willen kopen, maar deze net iets te duur vinden. De Philips Brew & Grind is tevens wel een prijzig koffiezetapparaat voor filterkoffie.

Koffiezetten verse koffiebonen gemalen

Ben je altijd voorgemalen koffie gewend? Dan hebben we goed nieuws: koffiezetten met verse koffiebonen is echt een wereld van verschil. Zet je ook graag een kop koffie van gemalen koffie? Geen zorgen, dit koffieapparaat heeft een vakje voor gemalen koffie. 

Eigenschappen

 • Inhoud waterreservoir: 1,2 liter
 • Inhoud bonenreservoir: 350 gram of 2 x 125 gram
 • Aantal kopjes koffie: 10 kopjes

De voor- en nadelen van de Philips Brew & Grind

 • Koffie van versgemalen bonen
 • Instelbare koffiesterkte (3 standen)
 • Stel aantal koppen koffie in (10 max.)
 • De timer is wel echt een luxe
 • Eenvoudig te bedienen
 • Instelbare warmhoudtijd
 • Optioneel: dubbele bonenreservoir
 • Koffie net iets te grof gemalen
 • Ingebouwde maalmolen maakt veel lawaai
 • Geen afneembaar waterreservoir
 • Kleine vulopening water

Onze beoordelingen


Smaak van de koffie
9/10
Prestaties
9/10
Gebruiksgemak
9/10
Onderhoud
8/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
7/10

Vormgeving & het ontwerp

Philips Grind & Brew review de bediening

De Philips Grind & Brew ziet er strak uit. De behuizing is gedeeltelijk van kunststof en roestvrij staal. De modellen Philips Grind & Brew HD7767/00 (basismodel) en de Philips Grind & Brew HD7769/00 (met dubbele bonenreservoir) zijn uitgerust met een behuizing van zwart en roestvrijstaal. De Philips Grind & Brew HD7768/70 (met een timer) is uitgerust met een behuizing van zwart / rosé goud. 

Het bonenreservoir heeft een luchtdichte afsluiting waardoor de bonen vers blijven. Ook is het mogelijk om koffie van voorgemalen koffie te zetten. Hiervoor maak je gebruik van het speciale vakje.


Eenvoudige bereiding

Philips Grind & Brew review de bediening eenvoudig

Het Brew koffiezetapparaat van Philips is eenvoudig te bedienen dankzij het display, de draaiknop en de drukknoppen. Met de draaiknop stel je het aantal koppen en de gewenste koffiesterkte in. Indien je voor het model met timer kiest dan stel je de gewenste tijd ook met de draaiknop in. Vanaf het display lees je eenvoudig het aantal ingestelde kopjes koffie af en de sterkte. Voor een milde kop koffie kies je voor één boontje en voor twee of drie boontjes voor een sterkere koffiesmaak.

Iets om rekening mee te houden: als je bijvoorbeeld 5 kopjes koffie wilt zetten dan is het belangrijk om dezelfde hoeveelheid water toe te voegen. Nog beter is het om voor de zekerheid altijd iets meer water toe te voegen. Zo loopt het koffiezetapparaat niet droog.

Lastig water bijvullen

Ondanks de makkelijke bereiding gaat het vullen van het waterreservoir wat moeizaam. Ten eerste kun je de watertank er niet uittillen. Ten tweede heeft het een kleine vulopening. Hier had Philips naar mijn mening beter over moeten nadenken.


Philips Grinds & Brew

Philips Grind & Brew


Extra functionaliteiten

Het basismodel de Philips Grind & Brew HD7767/00 heeft geen timer of dubbele bonenreservoir. Philips Grind & Brew HD7768/70 heeft een timer waarmee je zelf bepaald wanneer de koffie klaar staat. Zo staat er in de morgen een lekker kopje koffie voor je klaar. Deze koffiemachines zijn uitgerust met een bonenreservoir van 350 gram. 

Probeer je zo nu en dan graag een nieuw soort koffie uit of drink je zo nu en dan decafe dan is de Philips Grind & Brew HD7769/00 iets voor je. Bij het bonenreservoir zit een schakelaar waar je van koffiebonen kunt verwisselen. Het is mogelijk om beide koffiesoorten te mixen. 

