Quickmill 3035 kopen? Lees eerst onze review

Bij Quick Mill staat een hoge bouwkwaliteit voorop: het is één van de weinige merken die zijn espressomachines nog steeds in Italië produceert.

Bijgewerkt op 28 dec 2023
Quick mill 3035
Inhoudsopgave
 • Zowel de espressomachine als de onderdelen zijn geproduceerd in Italië
 • Deze Quick Mill espressomachine heeft een geïntegreerde koffiemolen
 • Semi-professionele espressomachine met espresso’s van cafe-kwaliteit
 • Stijlvolle roestvast stalen behuizing
 • Met deze espressomachine stoom je de mooiste cappuccino ‘s dankzij het krachtige koperen thermoblock.


In het kort: wat mag je wél en niet verwachten?

Quick mill 3035
Dit is ‘m dan: de QuickMill 3035

De Quick Mill 3035 is een verademing voor fijnproevers en koffie fanaten. Het Quick Mill geheim schuilt achter de productie: waar espressomachines van andere merken in het verre oosten gemaakt worden is Quick Mill zijn producten altijd in Italië blijven produceren. Het resultaat: een enorm lange levensduur van 10 jaar of langer..

Minimale kalkaanslag én binnen 10 seconden opgewarmd

De Quick Mill 3035 is het best verkochte model van het Italiaanse familiebedrijf dat al sinds 1945 actief is in de koffiewereld. Wat deze Quick Mill zo uniek maakt ten opzichte van andere espressomachines uit onze espressomachine test is het thermoblock met een koperen leiding. Het water is binnen 10 seconden op de gewenste temperatuur én met een koperen leiding voorkom je kalkaanslag. Dit is één van de vele redenen waarom een Quick Mill zo lang meegaat.

Algemene eigenschappen

 • Groot waterreservoir van 1,8 liter
 • Bonen reservoir van 200 gram
 • Gewenste maalgraad in te stellen
 • Dubbele koffie uitloop
 • Losse koffie bonen en ese servings

De voor- en nadelen

 • Enorm lange levensduur
 • In Italië geproduceerd
 • Geïntegreerde koffiemolen van kwaliteit
 • Constante koffie temperatuur
 • Constante koffie temperatuur
 • Krachtig stoompijpje voor een heerlijke cappuccino
 • Binnen 10 seconden beginnen met opschuimen
 • Zware professionele filterdrager
 • RVS onderdelen
 • Hoogste kwaliteit roestvrijstaal
 • Hoeveelheid gemalen koffie niet altijd consistent
 • Geen losse tamper inbegrepen
 • Hoge aanschafkosten*
 • Voor onderhoud heb je een schroevendraaier nodig

* de Quickmill 3035 kost op het moment van schrijven ongeveer duizend euro. Dit is veel geld, maar als je kijkt naar de kwaliteit en hoe lang deze Quick Mill espressomachine mee gaat dan liggen de gemiddelde aanschafkosten per jaar een stuk lager dan bij andere merken.

Je leest het: de lijst met voordelen van de QuickMill 3035 is lang en dat is veelzeggend. Ik durf te beweren dat dit één van de beste espressomachines rond de duizend euro.

Quick Mill 3035 iets voor jou?

Deze Quick Mill 3035 is perfect voor de beginnende barista die het maximale uit zijn koffie wilt halen, maar ook voor cappuccino-liefhebbers die op zoek zijn naar een nieuwe pistonmachine. Dankzij het koperen thermoblok kun je binnen 10 seconden beginnen met het opschuimen van de melk.

Minder geschikt voor? Koffieliefhebbers die op budget zijn of zonder al teveel moeite een kopje koffie willen zetten. In dit geval kun je beter een volautomatische koffiemachine overwegen.

Voor fanatieke barista’s of de gevorderde thuisbarista is de geïntegreerde koffiemolen wellicht een minpunt, want wat als deze kapot gaat? Ook heb je met een geïntegreerde koffiemolen minder maalinstellingen in vergelijking met een professionele bonenmaler van hoge kwaliteit. Maar dit zal voor de gemiddelde koffiedrinker geen probleem zijn.

Wel wil ik benoemen dat de ingebouwde bonenmaler van hele goede kwaliteit is. Quick Mill is namelijk al sinds 1945 gespecialiseerd in het maken van molens (later hierover meer).

