TOP 5 – slimme koffiemachines met app bediening

Koffiezetapparaat bonen
Bijgewerkt op 12 apr 2023

Ben je op zoek naar een slimme koffiemachine met app die je vanaf een afstand kunt bedienen? Dan is een slimme koffiemachine met smartphone bediening wellicht iets voor je. Via een smartphone applicatie zet je koffie op een afstand, stel je de machine in en sla je jouw favoriete koffie recepten op.

In dit artikel leggen we uit wat een slimme smart koffiemachine allemaal kan, waar je op moet letten en geven we 5 aanbevelingen die eveneens terug te vinden zijn in onze TOP-10 met de beste koffiezetmachines.

Wat kun je nu precies met een ‘slimme koffiemachine’?

Voordat je besluit welke slimme espressomachine je aanschaft is het goed om inzicht te hebben in de mogelijkheden. Hieronder vind je een opsomming van de belangrijkste functies:

 • Koffie zetten op een afstand: via de bijbehorende smartphone app zet je eenvoudig een koffie vanuit je bed. Koffie zetten is nog nooit zo makkelijk geweest.
 • Stel je favoriete koffie recepten in: sla je favoriete instellingen (koffiesterkte, hoeveelheid water en melk) op via je smartphone. Met één druk op de knop zet je jouw favoriete koffie. Zo hoef je deze instellingen niet telkens opnieuw in te voeren.
 • Koffiemachine onderhouden via je smartphone: De applicatie geeft notificaties wanneer jouw koffiezetapparaat een onderhoudsbeurt nodig heeft of ontkalkt moet worden. Zo ben je er zeker van dat jouw machine op tijd een onderhoudsbeurt krijgt.

Nespresso koffiecupmachines met app bediening zijn uitgerust met voorraadbeheer. De applicatie onthoudt precies hoeveel capsules er in de machine zitten en geeft een seintje wanneer deze bijna op zijn. Zo kom je nooit zonder koffie te zitten.

TOP-5: slimme koffiemachines met app bediening

Op basis van diverse koopmotieven hebben wij een TOP-5 voor koffiemachines met app bediening opgesteld. Heb je specifieke vragen over deze slimme koffiemachines, stuur ons dan gerust een berichtje.


1. Onze favoriet

Model: Siemens EQ9+ S500 TI9553X1RW Home Connect

De Siemens EQ9+ S500 TI9553X1RW Home Connect scoort op alle vlakken een dikke voldoende. Je bedient de machine via het kleurendisplay of via de bijbehorende Home Connect smartphone app. Met één druk op de knop zet je twee melkspecialiteiten tegelijk en dankzij het ruime waterreservoir van 2,3 liter is deze koffiemachine geschikt voor elk huishouden.

 • Pluspunten: gebruiks- en onderhoudsvriendelijk, gemaakt van duurzame materialen die jaren meegaan, twee melkspecialiteiten tegelijk zetten.
 • Nadelen: dubbele bonenreservoir tegen meerprijs, hoge prijs.

Bekijk de prijs van deze machine.


2. de voordeligste koffiezetapparaat met smartphone bediening

Model: Nivona Café Romatica NICR670

Wil jouw koffie vanaf een afstand zetten, maar ben je op budget? De Nivona Café Romatica NICR670 is de voordeligste volautomaat met smartphone bediening die wij gevonden hebben. Ondanks de lage prijs is deze koffiemachine met veel functionaliteiten uitgerust. Je bedient de machine via een kleurendisplay, hebt keuze uit 11 koffiespecialiteiten en slaat in totaal 5 koffie profielen op. De watertank is 2,2 liter, wat deze machine geschikt maakt voor grootverbruikers.

Ben je op zoek naar een goede deal? Bekijk dan onze TOP-5 met de beste budget koffiemachines.

 • Pluspunten: veel mogelijkheden voor een relatief lage prijs, ruime watertank, degelijke koffiemachine
 • Nadelen: hoog energieverbruik, opwarmen neemt best veel tijd in beslag.

Bekijk de prijs van deze machine.


3. best getest door de Consumentenbond

Model: Melitta Barista T Smart F830-101

De Consumentenbond brengt jaarlijks een testrapport uit waarbij volautomatische koffiemachines op basis van verschillende criteria getest worden. de Melitta Barista T Smart F830-101 kwam in april 2019 als beste uit de test. Deze koffiemachine is van alle gemakken voorzien: keuze uit 18 koffiespecialiteiten, twee espresso’s of cappuccino’s tegelijk zetten en geheugen voor 4 koffierecepten.

Je vraagt je wellicht af waarom deze koffiemachine van Melitta niet op de eerste plek staat in deze TOP-5. De reden hiervoor is dat de behuizing van kunststof is wat minder lang meegaat dan RVS of metaal.

 • Pluspunten: veel mogelijkheden, een stille koffiemolen, dubbele bonenreservoir.
 • Nadelen: relatief kleine waterreservoir van 1,7 liter, behuizing is gemaakt van kunststof.

Bekijk de prijs van deze machine.


4. beste keuze voor cappuccino liefhebbers

Model: De’Longhi Dinamica Plus – ECAM370.95.T

Zet je dagelijks een cappuccino of koffie macchiato? Dan is de De’Longhi Dinamica Plus ECAM370.95.T de juiste keuze. Met deze koffiemachine zet je met één druk op het touchscreen koffie met melk. De bediening verloopt via een kleuren touchscreen of via de bijbehorende smartphone app.

Dankzij een dubbel thermoblock is deze machine in staat om snel een cappuccino te zetten die perfect op temperatuur is. Na afloop reinigt de machine het melksysteem automatisch waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over melkresten die vast komen te zitten. Dankzij het speciale LatteCrema Systeem is het melkschuim altijd van uitstekende kwaliteit.

 • Pluspunten: snel een cappuccino zetten met de perfecte temperatuur en melkschuimlaag, dubbel thermoblock, touchscreen kleurendisplay, LatteCrema Systeem.
 • Nadelen: behuizing van kunststof, niet mogelijk om twee melkspecialiteiten tegelijk te zetten.

Bekijk de prijs van deze machine


5. beste keuze voor een onderhoudsvriendelijke volautomaat

Model: Jura E6

De Jura E6 is de beste keuze voor een onderhoudsvriendelijke koffiemachine. Ontkalken is bij de Jura E60 niet nodig omdat het meegeleverd wordt met een smart waterfilter. Je krijgt een melding wanneer deze filter vervangen dient te worden. Verder spoelt de machine zichzelf na gebruik schoon en spoel je de melkleidingen onder de kraan af. Via de smartphone app kun je het reinigingsprogramma in gang zetten of gewoon via de machine zelf.

 • Pluspunten: Makkelijk te bedienen, weinig onderhoudswerk, bouwkwaliteit van topklasse
 • Nadelen: geen mogelijkheid om koffie profielen op te slaan.

Bekijk de prijs van deze machine.

Zie je de bomen door het bos niet meer? Maak dan gebruik van onze koopgids betreft volautomaat koffiemachines.


Smart koffiezetapparaat google home

Met Google Home maak je zelf een slimme koffiemachine zonder hiervoor van een smartphone app gebruik te maken. Met een koppeling van jouw koffiezetapparaat met Google Home kun je met spraak de koffiemachine aanzetten. Hiervoor heb je een speciale stekker nodig waar je de koffiemachine op aan sluit.

Je kunt ook instellen dat het koffiezetapparaat aanspringt bij thuiskomst. Dit doe je door je machine aan te sluiten met Google Assistent. Meer informatie over Google Assistent lees je hier.

Waar wil je over lezen?

Koffiezetapparaat bonen