Verse koffie, maar niet zo sterk

Aan de bovenkant van het koffiezetapparaat stel je handmatig de maalgraad van de koffiemolen in. Ondanks de kegelvormige maalmolens is de gemalen koffie iets te grof, wat minder goed nieuws is voor liefhebbers van een sterk kopje koffie. Echt sterke koffie zit er dus niet in..


Schoonmaak & onderhoud

Philips Grind & Brew review schoonmaken

Het Philips filter koffiezetapparaat is eenvoudig te onderhouden. Na het gebruik spoel je de glazen kan en de verwijderbare filterhouder onder de kraan af. Voor het ontkalken van het koffiezetapparaat maak je gebruik van een ontkalkingsmiddel. Je vult het waterreservoir helemaal en voegt en voegt een scheutje ontkalkingsmiddel toe. Plaats een filter in de houder en druk op de startknop.

Ontkalken

Het is belangrijk om het koffiezetapparaat regelmatig te ontkalken voor een langere levensduur. Hoe vaak je dient te ontkalken hangt af van hoeveel kopjes koffie je zet en de waterhardheid in jouw regio.


Onze conclusie: Philips Grind & Brew wél of niet kopen?

Philips Grind & Brew review wel of niet kopen

Mijn conclusie is dat het idee van Philips erg leuk was. Het is een fraai koffieapparaat met koffiemolen en dankzij de ingebouwde maalmolen kun je altijd rekenen op verse koffie. Maar er zitten toch wel een aantal grote nadelen aan, wat je niet zou verwachten van een relatief duur koffieapparaat. Zo is de te grove maling een groot probleem voor liefhebbers van sterke koffie. Ook het bijvullen van water zou makkelijker moeten zijn. 

Voor liefhebbers van milde koffie zet dit apparaat nog steeds geweldige koffie, maar de kans is groot dat iemand in het huishouden van sterke koffie houdt. Wel heeft dit koffieapparaat een aantal handige functies waarmee je meer controle hebt over de smaak. 

Een betere optie?

De Melitta AromaFresh lijkt een betere optie te zijn. Een vergelijkbaar apparaat, maar dan met een geïntegreerde koffiemolen die van een betere kwaliteit is. Ook bij deze koffiemachine kun je kiezen tussen een grove maling of een fijne maling.


Philips Grinds & Brew

Philips Grind & Brew


Meer koffiemachines van Philips bekijken? Bekijk dan het gehele assortiment van Philips koffiemachines.

Of bekijk onze TOP-10 met de beste bonen koffiemachines.


Philips Grind & Brew | specificaties


Wat klanten zeggen

Bij het schrijven van een review kijken we altijd na de klantenrecensies. Deze zijn belangrijk, omdat gebruikers het product voor een langere tijd gebruikt hebben. Wat opvalt is dat veel gebruikers vinden dat het apparaat lekkere koffie zet en dat de extra functies zoals de timer en instelmogelijkheden erg handig zijn.

Er zijn wel redelijk wat negatieve reviews over dit apparaat te lezen. Zo is een merendeel van de gebruikers er over eens dat de maling wel wat fijner had gemogen. Ook klagen veel gebruikers over de vulopening van het waterreservoir en het feit dat deze niet uitneembaar is. Redenen genoeg om goed na te denken of dit apparaat iets voor je is of dat je toch liever voor de Melitta Aromafresh gaat. Wel jammer, want het is een mooi apparaat om te zien en het idee van Philips was leuk. Maar voor een bedrag van +/1 170 euro zou je beter verwachten.


Philips Grind & Brew | Video


Philips Grind & Brew


Over de auteur

Frank

Frank

Koffiefanaat & restauranthouder

Als koffie-fanaat vind ik het erg leuk om koffie apparatuur te testen. Van koffiebonen tot volautomatische koffiemachines. Kom je er niet uit? Stuur mij gerust een mailtje.

Beoordeel dit artikel:
4.9 uit 5 gebaseerd op 32 beoordelingen.

Lees meer reviews van:

Philips


Philips Grind & Brew
Philips Grind & Brew
Filterkoffie van verse bonen