Sage The Barista Express Kopen? Lees Eerst Onze Sage Barista Express Review

De Sage Barista Express is een perfecte keuze voor beginners. Met voorgeprogrammeerde functies en een geïntegreerde koffiemolen.

Bijgewerkt op 27 dec 2023
The barista Express review
Inhoudsopgave
 • De Sage The Barista Express is op de 3e plek geëindigd in onze test 2022een uitstekende keuze voor beginners
 • De Sage The Barista Express heeft een geïntegreerde bonenmaler waarbij de gemalen koffie rechtstreeks in de filterdrager valt
 • Het apparaat heeft een chique roestvrij staal behuizing en is verkrijgbaar in zwart, zilver en rood
 • Je moet best lang wachten voordat je met het opschuimen kunt beginnen.


In het kort: wat je wél en niet mag verwachten?

Sage The Barista expres
De Sage The Barista Express is een mooie verschijning op het aanrecht. Het apparaat heeft een roestvrij staal behuizing en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver en rood. Bron afbeelding: apetogentleman.com

De Sage The Barista Express is een uitstekende keuze voor de beginnende barista. Dankzij speciale snufjes zoals de elektronische temperatuurstabilisatie en een kwalitatieve koffiemolen zet je een espresso of een cappuccino zoals een echte barista dit doet.

Deze espresso machine voelt stevig en met een behuizing van roestvrij staal zit het met de bouwkwaliteit wel goed. Het apparaat lijkt veel op zijn voorganger de Solis Grind Infuse Pro. het enige verschil is dat je bij de Barista Express een melkkan met temperatuurcontrole ontvang. 

Algemene eigenschappen

 • Koffiespecialiteiten: alle espresso-gebaseerde koffiedranken zoals cappuccino, flat white, latte macchiato.
 • Afneembare waterreservoir: 2,0 liter
 • Bonenreservoir: ruimte voor 250 gram koffiebonen

De voor- en nadelen

 • RVS behuizing
 • Uitstekende bouwkwaliteit
 • Ruim waterreservoir
 • Krachtige stoomfunctie
 • Goede prestaties
 • Espresso en stoom tegelijkertijd niet mogelijk
 • Best een duur apparaat

Sage The Barista Express iets voor jou?

De Sage The Barista Express is iets voor jou wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve halfautomatische espressomachine met een geïntegreerde koffiemolen. Deze espresso machine van Sage is geschikt voor iedere keuken: alleen als je keuken heel klein is raden we aan de afmetingen na te kijken.

Minder geschikt voor? Gevorderde barista’s die een upgrade willen en niet op zoek zijn naar een espresso machine voor beginners. Met een espresso machine voor gevorderden haal je nog meer uit je espresso’s en cappuccino’s. Zo is de Quick Mill 3035 een goede espressomachine voorgevorderden.

Onze beoordelingen


Bouwkwaliteit
9/10
Prestaties espresso
8/10
Prestaties stoompijpje
8/10
Onderhoud
9/10
Functies voor beginners
10/10
Prijs
8/10

Vormgeving & het ontwerp

sage the barista express 2 (1)
Met de bouwkwaliteit zit het wel goed dankzij een RVS behuizing. Het apparaat blijft stevig op zijn plek staan, ook wanneer je filterdrager in het apparaat draait.

Ik zou het niet vervelend vinden om iedere morgen tegen de Sage The Barista Express aan te kijken. Het ontwerp ziet er – zoals we dat gewend zijn van Sage – echt strak uit. De behuizing is van roestvrij staal (RVS) wat het apparaat een luxe uitstraling geeft. Het apparaat wordt geleverd in Black Sesame of zilver.

Het afneembaar waterreservoir bevindt zich aan de achterkant van het apparaat. Persoonlijk vind ik dit wat onhandig, zeker wanneer je de espressomachine met de rug tegen de muur hebt staan. Met een ruime inhoud waterreservoir 2 L kun je zo’n 20 espresso’s zitten. Om het water vers te houden is het daarom beter het afneembaar waterreservoir niet helemaal te vullen.

Ik vind het een groot pluspunt dat de Sage The Barista Express is uitgerust met een ingebouwde koffiemolen. Zo ben je minder geld en ruimte kwijt. Ook is het makkelijker om het aanrecht schoon te houden, omdat de koffie rechtstreeks in de portafilter valt. 

De Sage The Besta Express is redelijk compact, alhoewel ik altijd aanraad om de afmetingen goed na te kijken. Het apparaat is 31 cm diep, 33 cm breed en 40 cm hoog – inclusief de geïntegreerde koffiemolen die iets boven de espresso machine uitsteekt. 

