Sage The Bambino Plus kopen? Lees eerst mijn review - Baristaworden.nl

Sage The Bambino Plus kopen? Lees eerst mijn review

De Sage Bambino Plus is een uitstekende keuze wanneer je graag cafe-kwaliteit espresso’s en cappuccino’s drinkt. Dankzij het automatische stoompijpje is een cappuccino zo gezet!

Bijgewerkt op 06 okt 2021
Sage the Bambino Plus featured
 • Het automatische stoompijpje schuimt het melk automatisch voor je op. Je hebt keuze uit 3 texturen en 3 temperatuurstanden.
 • De Sage Bambino Plus warmt binnen enkele seconden op. De melk is binnen 38 seconden op ongeveer 60 graden
 • Het apparaat heeft een chiDankzij de pre-infusion functie wordt de gemalen koffie eerst nat gemaakt wat voor een betere extractie zorgt.

Sage The Bambino Plus Review

Sage The Bambino Plus


In het kort

schoonmaken sage the bambino (1)
Met de Sage The Bambino Plus espressomachine schuim je het melk op met een automatisch stoompijpje. Het melkschuim is van cafe-kwaliteit.

De Sage Bambino PLus heeft een redelijk hoog prijskaartje, maar als je van latte’s en cappuccino’s houdt is deze espressomachine een echt winnaar. Met het automatische stoompijpje zet je cappuccino’s van cafe-kwaliteit. Het apparaat warmt ontzettend snel op en binnen 38 seconden is het melkschuim op 60 graden. 

In onze Sage Bambino Plus review hebben wij deze espressomachine stevig aan de tand gevoeld om uit te vinden of het echt één van de beste espressomachines is. Bij het testen letten we op de bouwkwaliteit, de prestaties van de espresso en het stoompijpje, de bediening en het onderhoud.

Het valt ons op dat deze espresso machine met name bedoeld is voor liefhebbers van koffie met melk. Ten eerste voelt de portafilter wat goedkoop aan en heeft het geen heet water functie voor het zetten van een americano. Wil je espresso’s van hoge kwaliteit zetten dan zal je eerst een betere portafilter moeten kopen. 

Onze beoordelingen


Bouwkwaliteit
9/10
Prestaties espresso
7/10
Prestaties stoompijpje
9/10
Onderhoud
9/10
Functies voor beginners
8/10
Prijs
7/10

Vormgeving & het ontwerp

Sage the bambino plus melk prestaties (3)
De Sage The Bambino Plus – een verademing op het aanrecht.

Zoals we dat gewend zijn van Sage heeft ook de Sage Bambino Plus een uitstekende bouwkwaliteit. De behuizing is van roestvrij staal en ook de kunststof onderdelen voelen stevig aan. Wel moet je bij het het installeren van de filterdrager het apparaat met je andere hand vasthouden,  maar dit is vrij normaal bij espressomachines voor thuis.

De Sage Bambino Plus is eveneens een uitstekende keuze voor een kleinere keuken. Ondanks de compacte afmetingen heeft deze pistonmachine een waterreservoir van 1,9 liter. Net als de pistonmachine zelf zijn de accessoires ook van een uitstekende bouwkwaliteit.

Het waterreservoir bevindt zich aan de achterkant van de machine wat een beetje onhandig is wanneer je de machine met de rug tegen de muur hebt staan. 


Prestaties espresso

Bambino Plus The espresso
Je koopt de Sage The Bambino Plus voornamelijk voor het zetten van cappuccino’s en latte machiatto’s, maar het apparaat zet eveneens prima espresso’s. Bron: Trustedreviews.com

Wat direct opvalt is hoe snel de Sage Bambino Plus opwarmt. Dat is echt indrukwekkend. Binnen drie seconden kun je beginnen met het zetten van een espresso of het opschuimen van de melk. 

De filterbakjes zijn dubbelwandig; zo kun je deze gebruiken wanneer je jouw eigen koffiebonen maalt of wanneer je voorgemalen koffie wilt gebruiken. Ook is het voor beginners makkelijker om met dubbelwandige filters de juiste druk te bereiken dan met traditionele filters.

Gevorderden hebben vaak de voorkeur naar enkelwandige of traditionele filters. Hiermee heb je namelijk meer controle over de extractie met de tamper of door de maalgraad aan te passen.

Tot slot voelt de portafilter wat goedkoop aan wat ten koste gaat van de kwaliteit van de espresso. VInd je een goede espresso erg belangrijk dan raden we aan een losse portafilter erbij te kopen of voor een andere pistonmachine van Sage te kiezen.

WIST JE
DAT.

feiten.

Een portafilter, ook wel een drukfilter genoemd, bestaat uit twee filters: een filter met veel gaatjes en daaronder een tweede wand met een enkele opening.

Dit zorgt voor extra druk wanneer het water door de gemalen koffie heen loopt, wat in een betere extractie resulteert. De meeste pistonmachines zijn tegenwoordig van een drukfilter voorzien.


Prestaties stoompijpje

Sage the Bambino automatisch schoompijpje (1)
Met Sage The Bambino Express heb je keuze uit 3 temperatuurstanden én 3 melktexturen. Het melkschuim is binnen 38 seconden op 60 graden.

Voor het zetten van een cappuccino, latte macchiato of een flat white maak je gebruik van het automatische stoompijpje. Je plaatst het meegeleverde melkkannetje onder de stoomwand, stelt de gewenste temperatuur en textuur in en na afloop giet je zelf het melk in kopje.

