Siemens EQ6 Plus TE655203RW Kopen? Lees Eerst Onze Review

Met de Siemens EQ6 Plus TE655203RW haal je betaalbare luxe in huis – geëindigd op de 5e plek in onze test.

Bijgewerkt op 17 jan 2024
Inhoudsopgave
 • De Siemens EQ6 Plus TE655203RW is een betaalbare koffiemachine met bonen met vele mogelijkheden
 • Keuze uit 10 koffievariaties en de mogelijkheid om 2 espresso’s of cappuccino’s tegelijk te zetten
 • Voor het zetten van een cappuccino maak je gebruik van het melkslangetje die je eerst aan het apparaat vast koppelt.
 • Deze Siemens koffiemachine is op de 5e plek geëindigd in onze test.

Heb je weinig tijd?


In het kort

Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW review
Productafbeelding van Siemens. Bron: Siemens.com/nl/

De Siemens eq6 plus te655203rw staat op de 5e plek in de testresultaten van 2024. Ik ben vooral te spreken over het aantal mogelijkheden voor de prijs je die betaalt. Houd je van luxe, maar beschik je niet over een ruim budget dan is de Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW de juiste keuze. 

Met de Siemens EQ6 te655203rw heb je keuze uit vele koffiedranken zoals een cappuccino, flat white en cortado. Per zetbeurt pas je eenvoudig de sterkte en volume aan. Het is mogelijk om 2 melkspecialiteiten tegelijk te zetten. 

Verder beschikt het apparaat over een geïntegreerde koffiemolen met keramische maalschijven. De behuizing van het apparaat is deels van plastic en deels van RVS.

Onze beoordelingen


Smaak van de koffie
8/10
Prestaties
8/10
Gebruiksgemak
8/10
Onderhoud
8/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
7/10

Vormgeving & het ontwerp

Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW review
De Siemens EQ6 Plus TE655203RW heeft een RVS voorkant en een kunststof behuizing

Ik vind de Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW er prima uitzien. De RVS afwerking aan de voorkant van het apparaat geeft het een luxe look en feel. Wel vind ik het kleurendisplay een beetje oubollig. Ondanks dat ik niks aan te merken heb op de bediening zou ik hier voor andere pictogrammen en lettertype gekozen hebben.

Ik heb niks aan te merken op de bouwkwaliteit van deze volautomatische koffiemachine. Het voelt stevig aan – ook de onderdelen van kunststof voelen stevig aan.

Het waterreservoir is 1,7 liter groot en bevindt zich aan de zijkant van het apparaat. Deze til je er eenvoudig uit. 


De smaak van de koffie

Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW review
De koffie heeft een mooie cremelaag. Bron: techadvisor.com

Alle Siemens volautomatische espressomachines maken gebruik van Senso Flow wat ervoor zorgt dat de machine snel opwarmt en de temperatuur constant blijft. Dankzij deze Senso Flow kun je rekenen op smaakvolle espresso’s en zwarte koffie. 

Aan de bovenkant van het apparaat vind je een vakje voor gemalen koffie mocht je zo nu en dan cafeïnevrije koffie drinken. 


Het melksysteem

Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW review
Voor het zetten van een cappuccino dien je eerst het melkslangetje vast te koppelen. De melkbeker die je op de afbeelding ziet wordt helaas niet meegeleverd.

Voor cappuccino-liefhebbers is dit apparaat echt een genot. Zo zet je 2 cappuccino’s of latte macchiato’s tegelijk. Wat ik fijn vind aan dit apparaat is dat je ook alleen warme melk of melkschuim kunt bestellen. 

Het melkschuim is stevig en zijdezacht. Wel had die van mij wat warmer gemogen, maar dit is een probleem waar veel volautomatische espressomachines tegen aanlopen.

Het melksysteem bestaat uit een melkslang die je aan het apparaat koppelt. Het uiteinde van de slang plaats je in de meegeleverde melkbeker of rechtstreeks in het melkpak. 


