Welke cups passen in nespresso apparaat?

Nespresso
Bijgewerkt op 12 apr 2023

Het patent van Nespresso op de capsules ging verloren in 2021. FIjn voor de consument: de capsules waren al aardig aan de prijs. Met nieuwe varianten op de markt was er meer keuze uit verschillende smaken én werden de capsules goedkoper. Maar hoe zit dat nu precies: welke capsules zijn compatibel met een Nespresso apparaat? En behoud je de garantie wanneer je capsules van een B-merk gebruikt? In dit artikel lees je hoe het zit.

De Originele Nespresso capsules

Koop je een nieuwe Nespresso apparaat dan heb je keuze uit Nespresso Original en Nespresso Vertuo. De originele Nespresso capsules kennen we allemaal, maar de Nespresso Vertuo capsules werken alleen op Vertuo apparaten. Het idee achter het nieuwe zetsysteem van Nespresso is dat je grotere koffies kunt zetten.

Patent Vertuo capsules

Nespresso heeft een patent op de Vertuo capsules (ik kan helaas nergens vinden wanneer deze zal verlopen). Er zijn dus nog geen alternatieven voor vertuo capsules op de markt, wat het koffiezetten met een Vertuo apparaat erg duur maakt.

Alternatieven B-merken capsules

Wie een Nespresso machine in huis heeft staan, heeft vast wel eens een capsule van een B-merk geprobeerd. Het aanbod is enorm: van huismerken tot merken zoals Starbucks en L’Or. De meeste merken zijn goedkoper, maar ze kunnen ook duurder zijn dan Nespresso capsules. Maar wat is nu precies het verschil tussen Nespresso capsules en B-merken?

Nespresso Original vs. B-merken

  • Nespresso capsules geven minder technische storingen, omdat het soort materiaal, de dikte ervan en de scherpte van de mesjes in de machine perfect op elkaar is afgestemd.
  • Nespresso capsules kun je alleen op de website van Nespresso of in een Nespresso Boutique kopen.
  • Nespresso koffie smaakt erg goed – de smaken verschillen bij de B-merken (niet alle capsules van B-merken zijn lekker)
  • Nespresso capsules zijn van aluminium, terwijl de meeste capsules van B-merken van plastic zijn.

Kans op technische storingen

Bij het gebruik van capsules van B-merken kunnen er inderdaad storingen optreden. Soms sluit de cuphouder niet goed, doordat het cupje niet goed opengemaakt wordt. Zodoende neemt de druk op de machine tijdens de bereiding toe. In dit geval is het beter om van capsules te verwisselen anders heb je kans dat jouw Nespresso apparaat gaat lekken of dat het water minder goed door de machine heen loopt.

Waar moet je op letten bij het kopen van capsules van B-merken?

Indien je capsules van een B-merk koopt, kies dan voor aluminium capsules. Deze werken het beste, aangezien de originele Nespresso capsules ook van aluminium zijn. Zo heb je minder kans op storingen en drink je (hoogstwaarschijnlijk) goedkopere koffie.

Verlies je de garantie bij het gebruik van B-merken?

Nespresso beweert van wel, maar of dit echt zo is betwijfel ik. Als het overduidelijk is dat de defecten door het gebruik van alternatieve capsules zijn veroorzaakt, dan kun je misschien fluiten naar je garantie. Maar dit verschilt per machine en per winkelier. Conclusie: de kans is aanwezig dat je de garantie verliest, maar de kans is groot dat Nespresso niet kan aantonen dat jij andere capsules gebruikt hebt dan Nespresso capsules.

Conclusie: wel of geen capsules van b-merken kopen?

Als je veel koffie drinkt, zou ik gezien de prijs per capsules van Nespresso, zeker goedkopere alternatieven proberen. Aan het einde van de rit bespaar je hier best wat geld mee; zelfs wanneer het apparaat het na 2 jaar begeeft en je geen beroep op de garantie kunt doen. Nespresso machines zijn namelijk best goedkoop in aanschaf. Wat ik je wel wil meegeven: kies voor capsules die van aluminium zijn gemaakt.

Trouwens, wil je weten welke capsules het lekkerste zijn? Bekijk dan dit artikel van Gierige Gerda.

Lees ook: de goedkoopste capsules voor Nespresso.

Waar wil je over lezen?

Nespresso