Onze beoordelingen


Smaak van de koffie
9/10
Prestaties
9/10
Gebruiksgemak
8/10
Onderhoud
7/10
Bouwkwaliteit
10/10
Prijs
8/10

QuickMill 3035 voor cappuccino drinkers

Quick mill
De stoomwand vind je aan de rechterkant

De QuickMill 3035 is een uitstekende keuze voor cappuccino drinkers. Dankzij het krachtige thermoblock hoef je na het zetten van een espresso slechts 10 seconden te wachten voordat je de stoomwand kunt gebruiken. Bij goedkopere merken duurt dit veel langer, soms tot wel 60 seconden wat in de praktijk behoorlijk frustrerend kan zijn.

Maar dit is niet het enige voordeel van een het koperen thermoblock: door het grote vermogen is het melkschuim binnen 30 – 40 seconden op de gewenste temperatuur (niet hoger dan 60 graden).

Als een echte barista ter werk gaan

Met deze QuickMill espressomachine stoom je de mooiste cappuccino ‘s zoals een echte barista. Koop je voor het eerst een semi-professionele espressomachine voor thuis dan zal je in het begin wel geduld moeten hebben en jezelf de tijd moeten geven om de barista vaardigheden onder de knie te krijgen.


Geïntegreerde koffiemolen

Quick mill 3035
Het bonenreservoir bevindt zich aan de bovenkant

Het familiebedrijf QuickMill begon in 1945 eerst met het produceren van molens voor koffie, ijs en kaas. De jarenlange ervaring zie je terug in de bouwkwaliteit van de geïntegreerde koffiemolen, maar ook in het resultaat van de gemalen koffie. Om een lekkere espresso te zetten is een fijne en consistente maling erg belangrijk. Het aanpassen van de maalgraad is heel eenvoudig. Dit doe je door het bonen reservoir rond te draaien.

Voor- en nadelen geïntegreerde koffiemolen

Je hebt voor en tegenstanders van een geïntegreerde koffiemolen en ik zal je uitleggen waarom. Een geïntegreerde koffiemolen is perfect voor de beginnende thuisbarista. Zo bespaart een geïntegreerde koffiemolen ruimte, houd je makkelijker het aanrecht schoon en kan het geld besparen.

Maar ook een geïntegreerde koffiemolen kan kapot gaan, en wat dan? Ten eerste zou dit heel vervelend zijn natuurlijk, maar ook een losse bonenmaler kan kapot gaan. Het goede nieuws is dat producten van hoge kwaliteit vaak beter te repareren zijn dan producten die in het verre buitenland geproduceerd zijn.

De tegenstanders – vaak gevorderde / fanatieke barista’s – hebben liever meer controle over de maalinstellingen. Zo passen ze de maalgraad zelfs op basis van de weersomstandigheden aan, aangezien koude of warme temperaturen de uiteindelijke maling kunnen beïnvloeden. Behoor jij tot de fanatiekelingen? Dan zou je de kunnen overwegen.


QuickMill 3035 onderhouden

schoonmaken
Een ontkalkingsmiddel heb je wel nodig

Vanzelfsprekend heeft de QuickMill 3035 goed onderhoud nodig om de lange levensduur te realiseren. En ja, hier moet zo nu en dan een schroevendraaier aan te pas komen. Als je net als ik twee linkerhanden hebt, kan dit je afschrikken. Maar in de praktijk is het eigenlijk heel eenvoudig.

Smaakt de koffie bitter en je gebruikt geen donker gebrande koffiebonen? Dan is de kans groot dat de zetgroep aan een schoonmaakbeurt toe is. De oude koffieresten geven de koffie namelijk een bittere smaak mee. Maar dit wil je uiteraard voor zijn en daarom is het belangrijk om de zetgroep eens in de 2 – 3 weken te reinigen. Als je veel kopjes koffie drinkt zal de de zetgroep vaker moeten schoonmaken. Hoe maak je de zetgroep Quick Mill schoon?

