TOP-5 beste elektrische melkopschuimers 2021

De beste melkopschuimers van 2021, die vind je hier.

Heb je een koffiemachine en wil je genieten van een cappuccino of latte macchiato met perfect melkschuim?

Dan heb je een melkschuimer nodig. Elektrische melkschuimers zorgen ervoor dat de melk perfect wordt opschuimd door er lucht in te kloppen en de melk te warmen tot de optimale temperatuur voor je cappuccino’s en latte’s. Bovendien zijn ze ook makkelijk in onderhoud.

Volautomatische espressomachines kunnen vaak ook melk opschuimen, maar dit is meestal minder praktisch en geeft niet altijd het perfecte resultaat. Bovendien is het schoonmaakwerk dat erbij komt kijken ook niet van de poes. Allemaal redenen om voor een aparte elektrische melkopschuimer te kiezen.

Hieronder lijsten we onze top 5 op van de beste melkschuimers.


1. De beste melkopschuimer

Met de Solis Cremissimo 868 elektrische melkopschuimer kan je echt alles! Hij schuimt zowel koemelk op als plantaardige soorten melk, zoals sojamelk of havermelk, op. Je kan er zelfs chocolademelk mee maken.

Met 500 ml inhoud is deze melkopschuimer groter dan gemiddeld, dus je kan perfect vier cappuccino’s of latte’s tegelijkertijd maken. Je kan er ook koud mee opkloppen voor iced latte’s of andere koude dranken. Het enige nadeel is dat deze machine iets duurder is in aankoop, maar je zit sowieso voor een lange tijd goed met deze Solis Cremissimo!


2. Philips Senseo CA6500/30 elektrische melkopschuimer

Deze Senseo elektrische melkopschuimer is een van de makkelijkste qua gebruik. Dankzij de antikleeflaag kan je deze melkopschuimer gewoon afspoelen en afdrogen na gebruik.

Bovendien kan hij ook gewoon in de vaatwasser. De inhoud van 120 ml is wat kleiner, dus ideaal voor één cappuccino’s of latte. Wat hem extra leuk maakt, is dat hij in verschillende flashy kleuren verkrijgbaar is, zodat je er sowieso eentje vindt die in je keuken past!


3. Inventum MK351 melkopschuimer

Weet je niet welke melkopschuimer elektrisch je moet kiezen? Dan is dit de ideale melkopschuimer voor jou. Hij kan zowel koude als warme melk opstomen.

Het volume is 240 ml wat ruim voldoende is voor twee cappuccino’s of latte’s. Deze elektrische melkopschuimer is verkrijgbaar in wit en zwart. Hij mag niet in de vaatwasmachine, maar is makkelijk met de hand af te wassen dankzij de antikleeflaag.

Dankzij de goede prijskwaliteitverhouding is dit één van de beste melkopschuimers.


5. Severin SM 9688

Deze elektrische melkopschuimer van Severin heeft een strak design. Hij heeft liefst vier verschillende temperatuursettings. Zo maak je je cappuccino’s en latte’s zo warm als je zelf wil.

Een ander groot voordeel van deze melkschuimer is dat hij in de vaatwasser mag, wat hem extra gebruiksvriendelijk maakt.

De inhoud is liefst 700 ml, zo kan je zes cappuccino’s tegelijkertijd maken. Door de grootte is hij ideaal voor een gezin van koffiedrinkers of voor op kantoor.


Jaarlijks testen wij koffiemachines, koffiemolens en melkopschuimers. Bekijk hieronder onze koopgidsen:

Koopgidsen 2021

Jaarlijks brengen wij koopgidsen waarin we onze bezoekers begeleiden bij het kopen van de juiste koffiemachines. Bekijk hieronder alle koopgidsen uit 2021:

  • delen op social media

Gerelateerde berichten

Hoe maak je een flat white?

flat white - oorspronkelijk uit Australië of Nieuw-Zeeland, heeft inmiddels wereldwijd bekendheid gegenereerd. In deze blog lees je hoe je zelf een flat white kunt maken,

door baristaworden

Lees meer

TOP-5 goedkope koffiemachines voor als je op budget bent.

Je bent op budget, maar wilt wel van alle gemakken van een volautomatische espressomachine genieten? Onze TOP-5 met betaalbare volautomaten helpt je op weg.

door baristaworden

Lees meer

Verse koffiebonen, waar let je op bij het kopen van koffiebonen?

Er gaat natuurlijk niets boven een vers bakje koffie. Maar een vers bakje koffie heeft - zoals veel mensen denken - weinig te maken met hoe lang geleden de koffie gezet heeft. Verse koffie hangt voornamelijk af van de versheid van de koffiebonen. In dit artikel leggen wij jou uit waar je op moet letten bij het kopen van koffiebonen en hoe je de verse koffiebonen optimaal benut. Lees snel verder!

door baristaworden

Lees meer

Maak kennis met onze bloggers!

Frank reist graag de wereld over en verblijft meer in het buitenland dan in Nederland. Als oprichter van baristaworden.nl en NOURISH eatery in Hoi An, Vietnam bepalen koffie en eten grotendeels zijn leven. ”Elke dag zijn er weer nieuwe dingen te leren, dat maakt de koffiewereld zo interessant ” – aldus Frank

Frank Neem contact met Frank op

De grootste passie van Joachim is de wereld van eten, drinken en reizen. Na een reis in Centraal Amerika raakte hij gebeten door koffie en alles wat er mee te maken heeft. In 2016 deed hij mee met het Belgisch barista kampioenschap, waar hij in de top 5 belandde. Joachim volgt de wereld van koffie op de voet en schrijft regelmatig voor baristaworden.nl.

Joachim Neem contact met Joachim op