Heb je al een koffiemolen in huis? Overweeg dan de Barista Gran Gusto Dit is een vergelijkbare espressomachine zonder koffiemolen.


Prestaties espresso

The barista express Tamper
De filter is 54 mm breed en de filterdrager voelt lekker zwaar aan, wat het makkelijker maakt deze in het apparaat te draaien. Wel had de tamper naar onze mening wat zwaarder gemogen.

Met de Sage Barista Express zet je gemakkelijk een heerlijke espresso. In het begin kost het tijd om wat handigheid te krijgen, maar met een beetje oefening zet je een espresso, cappuccino of latte macchiato zoals een echte barista dat doet.

Met functies zoals de elektronische temperatuurstabilisatie wordt het makkelijker om de perfecte extractie te realiseren. De ingebouwde koffiemolen geeft een fijne en consistente maling wat belangrijk is voor het zetten van de perfecte espresso.

De Sage Barista Express komt met 15 bar, maar voor een espresso zetten heb je 9 bar nodig. Hoeveel bar de espressomachine daadwerkelijk gebruikt hangt af van verschillende factoren waaronder de fijnheid van de gemalen koffie en de wijze waarop je de gemalen koffie aanstampt.

WIST JE
DAT.

feiten.

Een portafilter, ook wel een drukfilter genoemd, bestaat uit twee filters: een filter met veel gaatjes en daaronder een tweede wand met een enkele opening.

Dit zorgt voor extra druk wanneer het water door de gemalen koffie heen loopt, wat in een betere extractie resulteert. De meeste pistonmachines zijn tegenwoordig van een drukfilter voorzien.


Prestaties stoompijpje

sage the barista express milk frother
De Sage The Barista Express is voorzien van een cafe-kwaliteit stoompijpje waarmee je goed melkschuim kunt maken.

De Sage The Barista Express is voorzien van een uitstekende melkfunctie. Met een beetje oefenen kun je vrij eenvoudig microschuim maken dat geschikt is voor latte art.

Doordat de Sage Barista Express slechts één boiler heeft, zal je na het zetten van een espresso ongeveer 20 seconden moeten wachten voordat je de stoomfunctie kunt gebruiken. De boiler zal dan namelijk opnieuw moeten opwarmen. Heb je liever een espressomachine waarbij je een espresso en melkschuim tegelijk kan maken? Overweeg dan de Sage The Dual Boiler

In totaal duurt het 75 seconden voordat het melk op de gewenste temperatuur van 60 graden is. Deze espressomachine komt met een roestvrij staal melkkan die een digitale temperatuurregelaar aan de zijkant heeft. Dit is een groot pluspunt, zo kun je eenvoudig aflezen hoe warm de melk is tijdens het opschuimen. Niemand zit te wachten op verbrande melk, maar dit gebeurd sneller dan je denkt.

Bij de Sage The Dual boiler met een aparte boiler voor de stoomfunctie duurt het 45 seconden voordat het melk op de gewenste temperatuur is, maar deze espressomachine is een paar honderd euro duurder.

Wil je graag heerlijke koffie zetten en drink je graag een cappuccino, maar zie je het niet zitten om het melk handmatig op te schuimen? Begrijpelijk, je hebt er nu eenmaal handigheid voor nodig en het neemt meer tijd in beslag. In dit geval zou je de Sage the Bambino Plus kunnen overwegen. Deze pistonmachine heeft een automatisch stoompijpje.


Sage Express Barista

Sage The Barista Express


De bediening

sage the barista express bediening
De bediening van de Sage The Barista Express is een verademing. Handige en duidelijke knoppen. Ook heeft deze pistonmachine voorgeprogrammeerde knoppen voor 1 of 2 espresso’s. Zo hoef je niet op de stop-knop te drukken.

De bediening van de Sage The Barista Express bestaat uit druk- en draaiknoppen. Een LCD scherm was naar mijn mening wel handig geweest – zeker voor de algemene instellingen.

Desalniettemin is de Sage The Barista Express een gebruiksvriendelijke espresso machine met een eenvoudige bediening. Alles spreekt voor zich, omdat een pistonmachine in vergelijking met een volautomatische espressomachine veel minder opties en mogelijkheden heeft.