 1. Ontkoppel de zetgroep met een schroevendraaier
 2. Verwijder de minuscule onderdelen zoals het veertjes, waterstop, douchekop en de zetgroep adapter schijf
 3. Maak de groep met een zachte borstel schoon
 4. De minuscule onderdelen spoel je onder de kraan af en eventueel met een borstel
 5. Plaats alle onderdelen in elkaar en plaats de zetgroep terug

QuickMill espressomachine ontkalken

Ondanks de voordelen van een koperen thermoblok zal je deze nog steeds 1 -2 keer per jaar moeten ontkalken. Hoe vaak je moet ontkalken hangt af van de waterhardheid in je regio, maar ook van hoe vaak je het stoompijpje gebruikt. Bij het stomen is de kalkafzetting namelijk het grootst.

Het ontkalken is in ieder geval eenvoudiger dan het reinigen van de zetgroep. Je vult het waterreservoir met een ontkalkingsmiddel (gebruik geen azijn) en spoelt het apparaat een aantal keer door.

Conclusie: de Quick Mill 3035 wél of niet overwegen?

Quick Mill 3035
De Quickmill 3035 wel of niet kopen?

Het moge duidelijk zijn dat je met de Quick Mill 3035 espressomachine een krachtpatser in huis haalt. Ik heb er eigenlijk weinig op aan te merken, want welke espressomachine gaat er tegenwoordig nog 10 – 15 jaar mee? Wél moet je flink in de buidel tasten voor deze Quick Mill 3035. Duizend euro is veel geld, maar als je de aanschafwaarde door het aantal levensjaren deelt valt het reuze mee. Eigenlijk heb ik dus weinig aan te merken op de prijs.Toch iets goedkopers?

Als beginnende barista kan ik me goed voorstellen dat je geen zin hebt om zo’n som met geld neer te leggen. In sommige gevallen zou ik het ook niet aanraden: bijvoorbeeld wanneer je er nog niet zeker over bent of een piston espressomachine iets voor je is of wanneer je alleen espresso’s drinkt. Ben je op zoek naar iets goedkopers, maar wil je niet inleveren op kwaliteit? Overweeg dan de Quick Mill 820

Deze is bijna de helft goedkoper, maar houd er wel rekening mee dat je er dan nog een losse bonenmaler bij moet kopen.

Professionele espressomachine?

Wil je als een echte barista het maximale uit je kop koffie halen én heb je liever een espresso machine zonder geïntegreerde koffiemolen? Overweeg dan de duurdere Quick Mill espressomachines.

Wil je toch nog even verder kijken? Neem dan een kijkje in onze TOP-10 met de beste espresso apparaten van 2022.


Quick Mill 3035: wat klanten zeggen

Bij het reviewen van espressomachines kijk ik ook altijd naar de beoordelingen van klanten. Bij Quick Mill espressomachines is het heel lastig om een negatieve beoordeling te vinden. Eén van Quick Mill 3035 gebruikers geeft aan met zijn vorige Quick Mill langer dan 25 jaar te hebben gedaan. De Quick Mill was niet stuk te krijgen, terwijl hij deze pas 3 keer ontkalkt heeft in al die tijd – wat overigens niet aan te raden is ;).


Quickmill 3035

Quick Mill 3035 | specificaties


Quickmill 3035 review

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je na het lezen van deze QuickMill 3035 review nog meer vragen hebt. Hopelijk vind je het antwoord hieronder.

Wat maakt de Quick Mill 3035 uniek?

Er zijn meerdere redenen te bedenken die de Quick Mill 3035 uniek maken: zo is de Quick Mill 3035 geproduceerd in Italië met de hoogste kwaliteit roestvrijstaal. Espressomachines van grote commerciële merken zoals Sage en Solis worden in het verre oosten geproduceerd. Tot slot maakt het koperen thermoblok een wereld van verschil.

Hoe lang gaat een Quick Mill 3035 espresso apparaat mee?

Een Quick Mill 3035 espresso machine gaat gemakkelijk 10 jaar, maar ook 20 levensjaren is geen uitzondering. Uiteraard is het belangrijk dat je het apparaat op de juiste manier onderhoudt.

Over de auteur

Frank

Frank

Koffiefanaat & restauranthouder

Als koffie-fanaat vind ik het erg leuk om koffie apparatuur te testen. Van koffiebonen tot volautomatische koffiemachines. Kom je er niet uit? Stuur mij gerust een mailtje.

Beoordeel dit artikel:
4.8 uit 5 gebaseerd op 73 beoordelingen.

Lees meer reviews van:

Pistonmachines


Quick Mill 3035
Quick Mill 3035
Met ingebouwde koffiemolen