Goedkoop koffieapparaat? TOP-5 Beste Budget Koffiemachines » 2023

Koffiezetapparaat bonen
Bijgewerkt op 08 sep 2023

Wil je van alle gemakken van een volautomaat genieten, maar niet de hoofdprijs betalen? Voor een budget tussen de € 250,- en € 350,- schaf je een prima machine aan. Bij het opstellen van deze TOP-5 met goedkope koffiezetapparaten kijken we niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit en de functionaliteiten.

In deze TOP-5 vind je de beste koffiezetapparaten met bonen onder de 350 euro.

Melk systeem stoompijpje
De Philips 2200 heeft naar onze mening de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Testresultaten 5 goedkope koffiezetapparaten

Hieronder vind je de 5 beste budget koffiemachines van 2021. Dit zijn allemaal volautomatische koffiebonen machines waarbij je met één druk op de knop koffie zet. Wil je met één druk op de knop een cappuccino zetten? Dan kies je voor de Krups Evidence EA8918.

1. Philips 2200 Serie Ep 2220/10

Met de Philips 2200 serie krijg je naar onze mening het meeste voor je geld.

Model: Philips 2200 Serie EP 2220/10

Met de Philips 2200 Serie EP 2220/10 zet je met één druk op de knop een espresso of een lungo. Per zetbeurt heb je keuze uit 3 koffiesterkten. Verder is dit goedkope koffiezetapparaat voorzien van een intuïtief touchscreen en keramische maalschijven.

Voor het zetten van een cappuccino maak je gebruik van het klassieke stoompijpje. Dit vergt wat tijd en energie en de resultaten zijn wisselend, vandaar dat je we dit koffiezetapparaat alleen aanraden als je af en toe een cappuccino of latte macchiato wilt zetten.

  • Pluspunten: keramische maalschijven, intuïtief touchscreen, strak ontwerp, inclusief slimme waterfilter
  • Nadelen: de machine maakt beste veel lawaai, voor het opschuimen van de melk ben je veel tijd kwijt.

2. De’Longhi Magnifica S ECAM20.110.B

Dit is al jarenlang de best verkochte koffiemachine ten alle tijden.

Model: De’Longhi Magnifica ECAM 22.110SB

Wil je snel koffie zetten zonder al teveel poespas? Dan is de De’Longhi Magnifica ECAM 22.110SB een goede optie. Deze machine is eenvoudig te begrijpen en zet heerlijke zwarte koffie. Een cappuccino kan ook gezet worden, maar dan moet je zelf het melk opschuimen. Dit kost best veel tijd en de resultaten zijn wisselend. Wij zouden deze machine alleen aanschaffen voor zwarte koffie.

Bovenop de machine bevindt zich een apart vakje voor gemalen koffie. Ideaal wanneer je decafeïne koffie wilt drinken of alleen gemalen koffie in huis hebt.

  • Pluspunten: eenvoudig te gebruiken, machine zonder poespas en mogelijkheid om per zet beurt de sterkte en hoeveelheid in te stellen.
  • Nadelen: het stoompijpje werkt best omslachtig, beschikt niet over een display, heeft veel onderhoudswerk nodig.

3. Melitta Caffeo Solo 

Dit is de perfecte keuze voor een kleine keuken. Let op: geen melkfunctie.

Model: Melitta Caffeo Solo

De Melitta Caffeo Solo is een degelijke volautomaat die dankzij het compacte formaat uitstekend geschikt is voor kleinere keukens. De koffiespecialiteiten van deze machine blijven beperkt tot zwarte koffie of een espresso.

Het mogelijk om twee kopjes koffie tegelijk te zetten en kun je de sterkte van de koffie en de hoeveelheid water per zet beurt instellen. Deze machine is zeer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een degelijke machine, zonder poespas!

  • Pluspunten: Gebruiksvriendelijke koffiemachine, twee kopjes tegelijk zetten en geschikt voor kleinere keukens.
  • Nadelen: kleine waterreservoir, geen mogelijkheid om cappuccino of latte te zetten.