Hieronder vind je overzicht van alle drukknoppen:

 • Aan- en uitknop
 • Draaiknop voor hoeveelheid gemalen koffie
 • Knop voor een single of double shot
 • Programmaknop: hier selecteer je het schoonmaakprogramma of warm water steam.
 • 2 knoppen voor 1 of 2 kopjes koffie.

Aan de linkerkant van de machine bevindt zich een draaiknop voor de maalinstellingen en aan de rechterkant vind je een draaiknop voor de stoom van het opschuimpijpje. 

Functies voor beginners

De Sage The Barista Express is uitgerust met alle basisfunctie die je nodig hebt als een beginnende barista. Het merk Sage slaagt er naar mijn mening altijd in om het koffiezetten met speciale functies makkelijker te maken.

Zo is de geïntegreerde koffiemolen een groot pluspunt. Bonen malen doe je met één druk op de knop en daarbij het is het mogelijk om de maalgraad aan te passen (keuze uit 18 maalinstellingen).

Met behulp van de elektronische temperatuurstabilisatie kun je rekenen op een stabiele watertemperatuur, wat erg belangrijk is voor het zetten van een goede espresso. Wel kan de temperatuur iets afnemen wanneer je meerdere espresso’s achter elkaar zet. 


Schoonmaak & onderhoud

schoonmaken Sage the barista express
The Barista Express is enorm eenvoudig in onderhoud, maar het is wel belangrijk regelmatig onderhoud uit te voeren. Hoe beter het onderhoud, hoe langer de espressomachine mee gaat.

Het schoonmaken en onderhoud van de Sage Barista Express is eenvoudig. De losse onderdelen zoals het lekbakje spoel je onder de kraan af. Dankzij de roestvrij staal behuizing maak je de machine eenvoudig schoon. 

Je krijgt een waterfilter meegeleverd welke je in het waterreservoir plaatst. Zoals de meeste pistonmachines zitten er geen automatische reinigings programma’s inbegrepen. Je reinigt het automaat door op de programmaknop te klikken, vervolgens spoelt de machine zichzelf door. Na 200 bereidingen ontvang je een melding dat je de reinigingsstappen moet doorlopen.

De zetgroep dien je regelmatig met een inbegrepen reinigingstool schoon te maken. Dit is belangrijk voor de levensduur van je pistonmachine.


Sage The Barista Expresso: welke accessoires inbegrepen?

the barista express accessoires (2)
Het handige aan de Sage The Barista Express is dat je de accessoires in de opberglade onder de machine kunt opbergen.

Bij pistonmachines van Sage krijg je altijd een complete set met barista accessoires en tools meegeleverd. Onder de pistonmachine – achter het lekbakje – bevindt zich een lade waarin je alle accessoires eenvoudig kan opbergen.

Bij de Sage The Barista Express zit het volgende inbegrepen:

 • Handleiding
 • Rvs melkkan met ingebouwde temperatuurmeter
 • Reinigingstool voor melkschuimer
 • Razor dosseerinstrument
 • Portafilter 54 millimeter
 • 1 kops dubbelwandig filterbakje
 • 2 kops dubbelwandig filterbakje
 • Reinigingstool voor zetgroep
 • Inbussleutel
 • Koffieschepje
 • Ingebouwde tamper met magneet
 • Waterfilter

Onze conclusies: Sage The Barista Express wél of niet kopen?

sage the barista express espresso
De Sage The Barista Express is een uitstekende keuze voor beginnende barista’s of mensen die gewoon betere koffie willen zetten. Dankzij de geïntegreerde koffiemolen hoef je geen losse bonenmaler aan te schaffen.

De Sage The Barista Express is een uitstekende keuze voor de beginnende thuisbarista. Naast de fraaie vormgeving zet deze pistonmachine uitstekende espresso’s en cappuccino’s – wel zal je als beginnende barista eerst wat handigheid moeten krijgen, maar dat geldt voor iedere pistonmachine. 

Met de geïntegreerde koffiemolen hoef je niet te investeren in een losse bonenmaler, blijft het aanrecht schoon en neemt alles bij elkaar minder ruimte in op het aanrecht.


Sage Express Barista

Sage The Barista Express


Meerdere espresso’s achter elkaar zetten?

Wil je meerdere espresso’s en cappuccino’s achter elkaar zetten; dan zou ik de Sage The Barista Express niet aanraden. Met één boiler neemt de Sage Barista Express bij het zetten van meerdere cappuccino’s veel tijd in beslag. In dit geval zou ik dan de Sage The Dual Boiler aanraden, maar deze is wel een stuk duurder en beschikt niet over een geïntegreerde koffiemolen. Je zult er dan dus een losse koffiemolen bij moeten kopen.