In totaal heb je keuze uit 3 standen voor de textuur. De eerste stand is geschikt voor een flat white, de tweede voor een latte en met de laatste stand zet je stevige melkschuim voor een cappuccino. Het kwaliteit van het melkschuim is van cafe-kwaliteit en dus geschikt om latte art mee te doen.

Dankzij het snelle thermoblock is het melkschuim binnen 38 seconden op de gewenste temperatuur. Dit is sneller dan bij de Sage Barista Express en zelfs sneller in vergelijking met de Sage The Dual Boiler. Een espresso zetten en melk opschuimen tegelijkertijd is niet mogelijk; je zult na het zetten van een espresso dus nog even moeten wachten. 

Naast het gebruik van het automatische stoompijpje kun je nog steeds handmatig het melk opschuimen. Dit is handig wanneer je jouw barista vaardigheden wilt verbeteren of een andere melktextuur wenst. 


De bediening

Sage the Bambino Plus bediening (1)
De bediening van de Sage The Bambino Express is erg eenvoudig zoals je in de afbeelding ziet.

Het grote voordeel aan de Sage The Bambino Plus is dat je het volume van de espresso shots zelf kunt instellen. Bij veel andere espressomachines zoals The Gaggia Classic Pro zal je handmatig op de stop-knop moeten drukken, wat inconsistentie in de volume veroorzaakt. 

Deze pistonmachine van Sage is wederom erg eenvoudig in de bediening welke bestaat uit een 5-tal knoppen. Zo heb je een aan en uitknop, twee knoppen voor het koffiezetten (1 en 2 shots), een knop voor de stoomwand en twee knoppen voor de temperatuur en de textuur. 

Functies voor beginners

Het meest unieke aan deze pistonmachine is natuurlijk het automatische stoompijpje. Omdat deze techniek best nieuw is, wisten we eerst niet wat we ervan konden verwachten. Maar de resultaten hebben ons in het bijzonder positief verrast!


Daarnaast is de pre-infusion functie een groot pluspunt, zeker voor beginners. Het maakt de gemalen koffie eerst nat (zonder enige druk), wat voor een gelijkmatige en nauwkeurige espresso extractie zorgt. Ook de meegeleverde dubbelwandige filters maken het makkelijker om een goede espresso te zetten.


Schoonmaak & onderhoud

The bambino sage schoonmkane
The Bambino Plus: hoe werkt het onderhoud? Bron: Sage.com.

Na 200 espresso’s beginnen beiden  extractie-knoppen van de Sage The Bambino Plus te knipperen. Dit is een signaal dat je de reinigingsmodus met een reinigingstablet moet gebruiken. Indien ontkalken vereist is, begint alleen de 1-kops extractie knop te knipperen. 

Zowel het reinigings- als het schoonmaakproces bestaat uit een aantal simpele stappen. Bekijk deze video met duidelijke instructies voor het ontkalken en deze video voor het reinigen. 


Accessoires

The Bambino Sage Plus espresso presatiez (2)
De filterhouder, filters en tamper van de Sage The Bambino Plus. Bron: Trustedreviews.com

De Sage The Bambino Plus komt met vele accessoires zoals we dat gewend zijn van het merk Sage.

 • Rvs melkkan
 • Tamper
 • Reinigingstool
 • Reinigingsschijf
 • Claro-waterfilter
 • Razor dosseerinstrument
 • Portafilter 54 millimeter
 • 1 kops dubbelwandig filterbakje
 • 2 kops dubbelwandig filterbakje

Helaas heeft de Sage The Bambino Plus geen opbergvak zoals de Sage The Barista Express dit heeft. Hiervoor is het apparaat te klein. 


Onze conclusies

The bambino Plus sage review
De Sage The Bambino Plus is een uitstekende koffiemachine gebleken voor cappuccino-liefhebbers. De kwaliteit van het melkschuim heeft ons positief verrast.

De Sage The Bambino Plus heeft ons aangenaam verrast. Met name de resultaten van het automatische stoompijpje waren erg goed. Als je op zoek bent naar een compacte espresso machine waarmee je espresso’s en cappuccino’s van cafe-kwaliteit zet dan is de Sage The Bambino Plus wellicht wat je zoekt. 

Een nadeel is dat de Sage the Bambino Plus een goedkopere filterhouder heeft in vergelijking met andere Sage espressomachines, wat ten koste gaat van de kwaliteit van een espresso. Nu zullen de meeste gebruikers hier weinig van merken, maar dit maakt de Bambino Plus wel minder geschikt voor gevorderden.  

Plus en
Minpunten

 • RVS behuizing
 • Uitstekende bouwkwaliteit
 • Ruim waterreservoir
 • Krachtige stoomfunctie
 • Goede prestaties
 • Espresso en stoom tegelijkertijd niet mogelijk
 • Best een duur apparaat

Sage The Bambino Plus Review zwart

Sage The Bambino Plus


Sage The Bambino Plus | Video

Dit is de officiële productvideo van Sage. Helaas zijn we nog niet in staat om onze eigen videos te maken, maar dat hopen we in de toekomst wel te doen.


Sage The Bambino Plus | specificaties


Sage The Bambino Plus Review

Sage The Bambino Plus


Over de auteur

Frank

Frank

Koffiefanaat & restauranthouder

Als koffie-fanaat vind ik het erg leuk om koffie apparatuur te testen. Van koffiebonen tot volautomatische koffiemachines. Kom je er niet uit? Stuur mij gerust een mailtje.

Lees meer reviews van:

PistonmachinesSage