De bediening

Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW review
Dankzij het touchscreen werkt de bediening zeer eenvoudig. Bron: techadvisor.com

De bediening verloopt via een kleuren touchscreen. Zoals ik eerder in deze review heb aangeven vind ik de pictogrammen en lettertype iets oubollig ogen. Maar dat neemt niet weg dat ik de bediening als zeer prettig ervaar. 

Elke voorgeprogrammeerde koffie heeft een pictogram, zo zet je met één druk op de knop jouw favoriete koffie. Per zetbeurt pas je eenvoudig de sterkte en de volume aan.


Extra functionaliteiten

Siemens koffiemachines reviews
Deze Siemens is voorzien van keramische maalschijven en zet 2 cappuccino’s tegelijk. Bron: Numeriques

De kracht van dit apparaat is dat je 2 melkspecialiteiten per keer kunt zetten met één druk op de knop.  Ook werkt het heel fijn dat je jouw favoriete instellingen kunt opslaan zodat je deze niet telkens opnieuw hoeft in te voeren.

Eveneens onderscheidt de Siemens eq 6 plus s500 zich met keramische maalschijven. Deze worden minder snel heet in vergelijking met metaal waarmee je een verbrande koffiesmaak voorkomt. Ook slijt keramiek minder snel.


Schoonmaak & onderhoud

Het melkslangetje wordt automatisch schoongespoeld na gebruik.

Dankzij handige schoonmaakprogramma’s ben je weinig tijd kwijt aan het onderhoud. Het apparaat spoelt automatisch door v00r en na gebruik. Eens per week (afhankelijk van het gebruik) dien je het schoonmaakprogramma door te voeren. De zetgroep is uitneembaar en spoel je handmatig onder de kraan af. 

Helaas zit er geen waterfilter inbegrepen. Deze dien je los aan te schaffen. Doe je dit niet dan dien je het ontkalkingsprogramma regelmatig uit te voeren. 


Onze conclusies

Een mooi apparaat met vele mogelijkheden voor een betaalbare prijs. Bron: Numeriques

De reden dat de Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW op de 5e plek in de testresultaten van 2024 staat is dankzij de uitstekende prijs-en kwaliteitsverhouding. Voor een relatief lage prijs geniet je van veel luxe zoals vele koffiespecialiteiten, bediening via touchscreen, 2 cappuccino’s per keer zetten en koffierecepten opslaan. 

Het ontwerp van deze Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW is lang niet zo strak in vergelijking met de EQ9 (mijn mening). Wil je iets goedkopers dan zou ik de Philips 2200 serie overwegen. 

Het kan ook zeker interessant zijn om eens bij Coffeebundles.nl te kijken voor het leasen van de Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW. Lees hier onze review over Coffee Bundles.

Plus en
Minpunten

 • RVS voorkant
 • 2 cappuccino’s tegelijk
 • Kleuren touchscreen
 • Touchscreen kleurendisplay
 • Ontwerp een beetje gedateerd
 • Relatief kleine waterreservoir
 • Geen waterfilter inbegrepen

Meer koffiemachines van Siemens bekijken? Bekijk dan het gehele assortiment van Siemens koffiezetapparaten.

Of bekijk onze TOP-10 met de beste koffiemachines van 2024.


Siemens EQ6 Plus TE655203RW


Siemens EQ6 Plus TE655203RW | video

Dit is de officiële introductievideo van Siemens. Helaas zijn we nog niet in staat om onze eigen videos te maken, maar dat hopen we in de toekomst wel te doen.


Siemens EQ6 Plus TE655203RW | specificaties


Siemens EQ6 Plus TE655203RW


Over de auteur

Frank

Frank

Koffiefanaat & restauranthouder

Als koffie-fanaat vind ik het erg leuk om koffie apparatuur te testen. Van koffiebonen tot volautomatische koffiemachines. Kom je er niet uit? Stuur mij gerust een mailtje.

Lees meer reviews van:

Siemensvolautomatische koffiemachines


Siemens EQ6 Plus
Siemens EQ6 Plus
Luxe voor een betaalbare prijs