Automatisch stoompijpje?

Wil je graag heerlijke koffie zetten en drink je graag een cappuccino, maar zie je het niet zitten om het melk handmatig op te schuimen? Begrijpelijk, je hebt er nu eenmaal handigheid voor nodig en het neemt meer tijd in beslag. In dit geval zou je de Sage the Bambino Plus kunnen overwegen. Deze pistonmachine heeft een automatisch stoompijpje.

Espresso-liefhebber?

Zet je voornamelijk espresso’s en heb je geen zin om 600 euro uit te geven aan de Sage Barista Express dan zou ik de Gaggia Viva Prestige RI8437/11 aanraden. Deze pistonmachine staat op de 2e plek in mijn TOP-10 met de beste pistonmachines. Deze koffiemachine is een stuk voordeliger; toch zet je met deze pistonmachine heerlijke koffie (zwart). 

Twijfel over je barista-vaardigheden?

Wil je graag heerlijke koffie zetten en drink je graag een cappuccino, maar zie je het niet zitten om het melk handmatig op te schuimen? Begrijpelijk, je hebt er nu eenmaal handigheid voor nodig en het neemt meer tijd in beslag. In dit geval zou je de Sage the Bambino Plus kunnen overwegen. Deze pistonmachine heeft een automatisch stoompijpje.


Sage Express Barista

Sage The Barista Express


Wat klanten zeggen over de Sage The Barista Express

Voor het schrijven van onze reviews maken we altijd gebruik van de recensies van klanten. Zo krijgen we een beter beeld wat de voor- en nadelen zijn. De Sage The Barista Express staat erg goed aangeschreven op het internet, maar zoals altijd komen er een aantal negatieve punten naar voren die we niet onbenoemd willen laten.

Zo zou deze espresso machine best veel lawaai maken bij het malen van de koffiebonen. Dit is bij de meeste koffiemachines met een ingebouwde koffiemolen zo. Koffiebonen zijn nou eenmaal heel hard en een koffiemolen vermaalt deze met veel geweld. Dit neemt niet weg dat het alsnog vervelend is..

Eveneens is het lekbakje gauw vol en zal je deze regelmatig moeten legen. Doe je dit niet dan overstroomt het lekbakje en krijg je een bende op het aanrecht.

Sommige klanten beweren dat ze het veel werk vinden om een kopje koffie te zetten. Dat is nou eenmaal het geval bij een pistonmachine en als je denkt dat dit je niet bevalt dan is het beter om voor een volautomatische espressomachine te kiezen. Dan zet je koffie met één druk op de knop.

Meer koffiemachines van Sage bekijken? Bekijk dan het gehele assortiment van Sage koffiemachines.

Of bekijk onze TOP-10 met de beste barista koffiemachines van 2022.


Sage The Barista Express | Video

Dit is de officiële productvideo van Sage.. Helaas zijn we nog niet in staat om onze eigen videos te maken, maar dat hopen we in de toekomst wel te doen.


Sage The Barista Express | specificaties


Sage The Barista Express

Sage The Barista Express


Over de auteur

Frank

Frank

Koffiefanaat & restauranthouder

Als koffie-fanaat vind ik het erg leuk om koffie apparatuur te testen. Van koffiebonen tot volautomatische koffiemachines. Kom je er niet uit? Stuur mij gerust een mailtje.

Beoordeel dit artikel:
4.9 uit 5 gebaseerd op 77 beoordelingen.

Veelgestelde vragen

Het vinden van een geschikte koffiemachine is nou niet bepaald eenvoudig: ik begrijp het helemaal. De keuze is reuze en daarbij gaan er veel marketingpraatjes in de rondte.

Is de Sage The Barista Express iets voor mij?

De Sage The Barista Express is een perfecte keuze wanneer je een beginner bent en zowel espresso’s als cappuccino’s drinkt. Het grote voordeel van deze koffiemachine is dat het een geïntegreerde koffiemolen heeft waarmee je ruimte en geld bespaart.

Waarom is de Sage The Barista Express zo duur?

De Sage The Barista Express kost op het moment van schrijven zo’n 550 euro. Een beste som met geld, maar het is het hem wel waard. Je haalt een kwalitatieve koffiemachine met een goede bouwkwaliteit in huis waar je jarenlang plezier aan gaat hebben.

Lees meer reviews van:

PistonmachinesSage


Sage The Barista Express
Sage The Barista Express
Met ingebouwde koffiemolen