TOP-5 beste elektrische melkopschuimers 2023

Advies espressomachines
Bijgewerkt op 11 apr 2023

De beste melkopschuimers van 2023, die vind je hier. Heb je een koffiemachine en wil je genieten van een cappuccino of latte macchiato met perfect melkschuim? Dan heb je een melkschuimer nodig.

Elektrische melkschuimers zorgen ervoor dat de melk perfect wordt opschuimd door er lucht in te kloppen en de melk te warmen tot de optimale temperatuur voor je cappuccino’s en latte’s. Bovendien zijn ze ook makkelijk in onderhoud.

Thuis een lekkere cappuccino maken: welke melkopschuimer past hier het beste bij?

Volautomatische espressomachines kunnen vaak ook melk opschuimen, maar dit is meestal minder praktisch en geeft niet altijd het perfecte resultaat. Bovendien is het schoonmaakwerk dat erbij komt kijken ook niet van de poes. Allemaal redenen om voor een aparte elektrische melkopschuimer te kiezen.

Hieronder lijsten we onze top 5 op van de beste melkschuimers.

Testresultaten | onze top-5

Klik op één van de apparaten om ze te bekijken op bol.com of Coolblue.


1. De beste melkopschuimer

De Breville Milk Cafe is een instelbare full-service machine die wel vier drankjes vol schuim kan opkloppen, en is ideaal voor grotere huishoudens en bijeenkomsten.

Hoewel hij maar ongeveer 10 euro meer kost dan onze beste melkopschuimer van Nespresso, is de Breville Milk Cafe groter en komt met een instelbare temperatuurknop.

Enerzijds kun je er meer melk tegelijk mee stomen en opschuimen, terwijl je ook de temperatuur regelt. Anderzijds is hij relatief groot, wat het minder makkelijk maakt het apparaat op te bergen.

De Breville Milk Cafe, die tijdens mijn melkopschuimer test een gedeelde voorsprong had op Nespresso’s Aeroccino 4 voor het meest constante melkschuim, is vier keer zo krachtig, praktisch foutloos, en als je eenmaal je voorkeursinstellingen kent (je kunt zelfs overwegen ze op de draaiknop te markeren), is hij net zo gemakkelijk in het gebruik.

Er zit ook een stapel recepten in de handleiding, waaronder allerlei drankjes op basis van melk, maar ook verschillende warme cocktails en drankjes waar geen melk aan te pas komt, zoals warme beboterde rum en glühwein voor vier personen.


2. Philips Senseo CA6500/30 elektrische melkopschuimer

Deze Senseo elektrische melkopschuimer is een van de makkelijkste qua gebruik. Dankzij de antikleeflaag kan je deze melkopschuimer gewoon afspoelen en afdrogen na gebruik.

Bovendien kan hij ook gewoon in de vaatwasser. De inhoud van 120 ml is wat kleiner, dus ideaal voor één cappuccino’s of latte. Wat hem extra leuk maakt, is dat hij in verschillende flashy kleuren verkrijgbaar is, zodat je er sowieso eentje vindt die in je keuken past!


3. Inventum MK351 melkopschuimer

Weet je niet welke melkopschuimer elektrisch je moet kiezen? Dan is dit de ideale melkopschuimer voor jou. Hij kan zowel koude als warme melk opstomen.

Het volume is 240 ml wat ruim voldoende is voor twee cappuccino’s of latte’s. Deze elektrische melkopschuimer is verkrijgbaar in wit en zwart. Hij mag niet in de vaatwasmachine, maar is makkelijk met de hand af te wassen dankzij de antikleeflaag.

Dankzij de goede prijskwaliteitverhouding is dit één van de beste melkopschuimers.


4. Severin SM 9688

Deze elektrische melkopschuimer van Severin heeft een strak design. Hij heeft liefst vier verschillende temperatuursettings. Zo maak je je cappuccino’s en latte’s zo warm als je zelf wil.

Een ander groot voordeel van deze melkschuimer is dat hij in de vaatwasser mag, wat hem extra gebruiksvriendelijk maakt.

De inhoud is liefst 700 ml, zo kan je zes cappuccino’s tegelijkertijd maken. Door de grootte is hij ideaal voor een gezin van koffiedrinkers of voor op kantoor.


5. Sage Milk Cafe

Van alle handmatige melkopschuimers heb ik de Bodum’s Latteo verkozen tot de beste handmatige melkopschuimer van 2021. Bodum’s Latteo melkopschuimer is net zo eenvoudig en gemakkelijk in gebruik als de french press van het Bodum.

Bodum is vooral bekend om zijn cafetieres. Hoewel je een french press kunt gebruiken om opgeschuimde of geschuimde melk te maken, is hij nadien veel moeilijker schoon te maken dankzij de filters. De Latteo is gemaakt met dezelfde borosilicaat glazen kan en een deksel van plastic plunjerdeksel die Bodum ook in zijn cafetieres gebruikt.

Het gebruik van handmatige melkopschuimers vereist uiteraard meer inspanning dan een melkopschuimer. Het is belangrijk te weten dat je de plunjer binnen 30 seconden ergens tussen de 60 en 90 keer moet laten draaien, wat best wel een zware workout kan zijn.

Je zult dan de karaf met het schuim waarschijnlijk 30 tot 50 seconden in de magnetron willen zetten, volgens het merk. We vinden echter dat de melk gemakkelijker opschuimt als je hem eerst verwarmt.

Glas is een geweldig materiaal. Het is bestand tegen hitte, kan daarom in de magnetron en is vaatwasbestendig. Anderzijds, het kan natuurlijk snel breken. Als je je hier zorgen over maakt zou je voor een roestvrijstalen melkopschuimer kunnen kiezen – helaas kun je deze weer niet in de magnetron plaatsen.

Beoordeel dit artikel:
4.9 uit 5 gebaseerd op 80 beoordelingen.


Waar wil je over lezen?

Advies espressomachinesKoffie tips