4. Krups EA8150

De beste optie als je van hete koffie houdt

Model: Krups EA8150

De Krups EA8150 is de voordeligste optie voor cappuccino liefhebbers. Voor het zetten van een cappuccino maak je gebruik van het stoompijpje. Daarnaast kun je met deze machine een ristretto, espresso of gewoon zwarte koffie zetten. De machine warmt snel op en heeft een warmhoudplaat voor kopjes. Wat opvalt is dat dit koffiezetapparaat hele hete koffie zet op de warmste stand.

Net zoals bij alle andere budgetvriendelijke machines: verwacht van de Krups EA8150 geen wonderen. Het is een prima machine voor kleine huishoudens en mensen die in het weekend van een cappuccino willen genieten.

  • Pluspunten: eenvoudig te gebruiken, kopjes warmhoudplaat, geheugen voor koffieprofielen
  • Nadelen: deze machine maakt best veel lawaai

5. Krups Evidence EA8918

Met één druk op de knop een cappuccino of latte macchiato zetten

Model: Krups Evidence EA8918

De reden dat de Krups Evidence EA8918 een stukje duurder is in vergelijking met andere koffiezetapparaten uit deze lijst is wegens de automatische melkopschuimer. Dit biedt de mogelijkheid om een cappuccino of latte macchiato met één druk op de knop te zetten.

Alvorens je begint met het zetten van een cappuccino koppel je het melkslangetje aan het koffiezetapparaat die vervolgens de rest doet.

  • Pluspunten: heerlijke cappuccino’s, ruim waterreservoir, geheugen voor koffieprofielen
  • Nadelen: deze machine maakt best veel lawaai, neem best veel ruimte in beslag.

Verwachtingen bijstellen..

Koop je een machine voor een lagere prijs dan zal je jouw verwachtingen moeten bijstellen. Zo zijn budgetvriendelijke machines vaak niet uitgerust met een automatisch melksysteem, hebben ze meer onderhoudswerk nodig en gaan de machines minder lang mee.

Dit laatste komt met name door de bouwkwaliteit van de materialen. Om de kostprijs zo laag mogelijk te houden kiezen fabrikanten voor goedkopere materialen zoals kunststof in plaats van roestvrijstaal.

Onze conclusie

Wij zijn van mening dat het beter is om voor kwaliteit te kiezen. Duurdere machines gaan langer mee en zijn dus voordeliger over de langere termijn gezien.

Dit wil niet zeggen dat ALLE dure machines van goede kwaliteit zijn. Soms betaal je meer geld voor extra functionaliteiten en niet voor de kwaliteit van de bouwmaterialen, wat het belangrijkst is voor een lange levensduur.

Op zoek naar een volautomaat van hogere kwaliteit? Bekijk dan onze koopgids met volautomatische espressomachines.

Moet je je toch aan een budget houden? Geen zorgen, met een budget van 200 tot 350 euro kun je een prima machine kopen waar je met een beetje geluk jarenlang plezier aan beleeft. We hopen dat onze TOP-5 je gaat helpen met het vinden van een geschikte machine.

Frank

Frank

Koffiefanaat & restauranthouder

Als koffie-fanaat vind ik het erg leuk om koffie apparatuur te testen. Van koffiebonen tot volautomatische koffiemachines. Kom je er niet uit? Stuur mij gerust een mailtje.

Testresultaten 2023

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes. Bekijk de resultaten van onze testen en vindt wat het beste bij jou past.

TOP-10 beste pistonmachines

Testresultaten 2023

Met een piston espressomachine doe je alle handelingen zelf waarmee je de volledige controle over de smaak hebt.

De beste filter-koffiezetapparaten

Testresultaten 2023

Filter-koffiezetapparaten is nog steeds de goedkoopste manier van koffie zetten. Van budget tot apparaten met meerdere functies.

TOP-10 beste volautomatische koffiemachines

Testresultaten 2023

Met één druk op de knop genieten van een espresso, cappuccino of latte macchiato gemaakt van versgemalen koffie.

TOP-10 beste koffiecupmachines

Testresultaten 2023

Met capsulesystemen zoals Nespresso en Dolce Gusto heb je veel keuze uit verschillende smaken én zet je snel een kop koffie.

Waar wil je over lezen?

Koffiezetapparaat bonen